Dva roky vracajúce sa akné

2. mar 2024

Ahojte, dva roky sa neviem zbaviť stále vracajuceho sa akné na brade, ktoré je hnisavé. Hrozne to boli, dlho sa to následne hojí a zostávajú mi fľaky. Vyskúšala som asi všetky maste, bola u kožného, ktorý mi vôbec svojim vysušovacim liehom nepomohol...Čo vám pomohlo sa toho radikálne zbaviť? Ďakujem za odpovede 🙂

buberova
2. mar 2024

Ako si na tom s hormonálnym profilom?

ddaassuullaa
2. mar 2024

Tipujem na hormonalne akne. Po viac ako 2 rokoch som sa docitala o tretinoine, zial u nas nedostupny, ako aj v krajinach EU (v ESP sa da zohnat) a da sa kupit v TR, UAE, Thajsku... vela som si nacitala, zohnala a pomaha. Ale musim pouzivat stale. Inak sa vracia

valiant
2. mar 2024

Treba sa vratit ku koznemu a ziadat dalej o pomoc. Kozny ma niekolko moznosti pri liecbe akne. Zacina s tymi najmenej agresivnymi. Moze vyuzit ako ucinnu latku adapalen, tretionin, antibiotika, kortikoidy.
Ak nezaucinkovala prva moznost, treba ist na kontrolu a povedat. Liecba je dlhodoba, treba vydrzat v rutine mesiace. Necakajte zlepsenie hned po tyzdni.

monika4487
2. mar 2024

A nemas nahodou problem aj s nejakými potravinami? Lebo ja som mala ten isty problem s bradou a po odhalení intolerancii a SIBA a nasadenim liecby mi to pomohlo. Cize problém tam bol s crevnym mikrobiomom a vyrazky na brade boli len prejavom.

panda21
2. mar 2024

Akú máš rutinu? Aké konkrétne veci a v akom poradí pouzivas?

vorkola
2. mar 2024

Skus pit denne zihlavov caj, on precistuje cely organizmus, 3 tyzdne 3X denne salka,tyzden pauza (teda nepit) a potom znova to iste ako pri prvom,pije sa to dlhodobo,ale ucinok to ma ,