Dva mesiace sa neviem dobre najesť

mischel12
26. dec 2024

Prosím poraďte co robít. Už asi dva mesiace sa neviem dobre najesť. Bojím sa ,že na nejakú potravinu dostanem alergiu😭😭😭 aj napriek tomu ,že som pred tým všetko jedla. Pred tromi mesiacmi sa mi vychádzal syn(žihľavka) a od vtedy mam strach jest veci ,ktoré som pred tým normálne jedla😭😭😭😭. Prosím neodcudzujute ma. Ďakujem za každú radu

dadka1997
26. dec 2024

@mischel12 a co ti v tomto kto poradí? Ved normálne jedz .. ci ani synovi nedavaš jesť aby nedostal alergicku reakciu ?

mischel12
autor
26. dec 2024

@dadka1997 syn papa všetko....podpísalo to žiaľ na mne. Velmi som sa zlakla ked bol syn vyhadzany 😔😔

gribka1
26. dec 2024

Sama si vyrobíš psychický problém.

salamistka
26. dec 2024

Aj ty si sa pred 3 mesiacmi vyhádzala alebo len syn ? Žihľavka je normálna reakcia, nič smrteľné hádam.

biba_18
26. dec 2024

keď si s tým nevieš rady sama, navštív odborníka…

mischel12
autor
26. dec 2024

@salamistka iba syn,ale veľmi ma to vydesilo

marhulka13
26. dec 2024

@mischel12 ja som so zihlavkou skončila v nemocnici, čo som vyzerala jak Pangea , cele telo od hlavy po päty nou posiate. Mne to robili grepy. Už ich nezerem 4 naraz, ale iba jeden raz za čas a v pohode.

danica2711
26. dec 2024

@mischel12 hypochondria sa dá liečiť...inak nechápem tvoju "logiku" - syn dostal obyčajnú koprivku, ale naďalej je všetko a ty, čo si nemala žiadnu alergickú reakciu, sa bojíš jesť normálne veci? A nie, neodcudzujem ťa, pretože to, čo ty myslíš, nie je odcudzenie, ale odsúdenie

mischel12
autor
26. dec 2024

Bojím sa ,že dostanem anafylakticky sok,že mi opuchne hrdlo ,že sa zadusim. Už som to raz videla na vlastné oči. Asi som súca na psychiatriu. 😔😔😔😔😔

taktotedanie
27. dec 2024

@mischel12 psychoterapia

prvocislo
27. dec 2024

Tvoj strach jesť je prejavom zvýšenej úzkosti. Tá vznikla, keď sa synček vyhádzal. Strach o neho si prevzala na seba. Zároveň máš strach, že v prípade anafylaktického šoku, by si sa nedokázala o syna postarať. Nastav si myslenie na uvoľnenie a bezstarostnosť. Jedlo nie je nepriateľ, ale kamarát. Všetko bude v poriadku 🌞

mischel12
autor
27. dec 2024

@prvocislo Ďakujem za pekné slova

salamistka
27. dec 2024

Prípadne, môžeš si dať predpísať u svojho obvodného lekára jednorázový liek na náhlu alergickú reakciu ako prvú pomoc, my sme mali tiež doma pre istotu, ale našťastie sme nemuseli nikdy použiť.

andrea2667
27. dec 2024

@mischel12 Aj keď z tohto krátkeho subjektívneho popisu nie je možné robiť uzávery, je pravdepodobné, že trpíš úzkostnou poruchou s následkom poruchy príjmu potravy. Ak je to tak, nepomôžu reči typu "dievča vzchop sa", ani logické argumenty. Pomôže len psychiater. Nenechaj tomu voľný priebeh, inak nastane progres ochorenia. Ak nemáš silu sama sa objednať/dostaviť k lekárovi, požiadaj niekoho blízkeho.