Dvojité videnie u 21-ročného

patrik84
5. jan 2025

Zdravim.
Približne v 16 som začal vidieť dvojmo na obe oči, ale nie je to dvojité videnie ako také, večer to je horšie, vidím ako kebybol predmet všetkých strán posunutý. Neviem vysvetliť moc ako vidím, ale je to divné. Mám 21, takže to trvá už nejaký ten piatok ale vrátil som sa k tomu nakoľko má zaujíma čo to je. K lekárovi som chodil a dával mi možnosť ísť do nemocnice na tri dni, na vyšetrenia, ale ja a nemocnica to nehrozí 😃 približne v 13-14 som začal mať vysoký krvný tlak a potom to dvojité videnie.
Videnie sa za tie roky nezhoršilo, zdá sa mi, že vidím stále rovnako. Ale zaujímavé je, že cez deň vidím úplne normálne...
Bol som na magnetickéj a tam mi nezistili žiadny nález a zaisťovali dáku chorobu gravis alebo čo, dačo s autoimunitným systémom a to bolo tiež v poriadku. Vysoký krvný tlak tiež netušia prečo mám, bol som na vyšetrenii obličiek a tam mi tiež nič nezistili, zistili mi len dve cysty na obličke a na slezine, ževraj sú neškodné. Tiež som bol u kardiológa a ten tiež nič nezistil... Môže to byť so štítnou žľazou?

anna777115
5. jan 2025

@patrik84 Tak, to dvojite videnie móže byt z vysokeho tlaku. Si, mladý na vysoky tlak, čo na to hovorí tvoj obvodný lekar?

majamat
5. jan 2025

nemas astigmatizmus? moze sa prejavovat dvojitym videni,co je sposobene nespravnym zakrivenim rohovky.

majamat
5. jan 2025

toto je zaujimave podanie toho, ako clovek s astigmatizmom moze vidiet, ale podla mna to moze byt este ostrejsie, viac viditelne, ako rozdvojenie

majamat
5. jan 2025

ja mam asi ten vertikalny. mne sa to zvyraznilo po ocnej infekcii, vtedy som dlho videla v telke ludom dva pary oci nad sebou 😀 , vizerali ako mimozemstania 😀

patrik84
autor
6. jan 2025

@majamat tak nejako, ale mám to na obe oči.. u očnej som bol a všetko v poriadku, tá ma poslala na magnetickú a tiež všetko v poriadku

taktotedanie
6. jan 2025

@patrik84 usg magistralnych ciev si absolvoval?

patrik84
autor
7. jan 2025

@taktotedanie To nie

taktotedanie
7. jan 2025

@patrik84 vysoky tlak si riesis? Mas urobene kompeltne interne vysetrenie? Vratane SZ? A endokrinologie?
Necitam komentare

simca06022011
7. jan 2025

Tazko povedat co ti vysetril lekar, ale do tej nemocnice by som isla, z nosa ti neodryznu. Nepises ci ti vysetrili napr. ocny nerv, lebo to napr. moja ocna lekarka nerobila / nemala na to pristroje a nikdy ju to nenapadlo riesit. A toto sa u mna roky prejavovalo a nakoniec je z toho vaznejsi problem. Diagnostikovali mi to nahodou v nemocnici = pseudotumor cerebri, suvisiet to moze aj s vysokym tlakom (predpokladam, ze ti ho liecia a tym padom ak by to suviselo, videnie by sa it zlepsilo). Moze to byt aj nemusi, ale to nie je nieco co ti v ambulancii lekar diagnostikuje a na MRI to neuvidia.
Dalsia vec = preco sa ti to objavuje len niekedy, ked si unaveny = moze to byt aj unavou, suchymi ocami. Predpokladam, ze ocna by ti dokazala astigmatizmus diagnostikovat. Ci napr vecer nemas vyssi tlak...
popravde ja som s tymto skoncila hadam u kazdeho mozneho lekara na vylucenie xy veci...