Dvakrát zodraté predlaktie

12. sep 2023

Prosim poradte syn vcera spadol zosuchal si predlaktie umyli sme vystriekali dezinfekciou. Dnes poobede zas spadol na to iste miesto uz to ma uplne zosuchane zdrete. Zas sme vymyli dezinfikovali. Co nato dat aby sa to hojilo teraz to je take mokvave. Zatvorit to gazou a obvazom ci zas dat len tu dezinfekciu ci nejaky "prasok" no neviem poradte prosim

solange7
12. sep 2023

V lekarni predavaju sprej na zodrate popaleniny. Prave odealny na taketo mokvave rany. Je to dezinfekcny hojivy prasok v spreji, ktory ti ranu vysusi a zaroven kvazi uzatvori.

autor
12. sep 2023

@solange7 nemohol si to inak poskodit nie ? Ako nieco vaznejsie s tym nemoze mat nie ?

anavixy
12. sep 2023

Na taketo odreniny je skvely sprej Alfasilver, dezinfikuje aj “prekryje” ranu a nestipne (na rozdiel od Akutolu ktory stipe ako slak), nemusis davat uz ziadne ine krytie. Ale kludne mozes dat napr Ialugen, prekryt ked hrozi ze sa rana zaspini, alebo je to hlbsie, inak by som asi nechala dychat.

autor
12. sep 2023

@anavixy mozem poslat fotku do spravy ?

tanyan
12. sep 2023

Manžel je futbalový brankár. Raz si zodral kožu na boku stehna. Dal si dole naozaj hrubú vrstvu kože... Po opláchnutí si na to opakovane striekal Dermo-chlorophyl v spreji. Síce to zafarbilo obliečky aj oblečenie, ale všetko sa to dalo oprať. Nezostala mu ani jazva ani žiadna stopa po zranení.

anavixy
12. sep 2023

Kludne 🙂 chlorofyl je inak tiez super, ten mi davali este ako decku na odreniny po pade z bicykla 🙈

autor
12. sep 2023

@tanyan nestipe to ?

tanyan
12. sep 2023

Vôbec neštípe. Dávala som si to aj na popáleniny, aj na rezné a čerstvé pooperačné rany...