Dobrí potrebujem poradiť už dva týždne vkuse sa mu točí hlava normálne ako keby sa celý svet točil dala som si vyšetriť krvný obras železo mi nechýba tak neviem v com je problém nemal to niekto z vás tiež?
@barbora0308 tak lekár mi na to nič iné nepovedal iba ze to môže byť aj z chrbtice ale ja si nemyslím je to hrozne pocitovo už mám s toho aj panicky záchvat obávam sa
@rybka1987 sorry pomýlila som sa
mozes mat aj vertigo .. alebo kludne z tej chrbtice ...
@syslik81 len aby niekedy mi to udiera aj do nôh alebo kolien
@va_sarisska21 nemysli si a zacni tou chrbticou, pri zablokovanej krcnej chrbtici sa bezne toci hlava. Kolegyna zas mala problem ze ju pichalo pri srdci, tiez to slo od chrbtice. Zacni tym co je najjednoduchsie a to najst dobru rehabilitaciu.
Krvný tlak máš v poriadku? Nemáš večne studené nohy a ruky? Piješ dostatok tekutín (vody)?
Pýtaj od svojho lekára výmenný lístok na neurologiu. Zároveň pýtaj rehabilitácie. Môže to byť i z krčnej chrbtice. Skús i na ORL - výmenný lístok, na závrate ti predpíše lieky.
Vankúš ti vyhovuje? Výborný je z pamäťovej peny z JYSK.
Potieraj si ľubovníkovým olejom krčné stavce,jesť za hrsť vlašské orechy, 2 l pramenistej vody denne
Tie bolesti vystrelujú do nôh i do rúk. Čím skôr to rieš s lekárom
@va_sarisska21 skús take cviky na prečistenie vestibularneho aparátu. Mne to pomohlo. V tých skomakoch sa ti usadzujú kryštáliky a keď zapchaju prietok tekutiny tak tá nedokáže zaznamenávať správne polohu hlavy. Najhoršie je to rano po vstani z postele pretože dlhšie vtedy ležíš a tekutina je v stabilnej polohe niekoľko hodín.
Ja to mávam z chrbtice, takže aspoň masáže absolvovať,
Cvičiť
@va_sarisska21 Ja som to mala ked sa mi pokaslal aparat rovnovay v strednom uchu. Doktor ma popreklapal par krat hore-dole hlavou a dal mi tie kristaliky spat kam patria a krutenie hlavy bolo prec. Aj teraz ked sa mi to znovu stane a uz sa sama popreklapam a je to prec.
Ja toto mavam pred Vianocami pravidelne. Zo stresu. Tetania. Nasadim viac magnezia a Dcka. Pocas Vianoc to potom prejde. Je to o tom, ze si clovek dava prilsi vela uloh, aby vsetko bolo dokonale - napecene, nakupene, nazdobene... Treba popustit.
@madeincssr
@isis234 ďakujem za radu
@slovakboy no presne ráno je horsie
@andreatytler ďakujem za radu
@compra no kto vie určite ešte radšej zájdem k lekárovi ale ďakujem
@janica_ ďakujem pekne za radu
@va_sarisska21 tu je jeden cvik jednoduchší.
https://www.youtube.com/watch?v=9Au1Sjx2pH8Toto je účinnejšie
https://www.youtube.com/watch?v=4CaQV2TRNW8Najprv začni tým prvým. Ja keď som sa druhý krát postavil na temeno hlavy ako je to v tom druhom videu hrozne sa mi zakrútila hlava skoro som sa pozvracal ale odrazu mi točenie hlavy prešlo. Proste si to vysvetľujem tak že sa konečne uvoľnili tie kryštáliky v kanálikoch.
Skús aj viac krát opakovať mne to zabralo až na druhý pokus.
@slovakboy ďakujem ❤️
@va_sarisska21 Daj vedieť, či to zabralo, to by malo zafungovať hneď ak je príčina v kryštálikoch.
@va_sarisska21 A co na to lekar u ktoreho si bola na odberoch? Nenavrhol dalsie vysetrenie napr. u neurologa? Moja mama mala tento problem, poslali ju k neurologovi, odtial na RTG a nasledne MR, kde jej nasli nalez na mozgu, chvalabohu neskodny a liekmi sa to napravilo.