Dulsevia na úzkosť

kristin00
20. sep 2023

Ahojte, máte s ňou niekto skúsenosti ? Bola mi predpísaná na úzkosť. 30mg ráno. Doteraz som brala Alventu ale nepomohla. Celkom sa bojím, začať užívať. Našla som veľa negatívnych recenzií a vraj je to veľmi silne AD

jaska25
20. sep 2023

@kristin00 zdravim. Nemam skusenosti s Dulvesiou. Beriem Alventu 5,5 tyzdna, preto sa chcem len spytat ako dlho ste ju brala kym vam ju vymenili za Dulvesiu. Nemali ste ziadnu zmenu k lepsiemu? Alebo sa vracali zle dni? Budem vam vdacna za odpovede.

kristin00
autor
20. sep 2023

@jaska25 brala som cca dva roky dokopy aj s prestávkou. Zo začiatku mi pomohla, brala som 75mg len časom som sa začala cítiť rovnako, niekedy aj horšie. Vyššiu dávku som už vôbec netolerovala tak preto zmena za Dulseviu 🙂

jaska25
20. sep 2023

@kristin00 dakujem za odpoved. Drzim palce s Dulvesiou. ✊

kristin00
autor
20. sep 2023

@jaska25 ďakujem 🙂

tuippo
20. sep 2023

@kristin00 ja beriem dulseviu na depresiu a úzkosť ráno 90 mg. Nejaké extra vedľajšie účinky som nezaznamenala

kristin00
autor
20. sep 2023

@tuippo ďakujem 😊 Zajtra si mám dať prvú tabletku. Brala si pri nasádzani aj nejaký ukludnovak?

tuippo
20. sep 2023

@kristin00 nie. Ja som začínala len so sertralínom, len ten aj po zvýšenom dávkovaní nebol účinný a tak mi lekárka posunula sertralín na obed a na ráno mi dala dulseviu

miaela17
17. jan 2024

@kristin00 ahojko asi od toho času ako ty beriem aj ja dulseviu. Prvy Mesiac bol hroznyyy dva mesiace super a už 10 dní zase zle stavy.. Ty ako??

kristin00
autor
19. jan 2024

@miaela17 ahoj, no mne stále hrozne. Jedine plus, že odkedy beriem nemám záchvaty paniky. Inak sa cítim hrozne každý deň, od rana do vecera

miaela17
19. jan 2024

@kristin00 ou to ma mrzí...akú máš dávku?? A berieš iba ráno?? Vravela si dr?

kristin00
autor
21. jan 2024

@miaela17 Beriem len 30mg ráno, mám zle pečeňové testy tak zatiaľ viac nemôžem.

miaela17
22. jan 2024

@kristin00 fuha to je strašne mala dávka to sa ani nečudujem ze ti je zle...ja mala na začiatku 75 a teraz 150 ...mne je fajn ale občas stavy. Skôr ma trápi problém z orgazmom.cele zle

pavolvr
1. feb 2024

Ahojte ja som bral paretin s prestávkami asi 5 rokov a v septembri mi prišlo hrozne zle zle myšlienky ranné vracanie trás bolesť celého tela. Tak som začal znova s paretinom ale už mi nezaberal tak mi doktorka zmenila na dulseviu 60 bolo dobre po mesiaci a teraz v januári už 3 deň zle akoby som bol na začiatku. Neviem či je to len prechodný stav ale je to katastrofa. Bolesti hlavy krčnej chrbtice bez energie…

tuippo
1. feb 2024

@pavolvr informoval si o tom svoju lekárku?

pavolvr
2. feb 2024

@tuippo spomenul som jej to že posledné dni akoby sa to vracalo ale vravela že mám ďalej pokračovať v liečbe a ak by to trvalo aj naďalej že sa mám zastaviť. Tak pokračujem a snažím sa nemyslieť na nezmysly. Ide o to že mňa keď niečo vystresuje niečo tak potom som taký nekludny. Musím zistiť stále čo ma tak vyviedlo z miery a pracovať s tým. A ak mi to neprejde tak pôjdem za ňou - uvidíme čo bude.

tuippo
2. feb 2024

@pavolvr neviem či si to doteraz skúšal. Ale mne osobne na stres funguje práca s dychom. Napríklad 5 sekúnd sa nadychuješ, 5 sekúnd dych podržíš a potom 5 sekúnd vydychuješ. Môžeš vyskúšať rôzne variácie dychového cvičenia

natalianm
2. feb 2024

@kristin00 Dobry den, reagujem na Vas komentar ohladne zacatia liecby s dulseviou
ako ste na tom teraz?
pomohla??
este stale uzivate?

miaela17
2. feb 2024

Zdravím prvé dva mesiace hrôza. Ani pomyslel na tie stavy. November december suoer. A kde januára zase zle. Myšlienky uzkost depky

pavolvr
3. feb 2024

@miaela17 mam to presne tak isto

miaela17
4. feb 2024

@pavolvr mne bolo včera a dnes super.. ale akože keď to má byť takto že mesiac ok mesiac nie. Tak to radšej ani nechcem brat. 12.3 mam termín u dr skúsim jej to povedať. Predtým som brala escitalipram a stým som toto nemala..ten bol super

pavolvr
4. feb 2024

@miaela17 prečo ti zmenila lieky?

miaela17
5. feb 2024

@pavolvr pretože v roku 2022 som brala escitalop...a potom mi zmenila na alventu. V roku 2023 januar som si ich sama vysadila ..myslela som ze to zvládnem bez nich...vydržala som pol roka stým ze deplky som nemala ale bola som zla nervózna agresívna...no a v máji 23 to zase začalo úzkosti depky panika. A tak som išla za dr a dala mi dulseviu.

kristin00
autor
5. feb 2024

@natalianm beriem stále. Je to lepšie ako to bolo ale nie je to ideálne. Beriem len 30mg, viac zatiaľ nemôžem kvôli pečeni.

natalianm
23. feb 2024

@kristin00 a mate nejake vedlajsie ucinky?

kristin00
autor
28. feb 2024
kristin00
autor
28. feb 2024

@natalianm len tie horšie pečeňové testy, inak nič

natalianm
7. mar 2024

@kristin00 vdaka za odpoved a ani na zaciatku liecbu ste necitili nic? nejaky tras? vacsinou sa z ad pribera ale tu je zrovna pisane ze strata chuti do jedla ( co inak aj mne vyhovuje ale citili ste nieco podobne?

kristin00
autor
10. mar 2024

@natalianm práveže nie, teraz som začala brat 60mg, lebo som citila už veľmi zle a zatiaľ sa cítim stále veľmi zle. Beriem 60tku zatiaľ len 4 dni