Caute babulky, vsade po internete čítam o duphastone no nič take som nenasla čo by mi to objasnilo môj prípad.
Nechcem byt teraz tehotná a ani niesom, ale moja gynekologička mi robila asi 3 dni po menštruácii hormonálny profil kde mi vyšiel zlý teda nízky progesteron. Predpísala mi duphaston aj keď mám pravidelný menzes max som 2-3 dni v pluse alebo v mínuse.
Menštruáciu nemám ani silnú ani slabú, no povedala by som že je kratšia.
4 roky som brala antikoncepciu a asi pred necelým rokom som ju vysadila.
Chcela by som sa opýtať či je to správne keďže mám pravidelnú menštruáciu, nečakam a momentálne nechcem ani babo.
Plus keby ste ešte mohli opisat či ste z tohto lieku pribrali, akné alebo iné ťažkosti spojené s ním.
Vďaka za odpovede.
@zoe09 progesteron je potrebny, mozem ti povedat iba za seba, ze u mna je to s progesteronom bieda a ked je to dlhodobe, tak sliznica v maternici sa moze zacat menit. moze sa vytvorit hyperplazia endometria, cize sliznica narastie prilis vysoko a casom sa to moze zhorsovat, vytvoria sa atypie a moze dojst po rokoch k rakovinovym zmenam. ale nechcem ta strasit, to nie je tvoj pripad, ale je dolezite, aby sa progesteron odsledoval a ak treba, doplnal.