Ahojte. Posledne dni sa nezastavim nad otvaranim tem vzhladom na podivne vysledky, co mi chodia. Ked mi pred 3t prisiel vysledok z AMH 0,4 ng/ml (krv odobrata 4t dozadu), zdesila som sa (nedavno sme sa zacali snazit, ale su iste dovody, preco som chcela poznat svoju ovarialnu kapacitu), zacala som brat vit. D3, viac spavat, nepit kavu (co mozno ani nebolo treba). No dnes, ked som uvidela z ineho labaku 0,1, oci mi vypadli z jamiek. Prv som pevne verila, ze to prve vysetrenie pomrvili, teraz zase pevne dufam, ze to druhe.
Vysledok mi poslali 8h po odbere. Ako dlho trvalo, kym Vam prisiel vysledok ?
Vdaka
@pietrula pri nizkom AMH sa odporuca brat vitamin D ktory ma aspon 5000, jednotiek ( konretne som.brala od swansonu- poradila mi to tu jedna baba tiez na nizke AMH) treba to brat dlhodobo, mne sa po roku pravidelneho uzivania AMH zvysilo 4nasobne. Dokknca sa moze prve tri mesiace brat 2x1 tableta denne cize 10000 jednotiek ale po 3 mesiacoch treba ist na krv. Drzim palce.
@sonka_miro Ano, aj pisem, ze beriem nejake tyzdne D3 a urobila som ine upravy zivotospravy. Necakam, ze sa mi ma hned zvysit ale vonkoncom nie rapidne znizit pomaly k nule.. Kde si bola na krv, resp. co za vysetrenie ti robili? Obsah vitaminu D?
@pietrula mne robili hormonalny profil a na zaklade nizkeho AMH ma odpisal nakolko sme sa snazili otehotniet vtedy. A vtedy mi tu jedna babenka poradila ze AMH moze byt falsne nizke kvoli nizkej hladine vitaminu D. A ked som si dala komplet vysetrenie na hematologii tam.mi brali aj na vitamin D, nemala som ani polovicu z minimalnej hodnoty. Brala som 5000ku rok a po roku zvysenie 4 nasobne. Urcite by som si dala komplexnejsie vysetrenie a kontrolne odbery asi najskor po 3 mesiacoch.
@pietrula a ja som mala AMH 0,2 a po roku 0,8 zmenila som gynekologa a uz mam doma za par dni 22 mesacnu dcerku a za 21 dni mam termin porodu druhej dcerky.
@sonka_miro Potesila si ma 🙂 Neviem, ci by som si mala dat teraz par dni pauzu s Dckom a dat si ho zmerat, lebo ak by bolo v poriadku, aby som skusila patrat za inym - alebo uz teraz nema zmysel, kedze ho beriem cca 3 tyzdne. A este otazka, robili ti aj odhad poctu atralnych folikulov ultrazvukom? Ci hodnota korelovala s AMH. Lebo ako patram a citam publikacie, u 20% zien nesedia tieto parametre.
@pietrula nie toto mi vobec nerobili
@pietrula a dečko urcite ber kludne 3 mesiace a potom kontrolny odber, ak ho budes mat aj viac ro nevadi.
Pardon, za 4 tyzdne. Z toho stresu uz neviem pocitat.