Ahojte, je tu niekto kto už má za sebou očkovanie vakcínou Moderna - obe dávky? Ak áno, boli vedľajšie účinky po 2hej dávke silnejšie ako po prvej?
Moja mamina, po prvej davke nemala nic po druhej zimnicu, horucku 39 a bolest ruky, vsetko do 24hod odoznelo.
mam tyzden po 2davke ...po prvej som nemala nic a po druhej zacervenanie okolo vpichu dala som si studeny obklad a ibalgin a po 2dnoch vsetko OK
druhu som mala 29.4. a par dni ma bolela ruka , plus bolestive bolo ju aj dvihnut, ale nebola to taka bolest aby som si musela dat tabletku od bolesti
@jaandrejka Mama po prvej nič,po druhej hnačky,vracanie,zimnica,celková slabosť,neskôr migrény.
@jaandrejka v stredu ráno som bola ockovana 1x.Cely deň fajn,večer o 18 silné bolesti ruky od ramena až po lakeť,ani pohnúť,ani sa jej dotknúť.Vecer zimnica,nedala som si tabletku.Rano som vstala total spotena,šla som do práce a to bola čistá katastrofa do obeda,kým som si nedala liek.A včera ráno som vstala s fľakom červeným blízko miesta vpichu-zvacsuje sa.Vcera bol vo veľkosti 2cent.mince,dnes s priemerom 5cm....ale všetko ostatné pominulo.
@jaandrejka ano pri prvej len bolest ruky jeden den,po druhej na dtuhy den zvysena tepkota v noci sa muz spotil isiel sa prezliect a zatmelo sa mu pred ocami odpadol ze sa mu zakrutila hlava,hnedsa aj postavil a siel spat na druhy den uz ok
@jaandrejka Ja som 65+ a nemala som žiadne vedľajšie účinky ani po prvej, ani po druhej dávke. Miernu bolesť vpichu nepočítam za vedľajší účinok.
Mne pichli prvú v utorok 14:00 a od stredy 10:00 pocit ako na chorobu, trvalo to do večera. Ruka bolela iba v mieste vpichu ako po udretí, aj mám stále modrinu 😬
ja prva davka ma bolela ruka 2 dni
2 davka ma bolela ruka 1 den ale nastupila aj zimnica, triaska bolesti kosti klbov koze, horucka nad 39, malatnost a v noci som nemohla spat zacalo to asi 11 hodin po ocko a trvalo to zhruba 12 hodin
muz prva davka bolesti ruky dva dni, bolest hlavy par hodin ale nie extrem.
druha davka bolest ruky, hlavy a krku 3 dni a na druhy den po vakcite velka unava
Mamina po prvej nic, po druhej zimnica, bolest hlavy, svaliv, unava. Kolegyna bola tento tyzden na prvej a ze taku chripku este nemala. Druhy den prespala. Kazdy asi reaguje rozne.
@jaandrejka mama mala po prvej dávke bolesť celej ruky cca 2-3 dní, po druhej ju ruka az tak nebolela, ale bola na druhý deň unavená, ako keď na človeka niečo lezie (ale teplotu ani zimnicu nemala)
1.dávka bolesť ruky,únava,brnenie v nohách cca 2hod.po podaní.Som si ľahla,po hodine som chcela vstať a nemohla som,nohy mi "odišli".Trvalo to cca 4-5 hodín.2.dávka podaná 31.5. po hodine slabosť nôh,únava,triaška,vracanie.Triaška ,teploty trvali 2,5 dňa.Bolesti kĺbov,kostí,rúk pociťujem ešte aj po4 dňoch.Nedokážem pohnúť s prstami na rukách bez bolestí.Tbl.si nedávam,som na antipyretiká a analgetiká alergická.Radšej trpieť pár dní,ako mať covid.
@babababka A keby si sa pýtala 100 lekárov, tak myslíš že všetci ti povedia, že to je normálne? Naša lekárka povedala, že aj tromboza je normálna. Ja neviem teda či je normálne, že ak má niečo človeka na jednej strane chrániť, na druhej mu poškodí zdravie inak. Bývala kolegyna chodí na nejaké injekcie, lebo tiež strašná bolesť klbov, nôh.
@sisaka Ja tých ľudí nechápem☹ A ten lekár čo? Je neomylný? Tak ako sú všelijakí "pracovníci" v akýchkoľvek profesiách - povedzme si rovno, flákači, ktorým je všetko jedno a len si svoje odrobia, prečo by to obchádzalo lekárske prostredie? Veď ak mám niečo po očkovaní, čo sa mi nezdá a obťažuje ma to, tak to hlásim a budem ich toľko otravovať. Ten chudák pán s trombozou (zrovna som tam tiež čakala a počula to celé) sa dožadoval nech to zapíšu pred ním do karty. A sestrička ho odbavila z chodby, že to potom, potom, to je čas. No ďakujem pekne, keď je toto spôsob riešenia vecí. A to nie sú kompotenty do nábytku ale ľudské zdravie preboha. Zle mi je z tohto všetkého, akoby ľudia boli len nejaké čísla v poradí a zapadli do štatistiky - úloha splnená, odklepnuté. Bodka.
@jaandrejka tak mam po druhej davke a boli ma ruka a som taka otapena ako po silnych liekoch... a sama
Na dve deti 6 t a 3,5 zatial zvladame nejak🤪
@jaandrejka už je to lepšie.ešte ľavé rameno cítim pri otáčavých pohyboch ,inak o.k.Ďakujem.
@jaandrejka ja idem v stredu tak dam vediet