Dusenie a reflux

natalia3455
22. nov 2024

Dobrý den, chcela by som sa poradit pripadne či niekto nezažil nieco podobné.
V minulosti som brala lieky na reflux ( mierne palenie záhy, hlieny v krku). Potom som ich prestala brat z dovodu že som necítila ziadne tazkosti.
Pred par dnami sa mi stala velmi neprijemna věc. Najedla som sa lepšíe povedane prejedla gulasom a cipsami na večer. Asi za 10 minut na to som sa zohla a obsah ( kyselina) mi vystrelil hore do krku na co som sa zacala dusit ale nie tak ako Ked vám nieco zabehne ale proste mi v tu chvílu neslo nadychnut, ako ked by vám zablokovalo hlasivky. Priatelovi som povedala aby ma buchol po chrbte co hned pomohlo a začala som dýchat normálne. Trvalo to asi 6-7 sekund, potom má palilo v krku a malá som aj kusok jedla v puse, malá som zachripnuty hlas. To tazke dýchánie Bolo strašne, tazko sa to opisuje ale neslo sa nadychnut. Odbtedy sa velmi bojím aby sa podobná situaci a nezopakovala. Trpím aj panickou poruchou a 3 dní pred tím než sa to stalo som začala brát antidepresiva cipralex. Odvtedy nic nedokážem zjest len trochu aby som mala aspoň nejaku silu. Stale si citam já internete hlavne na anglických stránkách o laryngospasme a o tom ako to u ludi začalo a mavaju taketo záchvaty často aj z dovodu refluxu, velmi sa bojím a moje strach sa zhoršil. V noci sa budím na to ako mi vybije dych a pod. Dnes som Bola na ORL a doktorka mi povedala že to Bola prirodzena reakcia hlasiviek na kyselinu která v dýchacích cestách nemá co robit a asi sa mi tam dostala. Predpisala mi nolpaz a magnesium.
Máte nejake rady? Kludne Ako najlepsie vyliecit reflux? Mám 28 rokov.
Dakujem

deti95060810
22. nov 2024

nolpaza sa predpisuje na HP
mala by si navštíviť gastro a tam ti predpíšu lieky na tvoj problém... orl ti dal nolpazu ktorú kúpiš aj v lekárni bez predpisu
cipralex ber naďalej, na paniku super, účinok pocítiš o pár týždňov...

anika
22. nov 2024

@natalia3455 stravou, upravou zivotneho stylu, upratat priority, mne pomohla nolpaza a asketon

natalia3455
autor
23. nov 2024

@anika dakujem