Ahojte je možné pri PP a úzkostí mať už 2 deň hrču v krku? Silný tlkot srdca, ťažkosti s dýchaním aj s prehĺtaním :( :( dnes som už v koncoch bojím sa poriadne najesť, bolo mi od žalúdka zle takú kyselinu som mala :( na už neviem comu mam veriť co sa to so mnou deje..
@leuska15leuska15 mam pred rozvodom a už dlho mi robí manžel problémy, vyhrážky a podobne..
@mamanadruhuu evidentne psychika...
@0silvia0 ja už neviem čo zo sebou, snažím sa žiť dýchať a niečo mi v tom stále bráni chcem byť tak strašne stastna :( mam dve deti.. Manžel sa mi zas pred par dnami vyhrážal, že deti nedostanem do starostlivosti a keď prehra všetky trovy si budem platiť sama, a ja som mu povedala ze ty si gembler ty nemáš šancu vyhrať a povedal ze deti budú v decaku chápete jaky je on podli človek? :( vo štvrtok sme sa takto hadali a od vtedy mi je naprd a od včera ta hrca v krku dusim sa ťažko sa mi prehlta.. Je mu na deťoch nezáleží absolútne chce mi len ublížiť :(
@mamanadruhuu skoc za psychiatrickou a nechaj si predpisat nejake SSRI 50mg denne. Malo by ti byt lepsie do 14 dni. Nemusis nikomu hlasit ze beries lieky a lekarka to nikomu nesmie povedat - ak by si mala obavy ze sa to dozvie manzel. SSRI su nenavykove lieky a jedine co robia je, ze upravuju hladinu serotoninu v mozgu. Budes fungovat normalne, ale bez emocnych excesov. Moc ma mrzi ze sa rozvadzas, verim ze to nie je lahke obdobie.
@kittykat22 a môžem vedieť co sú SSRi? Ja som si povedsala že nikdy antidepresiva do úst nedám :( mam z nich strach
@mamanadruhuu sertralinove lieky - novy druh. Niesu to antidepresiva ake sa brali kedysi. Nevznika na nich zavislost a nemenia osobnost. V hlave mas latku serotonin, ktora je dolezita, aby si nebola stale nestastna. A tieto lieky prave ten serotonin koriguju. Ucinok sa dostavi az okolo 14 dna, pretoze ho pomahaju regulovat. Su to slabe lieky - nie je to neurol. Takze nemozes cakat si ze das 2 tabletky a svet bude gombicka - nebude. Ale nebudes nonstop nestastna, vyplasena, unavena - ale dokazes rozmyslat a starat sa o rodinu.
@mamanadruhuu musis sa emocne od toho chlapa odstrihnut. Konaj len rozumom a cin len to, co musis. Neries ho aky je clovek, neries jeho charakter. Teraz len ries a cin to, aby sa deti mali dobre a aby si sa ho zbavila. Nedovol, aby mal nad tebou moc a jeho blbe reci ta davali do vyvrtky.
@mamanadruhuu ahoj,bola som v rovnakej situácii,pokiaľ nemáš možnosť vykecat sa psychológovi(čo by ti určite veľmi pomohlo a netrebalo by ti lieky)tak si kúp Tryptofán,Persen,Pasid,Sedatif homeopatikum ..Ale nie všetko spolu.+magnezium,Bečko.Mne to pomohlo aj na nespavosť,nervy ako také.Dychanie,nájdi si niečo vo máš rada a zamestná ťa to.Neboj,prejde všetko a bude dobre.Su to len emócie.O deti sa neboj.Oni všetci majú ťažké silácke kecy a skutek utek..vynimocne zvládajú rozvod s rozvahou a bez topenia manzelky
áno hrča v krku môže byť zo stresu, z úzkosti.... ako radili vyššie, skús napr. ten Tryptofán - je to voľnopredajný výživový doplnok na dobrú náladu, pokojný spánok a proti stresu. Máš teraz ťažké obdobie a ja ti dlžím päste nech to už prejde a si šťastná 🙂
Dakujem krásne za rady, a ešte je to vôbec možné pri tom aby som sa nemohla kľudne najesť lebo sa mi ťažko prehlta?
