Duodenogastrický reflux (DGR) - príznaky, liečba

jaro1234444
16. máj 2024

Máte niekto s týmto skúsenosť? máte to diagnostikované a máte nejaké príznaky? resp. čo Vám pomáha

natall113
16. máj 2024

Mám ho, často mávam pálenie záhy, mala som obdobia keď som vracala týždeň vkuse zelenú šťavu, teraz mi je občas celý deň zle, brala som nolpazu a ganatom, vysadila som lieky keď som otehotnela, býva mi teda častejšie zle

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaro1234444
autor
16. máj 2024

@natall113 to ma mrzí a doktor ti neodporučil nejaké iné riešenie? mňa tiež páli záha, je mi ťažko po jedlo a napína ma hoci kedy a pri umývaní zubov ani nehovorím ,mám teda pocit podráždeného žalúdka ako keby

jaro1234444
autor
16. máj 2024

@taynee a aké máš ešte príznaky? doktor to nechce riešiť inak? lebo vraj je aj operácia ale ešte som nikde nevidel že by niekoho na to poslali

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaro1234444
autor
16. máj 2024

@taynee a aha bavili ste sa aspoň o nej? dá sa to tak riešiť aj? lebo vraj je to posledné a trvalé riešenie. Ale mne ju vôbec nenavrhol ani nespomenul. Ja beriem aj Ganaton ale pomáha mi len že mi neni až tak zle po jedle inak nepomáha. Pocit podráždeného žalúdka mám stále aj napínanie hoci kedy, hlavne ak niečo dám do úst kefku alebo čo.

natall113
16. máj 2024

@jaro1234444 operáciu mi zatiaľ neodporúčali, ani iné riešenie zatiaľ, mala som si odsledovať jedla po ktorých mi nieje dobre ale tak to by som mohla jesť len suché rožky

jaro1234444
autor
16. máj 2024

@natal113 aha lebo ja to tiež mám s jedlom všeliako, ale ak sa to dá operovať a človek sa zbytočné trápi lebo liek na to neni vlastne žiadny... A taký pocit podráždeného žalúdka nemáš? že sa ti zdvíha napr. strašne? alebo ťa napína pri umývaní zubov alebo ak hoci čo dáš do úst? lebo mňa hlavne trápi to zdvíhanie žalúdka

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natall113
16. máj 2024

@jaro1234444 to som mávala hlavne na začiatku, teraz už menej, operáciu mi neodporúčali lebo že sa tam môže veľa toho poškodiť že možno v trochu vyššom veku

jaro1234444
autor
16. máj 2024

Ďakujem Vám teda za postrehy, skúsenosti. Toto je blbá diagnóza no ale držím Vám palce nech sa Vám darí obom a je vám čo najlepšie, ale tak asi teda ozaj existuje operácia aj na to ale má asi svoje riziká ako každá asi...

andyyy1111122
17. okt 2024

ja som bola dnes na biopsii kvoli celiakii a v rámci toho mi bol zistený tento reflex, ale lekár napísal, že mierny a nedal mi naňho nič. Ja mávam občas kŕče, ale dá sa s tým žiť. Akorát som sem zablúdila, že čo robíte s tým vy ostatní. Ja som sa predchvíľou dočítala , že je nato vraj super čajík. UKKO čaj na reflux . Rozmýšľam , že objednám. Užíval ho už niekto z vás? Ďakujem ľudkovia 🙂