Má niekto tento problém? Čo vám naň pomáha, prosím poraďte.
@mdb ja som ho mala ako 15 ročná bola som na gastroskopii a brala som asi 3 roky lieky dosť sa mi to upravilo a teraz mam lieky už len na kyseliny brala som ganaton a nolpazu
@dennynkoo13
Ahoj. Prosím Ťa, ten Ganaton a Nolpazu si brala vkuse bez prestávky každý deň 3 roky? A Nolpazu 20 ci 40 mg? To Ti lekár tak naordinoval? Chodila si aj na kontroly počas tých 3 rokov ku gastro? Ja mam 2 roky silný reflux žlče, mam zápal a erózie, bolesti každý deň. Mne Ganaton dráždil velmi žalúdok, viackrát som ho skúšala. Mam pocit, že lieky proti kyseline - ta Nolpaza akoby zhorsovala reflux žlče, ale beriem to, lebo mam zápal. A mala si reflux kyseliny alebo žlče?
Ahojte, ja to mam tiež diagnostikovane ale lieky ako klasicke lieky na potlačenie kyseliny nezaberajú ale čo mám prečítané, a to o tomto type refluxu veľa nie je, hlavne zahraničné články, tak vraj je najlepšia účinnosť liečby keď sa podáva kyselina ursoneviem aká, u nás ju obsahuje liek Ursosan takže pri najbližšej kontrole u gastro sa na ten liek opýtam a uvidím ci zaberie.
Ahojte, mojej dcére to nedávno diagnostikovali, má 17, ale problémy už 3 roky. Užíva 5 týždňov ganaton, mala aj helicid a normix prvé 3 týždne. Je jej zle po každom jedle a ťažko to znáša už psychicky. Ak môžete poradiť niektorá čo vám pomáhalo, budem vďačná
Ja to mam diagnostikované rok a už som na pokraji síl, jediné čo mi doktor povedal na gastro bolo toto, no na druhej gastro pred pár ťýždňami že tej žlče je málo tam v žalúdku. Absolvoval som všetky vyšetrenia gastroskopiu, sono, krv, RTG pasáž a okrem tohto sa nič nezistilo. Neustále mi je po jedle nedobre až zle, napína ma hoci kedy na zvracanie, mám stále pocit podráždeného žalúdka ako keby bol citlivý otvorím len ústa a už ma napína, často krát mi je fakt doslova že zle neskutočne a už som z toho aj psychicky zničený, mal som Ganaton, Costi aj Degan ale nič nepomohlo veľmi, na gastro ma poslali už do riti, ale nik mi nepovedal či mi nemôže toto spôsobovať problémy lebo tá žlč vraj dráždi žalúdok to sa píše všade. Vraj existuje operácia aj a nechápem prečo ma nikto na ňu neposlal teda ak to je riešenie, ale na druhú stranu možno to nerobí ani ten reflux ale čítal som že veľa ľudí s tým má problémy, nechápem na čo doktori predpisujú lieky na to keď na to nie sú lieky, podstatu žlče v žalúdku nerieši žiadny liek z týchto, ak poradíte tiež budem rád
bol som na gastro v užhorode dostal som nolpazu pankreolan motorix a gel gialera to zabralo
@mdb Jedná sa o mňa, dospelú osobu.