Dyshidrotický ekzém

lekita
27. aug 2022

žienky máte niektorá skúsenosť s týmto ekzémom? čo vám najviac pomohlo? Ja sa idem zblázniť. Mám ho zatial iba na troch prstoch na nohe ale šíri sa mi to. Palec mám celý opuchnutý červený a bolavý. Na kožné ma objednali až koncom septembra. Moj doktor mi zatial predpísal masť LOCOID CRELO. Máte s nou niektorá skúsenosť prípadne čo také pomohlo vám proti tejto hnusobe

jihlavanka
27. aug 2022

@lekita kupel v hypermanganu obden, zinková mast 2x denne, hydratacia kremom na nohy

lekita
autor
27. aug 2022

@jihlavanka dakujem velmi pekne

seahorse27
27. aug 2022

Mala som na dlaniach. Locoid bol fajn na ine typy ekzemu, na tento dyshidroticky mi zabral iba Belogent ( kortikoidny krem + antibiotikum), neskor ako udrziavaciu liecbu som mala iba Beloderm (kortikoid). Tiez som mala antihistaminika v tabletkach Rupaffin. Zial je to na predpis. Nic volnopredajne mi nezaberalo. Je zvlastne, ze s akutnym problemom musis cakat mesiac na vysetrenie…s Locoidom by si to aj mohla dovtedy vydrzat, len ci potom kozna bude vediet posudit tvoj stav, ked to uz bude ciastocne zaliecene…

queen_mary
27. aug 2022

Paci, kozna lekarka k dyshidroze

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ses3
16. máj 2023

@lekita ahoj.ja som mala tento problém vyše 2-3 mesiacov a už mi to zacalo zneprijemnovať život. išla som ku kožnej, hned mi dala antibioticku masť BELOGENT, a že mam sa objednať za neviem kolko mesiacov lebo oni maju plno. poradila mi kupele v hypermangane, + masť, nepomahalo. zo začiatku sme si mysleli že je to reakcia na nejaky alergen, rastlinu, zvirata, maste po 2 týždnoch vobec nepomahali tak som išla ku sukromonej, u ktorej som sice zaplatila 40e ale zobrala ma zo dna na den, tak mi dala namiešať špeci masť v lekarni ktora tiež velmi nepomohla.nosila som bavlnene rukavice aby sa koža dobre hydratovala kremom to velmi pomahalo. , spravili sme ster z kože a zistila mi bakteriu, ktoru treba liečiť antibiotikami. čiže sme prišli nato čo je problem. keby som si mala vybrať hned na začiatku idem k sukromnej doktorke, pretože tymto čakanim a kupovanim kremov z lekarne bez predpisu sa mi to len rozširilo zbytočne, nie z jedneho prsta, ale na dlan a dokonca obe ruky, v priebehu mesiaca a pol. treba to hned riešiť a neodkladať, inak na to doplatite ako ja. momentalne uživam lieky, a už sa mi to hoji, ale stale to nieje to čo to bývalo ☹