@mamanadruhuu určite, že máš z úzkosti problém sa najesť niekto od stresu až zvracia má zavrate...iba jedno Ti poradim vôbec s ním nekomunikuj, nepíš sms to on presne chce zneistiť Ta...asi spolu už nebyvate či?ak nechceš zatiaľ antidepresíva môže Ti dať obvodná aspoň lieky na ukludnenie.deti Ti gambler určite nezoberie dobre robíš, že sa rozvádza😊
To som tiež zažila zvracanie :( 3 mesiace každý deň vtedy som schudla 8kg bolo to strašne potom to prešlo keď som otehotnela a dlho dlho nič teraz sa vrátili problémy znovu každú chvíľku niečo iné :( teraz je to hrčka v krku a problém s prehĺtaním potravy :( mam aj takú kyselinu stále bolesť žalúdka celý deň :( pred mesiacom asi som mala vredy
@mamanadruhuu ale popravde už som toto raz mala hrču v krku ale vôbec neviem ako to prejde :( ale chcem aby to prešlo dala som si persen magnezko :( a nič nič to nerobí
@mamanadruhuu ty si strašne vyplasena,nevies sa sama upokojit a jasne, ze sa potom pozorujes a mas este vacsi stres. Fakt skus byt nad vecou, tymto si tu presla kazda druha zena, su to IBA sproste nervy. Je to obtazujuce, ale prejde to. Ale pokial sa citis naozaj zle, fakt chod k psychologovi alebo teda psychologicke,s muzom lekarom asi budes mat problem hovorit otvorene
@mamanadruhuu nema vyznam opisovat tu teraz svoje uzkostne stavy a popisovat detaily, treba konat co najrychlejsie. Toto telo, ktore mas, budes potrebovat este desiatky rokov, potrebujes vychovat deti, postavit sa na vlastne nohy. Tak mysli teraz na seba a chod k odbornikovi tak ako ti radi @kubkovamama Ked si telo uzkostami zhumplujes, budes riesit svoj zniceny zdravotny stav do konca zivota😔
Chodím psychoterapeutke ale ta si len zapisuje a počúva, už neviem čo zo sebou dnes som si dala 2 mesiačiky jabĺčok a vypila čaj.. Tuhsia strava absolútne do mňa nejde mam pocit ako keby sa mi zase kabala v krku a to aj sliny nemôžem prehltnúť dostanem paniku a tep aj 150za minutu žalúdok ma bolí a je mi stále na nič miestami mam pocit ako keby som sa nemohla nadýchnuť..
Ja som vám veľmi vďačná za každú radu.. Som mlada žena mam cely život pred sebou mam dve krásne deti a takto ma zničil somár sprostý :(
@mamanadruhuu moze sa ti rozvíjať aj tetania z tych nervov, panika, tep..mala to moja kolegyna,manzel alkoholik a ona chuda take stavy z neho. Skus potom aj neurologicku a sama si pomoct tymi dychovymi cviceniami,snaz sa upokojit. Hovor si,ze ved je to predsa len chlap,ziaden naddruh,nemozes sa nechat od neho deptat,vsetky vieme ake je to tazke byt pocas rozvodu ako tak v pohode.Mala.som super pravnicku,mala taky spravny razny postoj aj vedela podrzat,ona mi vzdy radila nereagovat,nevsimat si,neodpisovat,neodpovedat.Proste akoby nebol.Len nevyhnuta komunikácia ohladom deti aj to najlepšie pisomne,sms,tam sa neodvazi ta tyranizovat,mozes to potom predlozit sudu
@kubkovamama všetko si odkladám aj spravy aj nahrávky som si spravila o tom ako mi nadáva ako sa mi vyhráža ževraj som úbohá keď si nahrávam
@mamanadruhuu ak je to moc, podaj oznámenie. Ked uz nic, aspon sa lakne
@kubkovamama dnes to idem podať
@mamanadruhuu zdravim pomohlo vám niečo na tu hrču v krku?
@mamanadruhuu ahoj, z čoho máš také úzkosti čoho sa bojíš?