Druhý deň po návšteve zubára zub stále bolí

sisa7587
11. jan 2023

V nedeľu som bola na zubnú pohotovosť s bolestivým zubom - tam mi pani zubárka dala nejakú výplň že to mám tak provizórne urobené stým že čím skôr mám ísť k svojmu zubárovi.
Zub má nebolel len vypln postupne vypadávala a ja som ten zub začala cítiť trochu.
Včera som šla k svojmu zubárovi kde mi výplň vybral a dal bielu plombu. Problém že od tej návštevy ma stále bolí zub a plomba není vysoká keď kusnem tak ma bolí je to veľmi nepríjemné ale aj keď nekusam tak aj tak cítim že ma bolí není to veľká bolesť ale už v kuse druhý deň je to naozaj veľmi nepríjemné tabletky od bolestí na chvíľu záberu potom zase...
Chcem sa Vás opýtať je normálne že po blombe má druhý deň takto bolí zub? Alebo mám radčsej zajtra na zubné zavolať? Nechcem robiť poplach pre nič keďže stále dúfam že ma to už úplne prejde a bude dobre.
Ešte sa chcem spýtať keď som platila zubárovi za plombu 40€ tak teraz mám mu niečo zaplatiť keď tam pôjdem v piatok? Ako sa mám ohradiť keď mi dá zaplatiť za ďalšiu
Plombu ja predsa za to nemôžem keď bola nesprávne urobená....
Ďakujem.

7kikuska7
11. jan 2023

Môže to byť postpreparacna citlivosť, záleží od toho, ako hlboko vrtal. Ak sa to dá vydržať (bez tabletiek) a nie je to silná bolesť pockala by som. Pokiaľ by to neprestalo zubár pravdepodobne plombu odvrta a dá dočasnú vložku na precenie, pokiaľ to bude bolieť stále môže to skončiť až vybranim nervu a koreňovou výplňou.
Každopádne by si platiť nemala, záruka na výplň by mala byť 2 roky.

loyda
11. jan 2023

@sisa7587 ja by som šla hneď ráno akútne k zubárovi. Môže byť už chytený nerv, cize aj keď kaz ti odvrtali, môže sa stať - ako sa píše vyššie, že ti budú musieť dať tzv.liecivu vložku dočasnú a ak ani to nezaberie, urobiť koreňovú výplň.