Dozvie sa obvodný lekár, keď pôjdem k psychiatrovi?

1. júl 2024

Dievcata mám na vás otázku. Dlhodobo mám ´tyky” hovorila som o tom mojej obvodnej, povedala, že to nie je an antidepresiva. Už ma to obmedzuje aj v práci a potrebujem to riešiť. Otázke znie, ak pôjdem po svojej linke k psychiatrovi a predpise mi lieky, dozvie sa to moja obvodná doktorka? Dlhodobo zľahčuje moju situáciu.

viestta
1. júl 2024

S tikmi treba ist najprv k neurologovi, aby sa vylucili neurologicke ochorenia

marrynka112
1. júl 2024

O psychiatrovi sa nedozvie nikto. Ale bolo by dobré to s lekárkou prebrať vážne aby ťa poslala aj k iným odborníkom,tyky nemusia byť len psychického pôvodu

66simonka66
1. júl 2024

V lekárskej správe to nebude, ale ak ti psychiater predpíše lieky, tak to obvodný bude vidieť v prehľade predpísaných liekov, aspoň myslím, mne obvodný videl aké lieky som mala predpísané aj od neurológa a kožnej, ale nie som si istá.

kika193
1. júl 2024

Obvodny to bude vidiet v liekovej karte. Ale na to si ju musi otvorit, neukazuje sa to automaticky.

betulinka1
1. júl 2024

Si si ista psychiatrom? Nema to byt neurolog, co ta posle na MR mozgu? Inak preco tajiť kde si bola obvodnému. V podstate v tvojej karte by si mala mat vsetko od liekov po vysetrenia a vysledky a tak. Co je vyhoda, lebo napriklad ak pojdes do nemocnice, tak si pytaju kartu od obvodnej a ak je tam vsetko, tak vedia potom riesit dalej diagnozy. Ja nosim do karty poctivo veci aj ked idem ako samoplatca napriklad na žily. Pekne vysledky odnesiem obvodnej. Keby nieco aby bolo na jednom mieste vsetko.

viestta
1. júl 2024

Naozaj neviem, preco je dolezite aby sa to obvodak nedozvedel. Je to jediny lekar, ktory ma mat komplexny prehlad o tvojom zdravotnom stave, o vsetkych liekoch, ktore beries aby mal prehlad v pripade predpisu nejakych inych kvoli kontraindikaciam a interakciam liekov. Tak isto predpisane lieky vidia aj ini lekari, a presne kvoli tomu.
Okrem toho, psychiater je lekar ako kazdy iny. Jeden lieci zlcnik, iny vyskocenu platnicku a psychiater ma tiez svoju oblast mediciny. Tvoja psychika je sucast teba ako celku a aj ona vplyva na rozne procesy a zdravotne problemy cloveka.

taktotedanie
3. júl 2024

Ak odosle spravu do ezdravia-karty a obvodny ma k tomu pristup bude vediet
Ak ti psychiater predpise lieky ano aj to bude vediet
A k psychiatrickym liekom sa musi clovek vzdy priznat, ze ich uziva pretoze je tam mnoho interakcii s dalsimi liekmi