žienky máte niektorá skúsenosť s týmto ekzémom? čo vám najviac pomohlo? Ja sa idem zblázniť. Mám ho zatial iba na troch prstoch na nohe ale šíri sa mi to. Palec mám celý opuchnutý červený a bolavý. Na kožné ma objednali až koncom septembra. Moj doktor mi zatial predpísal masť LOCOID CRELO. Máte s nou niektorá skúsenosť prípadne čo také pomohlo vám proti tejto hnusobe
@jihlavanka dakujem velmi pekne
Mala som na dlaniach. Locoid bol fajn na ine typy ekzemu, na tento dyshidroticky mi zabral iba Belogent ( kortikoidny krem + antibiotikum), neskor ako udrziavaciu liecbu som mala iba Beloderm (kortikoid). Tiez som mala antihistaminika v tabletkach Rupaffin. Zial je to na predpis. Nic volnopredajne mi nezaberalo. Je zvlastne, ze s akutnym problemom musis cakat mesiac na vysetrenie…s Locoidom by si to aj mohla dovtedy vydrzat, len ci potom kozna bude vediet posudit tvoj stav, ked to uz bude ciastocne zaliecene…
@lekita ahoj.ja som mala tento problém vyše 2-3 mesiacov a už mi to zacalo zneprijemnovať život. išla som ku kožnej, hned mi dala antibioticku masť BELOGENT, a že mam sa objednať za neviem kolko mesiacov lebo oni maju plno. poradila mi kupele v hypermangane, + masť, nepomahalo. zo začiatku sme si mysleli že je to reakcia na nejaky alergen, rastlinu, zvirata, maste po 2 týždnoch vobec nepomahali tak som išla ku sukromonej, u ktorej som sice zaplatila 40e ale zobrala ma zo dna na den, tak mi dala namiešať špeci masť v lekarni ktora tiež velmi nepomohla.nosila som bavlnene rukavice aby sa koža dobre hydratovala kremom to velmi pomahalo. , spravili sme ster z kože a zistila mi bakteriu, ktoru treba liečiť antibiotikami. čiže sme prišli nato čo je problem. keby som si mala vybrať hned na začiatku idem k sukromnej doktorke, pretože tymto čakanim a kupovanim kremov z lekarne bez predpisu sa mi to len rozširilo zbytočne, nie z jedneho prsta, ale na dlan a dokonca obe ruky, v priebehu mesiaca a pol. treba to hned riešiť a neodkladať, inak na to doplatite ako ja. momentalne uživam lieky, a už sa mi to hoji, ale stale to nieje to čo to bývalo ☹
@lekita kupel v hypermanganu obden, zinková mast 2x denne, hydratacia kremom na nohy