Druhá dávka vakcíny po prekonaní Covidu-19

stani75
10. dec 2021

Dobrý deň, máte niekto skúsenosť s očkovaním druhou dávkou po prekonaní covidu?
Boli sme očkovaní 1 dávkou a po 2 týždňoch sme sa postupne nakazili celá rodina. 2 dávku by sme mali mať budúci týždeň, samozrejme na ňu nepôjdeme, mne by mala akurát končiť karanténa.
Je 1. dávka + prekonanie dostatočná ochrana....?
Ste niekto v podobnej situácii? Ďakujem.

mogaa
10. dec 2021

@stani75 ľahšiu otázku nemáš? ťažko povedať, lebo žadny prípad nie je rovnaký.....jedna vakcína je nič, preto sa dáva druhá....čo sa týka prekonania, ak bol ľahší priebeh nemusia byť z neho žiadne protilátky naviac.....

mon1806
10. dec 2021

Myslím si že aj jedna vakcínu chráni všade píše že jedna vakcínu chráni na viac ako 50 percent plus prekonanie je podľa mňa úplne postačujúce určite neskoncite na plucndj ventilácii a aj keď by ste mala mierny priebeh telo si musí vytvoriť protilátky aj proti tomu lebo jednoducho sa snom stretne tak určite je to ok podľa mňa ja

sisa_s
10. dec 2021

Nemusi byt dostatocna ochrana, nikto to nezaruci, protilatky po prekonani individualne klesaju, odporucam ist na druhu davku

sisa_s
10. dec 2021

@mon1806 prepacte, ale poradit v style "myslim si", "podla mna", "urcite neskoncite na ventilacii", "je to ok podla mna" 🙄

stani75
autor
10. dec 2021

Ďakujem za odpovede.

mon1806
10. dec 2021

@sisa_s skúste si pozrieť real grafy kto taky konci na pľúcnej a určite to nie sú prekonaní a ešte aj zaočkovaní z toho vychádzam väčšina pacientov je na pľúcnej takých ktorá v živote Nikdy covid neprekonali a ani nie sú očkovaní a dokonca majú viac ako 50 rokov a verte že takých je požehnane

sisa_s
10. dec 2021

@mon1806 ja poznam grafy a statistiky, svoj nazor zdravotnika som napisala

alenamihal
11. dec 2021

moj manzel sa dal zaockovat 1,davkou koncom jula a hned 2tyzdne na to chytil covid a este nie je zaockovany 2.davkou ( klop klop zatial sa drzi ) ale uz planuje ist na 2,davku...kedze pozname ludi,co mali len 1 davku a skoncili v nemocnici...