Ahojte, dva roky sa neviem zbaviť stále vracajuceho sa akné na brade, ktoré je hnisavé. Hrozne to boli, dlho sa to následne hojí a zostávajú mi fľaky. Vyskúšala som asi všetky maste, bola u kožného, ktorý mi vôbec svojim vysušovacim liehom nepomohol...Čo vám pomohlo sa toho radikálne zbaviť? Ďakujem za odpovede 🙂
Tipujem na hormonalne akne. Po viac ako 2 rokoch som sa docitala o tretinoine, zial u nas nedostupny, ako aj v krajinach EU (v ESP sa da zohnat) a da sa kupit v TR, UAE, Thajsku... vela som si nacitala, zohnala a pomaha. Ale musim pouzivat stale. Inak sa vracia
Treba sa vratit ku koznemu a ziadat dalej o pomoc. Kozny ma niekolko moznosti pri liecbe akne. Zacina s tymi najmenej agresivnymi. Moze vyuzit ako ucinnu latku adapalen, tretionin, antibiotika, kortikoidy.
Ak nezaucinkovala prva moznost, treba ist na kontrolu a povedat. Liecba je dlhodoba, treba vydrzat v rutine mesiace. Necakajte zlepsenie hned po tyzdni.
A nemas nahodou problem aj s nejakými potravinami? Lebo ja som mala ten isty problem s bradou a po odhalení intolerancii a SIBA a nasadenim liecby mi to pomohlo. Cize problém tam bol s crevnym mikrobiomom a vyrazky na brade boli len prejavom.
Akú máš rutinu? Aké konkrétne veci a v akom poradí pouzivas?
Skus pit denne zihlavov caj, on precistuje cely organizmus, 3 tyzdne 3X denne salka,tyzden pauza (teda nepit) a potom znova to iste ako pri prvom,pije sa to dlhodobo,ale ucinok to ma ,
Ako si na tom s hormonálnym profilom?