Drhnutie (dusenie) tesne predtým ako zaspím

taurtom
1. mar 2024

Ahojte, mám dlhodobý problém, ktorý mi komplikuje život a chcem sa poradit, či máte s týmto skusenost.

Vždy pred tým, ako už zaspavam, teda posledné sekundy už pred tým, ako upadnem do spanku, má začne strašne drhnut. Je to nepríjemne skrabanie v hrdle, niekedy ako keby som tam mal nejakú “guču”. Až pokým sa nevykaslem, tak nezaspim, lebo mám hrozné nutkanie sa vykašľať. Ten kasel je taky, ako majú tuhi fajciari. Taky ten suchy, agresivny. Pritom ja cigarety nefajcim. Musím mat pri posteli nejake mentolové cukríky, pretože keď si dám do ust cukrík, zaspim hneď pretože mám strašne sucho v ústach a v hrdle. Voda na nočnom stolíku je tiež nevyhnutná.

Začalo to po tom, čo mi zomrela mamka. Môže to byt spojenie so psychikou? Mamka zomrela v spanku, začala tiež lapať po dychu, mala ale choré srdiečko. Mne napadlo, že či to náhodou nie je z iqosu. Pred spanim si zvyknem dať jednu náplň. Spotrebu mám tiež celkom vysokú. Spozorované mám, že ak uzijem menej, tak pri zaspavani má nedrhne. Nikdy som takýto problém nemal, je to nejaký 7. mesiac čo má to trapi.

Dakujem za každú radu.

lucia851
1. mar 2024

@taurtom ja fajčím iqos a tiež má dusi aj cez deň aj v noci

mabenn
1. mar 2024

iqos je humus aj spolu s tym ich otravnym marketingom

taurtom
autor
1. mar 2024

@lucia851 takze myslíš že je to z iqosu? Zaujímavé že práve teraz, keď iqos fajcim už dlhšie

lucia851
2. mar 2024

@taurtom áno myslím že je to z toho