Dusenie v noci

14. feb 2024

Ahojte, mam takyto problem uz dlho , cca 10 rokov , no pred tym sa mi toto stalo cca 1x za mesiac dva.... v poslednej dobe aj kazdu noc, niekedy 2-3tyzdne klud a potom zas, ide o to ze vyskocim zo spanku ze sa dusim fakt hnusny pocit ja ho realne citim, potom rychlo utekam do okna alebo na balkon alebo do kupelne sa napit vody, ked sa preberiem tak je uz dobre, no bojim sa co to moze byt pochodene vysetrenia mam vsetko ok, psychika neviem panicke ataky poznam viem ako sa vtedy citim ... toto je ine, hnusne, som z toho nestastna nemozem sa ani uplne tesit zo zivota, stale myslienky co ak .... ako utesujem sa ze ked mam vysetrenia ok , ze je to chrbtica, ako mavam stuhnutu hrudnu aj krcnu, chodim cvicit, pri namahe nemam ziadny problem takze podla mna to nebude nieco vazne, mate niekto podobny problem, budem rada za vase odpovede

oira
14. feb 2024

V pripade, ze by Vas to oslovilo, viem sa na to pozriet cez terapiu SRT (spiritual response therapy). Viac info v sprave

januska12323
14. feb 2024

Nemáš spankove apnoe?

autor
14. feb 2024

@januska12323 neviem aj tato moznost ma napadla, no co som citala tak s tym maju problem vacsinou ludia s nadvahou, fajciari , ludia co chrapu v noci...

januska12323
14. feb 2024

Väčšinou ale nie vždy, ak sa nevieš nadýchnuť je to prvé čo mi napadlo.

autor
14. feb 2024

@januska12323 ja potom uz dycham normalne , len to zobudenie sa na to dusenie je zvlastne

tatiana149
15. feb 2024

Mám to isté. Úplne blbý pocit. Je to ztrhnutie zo spánku na pocit, že sa nevieš nadýchnuť. Vyšetrenia všetky možné a všetko ok. Akurát tetania a panicka porucha, krcna chrbtica s hrudna.....niekedy mesiac nič a potom týždeň vkuse. Ak sú vyšetrenia ok tak je to tým stiahnutím svalov. Mam to pravidelne

autor
15. feb 2024

@tatiana149 to fakt mavas to iste? Tak niesom sama s tymto hnusnym pocitom, ked ono je to take realne ked sa to stsne... a hnusne.. mna to stale nuti premyslat ked sa mi to stane ze co ak je to nieco vazne..ale zas sa upokojujem ze by som mala aj ine problemi hlavne pri zatazi alebo tak ....

tatiana149
15. feb 2024

Na FB máme skupinu Tetania a panicka porucha. Dosť často sa to tam spomína. Naozaj nie sú sama. Je nás tam veeeeela. Nemáš náhodou tetaniu??????

tatiana149
15. feb 2024

@tatiana149 hyperventilacna Tetania toto vie narobiť. Ak všetky ostatné vyšetrenia sú v poriadku treba skúsiť neurológa a on urobí vyšetrenie emg tam sa zisťuje Tetania. Buď hyperventilacna alebo neurogenna

jenny224
15. feb 2024

Aj ja to mávam, našťastie nie nejak často, ale mám. Ale prisúdila som to apnoe

autor
15. feb 2024

@tatiana149 nemam tetaniu bola som na vysetreni

autor
15. feb 2024

@jenny224 ale apnoe vie byt aj nebezpecne

20erika07
15. feb 2024

Byvaly maval toto este v mladsom veku , zo psychiky. Na nic ine sa neprislo.

slavomir1984
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. sep 2024

@slavomir1984 a to dusenie u vas ako prebieha? Podobne ako opisujem ja ze sa strhnete zo spanku?

tatiana149
1. sep 2024

Áno presne. Strhne má zo spánku. mne sa zdá že len vtedy keď zaspávam. Lebo potom už spim do rána. Ja to mám vraj psychiku. Každý večer sa desím. Vždy mi to príde a niekedy viac krát v noci

autor
2. sep 2024

@tatiana149 ano moze to byt psychika, aj ked ten pocit je taky realny ze sa mi nechce verit ze je to tym , ja mavam aj extrasystoly casto aj ked si lahnem niekedy tak musim zmenit polohu lebo citim taky tlak na hrudi akoby mi nieco niekde tlacilo , mozno na nejaky nerv, mozno chrbtica.....

tatiana149
2. sep 2024

Tiež mi tlačí na hrudi keď si ľahnem

slavomir1984
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tatiana149
8. sep 2024

@slavomir1984 u mňa tiež tak isto

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. sep 2024

@slavomir1984 je to hnusny pocit, mne s tym tiez zatial nik nepomohol na nete som nasla clanok jednej zeny presne opisovala to co prezivame , a ona skusila nizkohistaminovu dietu a pomohlo ja som toez vysadila par potravin a je to lepsie

autor
8. sep 2024

@tatiana149 mavate to dlho?

tatiana149
8. sep 2024

Áno 4 roky

tatiana149
8. sep 2024

Teraz mám kľud pár dní ale minulý týždeň ma šlo poraziť. Čo som nič nespala a potom ráno do roboty trebalo vstávať. Ale ja už každý večer to čakám

slavomir1984
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iwesska
9. sep 2024

Mozes mat apnoe,vobec nemusis byt obezna ani fajciarka.

autor
9. sep 2024

@tatiana149 ved toto aj ja uz sa vecer bojim ist spat ze co zas v noci bude, mne sa to stane vzdy iba 1x za noc a to vacsinou tak hodinu hodinu a pol po zaspati , tiez to tak mate? ... tento tyzden tiez katastrofa kazdu noc sa mi to deje cez prazdniny bol troska klud a teraz opat

tatiana149
9. sep 2024

Ja včera som zakrikla. Dnes som viac unavená a dosť som pobehala so synom vyšetrenia a potom do roboty. No už teraz sa mi to objavilo zas. Takže mam to už istú príčinu že sa mi to deje hlavne keď som unavená a viac v strese. Dnes mám aj v hrdle guču. Tak to zas bude noc

iveta7677
9. sep 2024

Možno srdcova arytmia.