Ahojte máte niekto skusenost s týmto ekzemom?
Cca od 05/22 ho mám na pravej ruke. Sú obdobia keď je to lepšie a zas naopak keď je to horšie. Navštívila som 3 lekárov nejaké masticky čo predpísali zabrali ale len na chvilku a nejaké nezabrali vôbec.
Bolo mi povedané že spúšťačom môže byt stres čo sa u mna osvedčilo niekoľko krat sa mi vyhadzali čerstvo pľuzgierikov po nejakom stresovom zážitku🙈
Som z toho zufala riesili ste takyto ekzem nejakou inou liečbou ako sú masticky? Dakujem
@stellarstar no ja sa snazim v rukaviciach keď robim s prostriedkami. Nikdy som ekzem nemala a vyhodil sa mi na dovolenke. Odvtedy sa toho neviem zbavit akurát že je to bolestivé a pravdaze to vyzera hrozne :(( neviem čo s tym
@alzbeta1301 sa toho ani nezbavíš. Ja to mám už 15 r. Príde odíde príde odíde.
Ahoj, mám úplne rovnaký problém. Mastičky, návštevy kožnej, testy na alergiu, nič nepomohlo. Niektoré obdobia ani neviem že to mám a niektoré to neviem zniesť. Odkedy som začala chodiť na terapie s psychológom sa to pomaly zlepšuje. Bohužiaľ ti to žiadna masť, krém, tabletky, bylinky a iné nevyliečia :(
U mna to bolo dlhorocne trapenie. Nakoniec to je silna kontaktna alergia na methylisothiazolinon (este aj na formaldehyd). Methylisothiazolinon je silný alergen pouzivany ako konzervant v zmyvatelnej kozmetike a cistiacich prostriedkoch. Ako som sa mu zacala vyhybat, zlepsenie bolo uzasne. Teraz si davam velky pozor, co pouzivam a vyhybam sa aj inym moznym alergizujucim zlozkam napr. ALPHA-ISOMETHYL IONONE.
@alzbeta1301 ja to mám tiež mám to reakciu na dez.prostriedok na ruky a tiež len vždy na P ruke. Používam menej dez.prostriedku a dobre ako príde tak odíde, neriešim a kremujem p.p