Druhá dávka očkovania proti Covidu v prípade modrín z Fraxiparinu

15. apr 2021

Ahojte dievčatá viete mi poradiť ? Otec bol očkovaný prvou dávkou proti Covidu, teraz ma isť na druhé očkovanie, ale problém je v tom, že on ma celkovo problémy že mu puchnú nohy a lekár mu prepísal fraxiparin a z toho fraxiparinu ako sme mu ho pichali do ruky tak ma čisto modriny po rukách ale akoby celé ruky ma zelenofialové niečo také som nevidela.Ked sme sa pýtali tej čo ho očkovala takže ona nevie povedať či ho v takom prípade môžu zaočkovať druhou dávkou.Jeho doktorka ma dovolenku a nevieme na koho sa obrátiť a či vôbec je normálne že sa mu po vpichu injekcie také modriny objavujú. Ešte doplním otec ma sklerozu multiplex takže je to sním ťažké chová sa ako malé dieťa, vôbec nechce piť čistú vodu rozmýšlam či aj z toho tie modriny nemôže mat. Viem že ludom sa tvoria akoby modriny po braní krvi alebo po pichnutí injekcie ale až v takom rozsahu je to normálne?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. apr 2021

@bambulienka25 neviem tak začali sme do ruky no, lenže on nemá obyčajné modriny, proste on to ma celistvé akoby mal zelenofialové rukávy tak strašne to vyzerá.

kikus7
15. apr 2021

To je veľmi smutné, že zdravotníčka, ktorá niekoho očkuje, nevie povedať, kedy človeka môže a kedy nemôže zaočkovať.. Kto by to mal vedieť, ak nie odborník?! Tu Vám asi veľmi nik neporadí. Doktorka Vášho otca by mala mať zástup, tam sa treba spýtať. Prajem, aby Vám poradil skutočný odborník..

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maminatimka
15. apr 2021

treba napísať do skupiny zdravotnici a poslať aj fotku, možno poradia lepšie..

mogaa
15. apr 2021

Fraxiparin je na riedenie krvi, čiže preto sa mu ľahšie tvoria modriny....ak má obavu z druhého preočkovania, nech zavolá špecialistovi - lekárovi kde chodí s SM.....ten mu povie či je lepšie očkovať alebo nie....

pinaofina
15. apr 2021

Ahoj, ja som si pichala fraxiparin do minulé leto do brucha. Tie modriny v mieste vpichu boli, mala som brucho ako feťáčka, ale aj svokra (zdravotná sestra) mi povedala, že to je normálne a ani mi to neprišlo divné, lebo aj po odobratí krvi niekedy mám modriny okolo miesta vpichu. Pichala som jeden deň pravú stranu, druhý deň ľavú. Modrina závisela aj od toho, čo presne trafíš (cievky).

kikus7
15. apr 2021

@bambulienka25 A práve preto by mali očkovať len tí, ktorí poznajú zdravotný stav pacienta. Nie len tak hocikto. Resp. neviem, zistím si. Zdravotník by mal poznať, kedy môže a kedy nemôže očkovať, prípadné kontraindikácie pacienta. Ak to nevie, treba byť proaktívny a zistiť to..

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz