Dovolenka a úzkosť

27. jún 2024

Ahojte idem sa opýtať , len pre zaujímavosť, a možno upokojenie 😂 zajtra ideme na dovolenku a už od včera večera mám akúsi úzkosť z toho som celá nepokojná žalúdok ako na vode , samozrejme že sa teším ale znervózňuje ma ta úzkosť mám aj menštruáciu cize pravdepodobne úradujú aj hormóny , mavate to niekto aj vy takto ? Poďme sa trošku upokojiť nejak navzájom 🙂 a áno na dovolenke som už bola aj som letela aj som cestovala autom hoc ako , neviem prečo teraz je to takto …. Vopred ďakujem 🙂

dorottka
27. jún 2024

Ano, mam, preto na dovolenky chodim minimalne 😀 Kazdy to ma inak, ale pre mna su tie unavne presuny, mozne meskania/rusenie letov, vsetko triple checking ci sa nieco nezabudlo, organizacia vsetkeho pred odchodom (praca, psik, zabezpecenie bytu) atd a nasledne vybalovanie, pranie a nabehavanie na vsetko zas, take otravne a unavne, ze na taku klasicku dovolenku sa uz vyberam uz len vynimocne, najlepsie si oddychnem, ked nemusim nic 😀 Asi som ti nepomohla, ale aspon ti prejavujem sudrznost, ze nie si jedina… vlastne vobec nie si jedina, mnohe zeny to takto maju, kedze vacsina zodpovednosti za toto vsetko byva prave na nich 🙂 Je to normalne. Drz sa 🌸

autor
27. jún 2024

@dorottka no ďakujem samozrejme aspoň to mi pomáha že nie som v tom sama , ako náhle už budeme na mieste budem určite spokojná len toto všetko teraz pred tým to balenie chystanom pocit že opúšťam domov tak som taká v strese až mimo doslova 🙂 ale verím že to opadne čím skôr .. my ženy to máme sakra ťažké 😂😂

canany
27. jún 2024

Dievcata, presne pre toto som stale nenasla odvahu niekam ist s deckami. Ked boli mensie raz som dala s nimi Donovaly, Liptovsky a Oravu taky trip s dvomi prespaniami na ubytku, len to bolo pre mna viac vycerpavajuce ako uzitie si dovolenky.
Ked si predstavim, co vsetko musela mama robit pred dovolenkou a na dovolenke, co vsetko sme my nevideli, az mi je jej luto.

tilly
27. jún 2024

Pred každou cestou mám všelijaké pocity. Cestovná horúčka 😅.
A to cestujeme veľmi často. Sú mesiace, keď som doma len pár dní. Už si to nevšímam, proste to pre mňa patrí k cestovaniu. A keď mám k tomu periodu, tak si to už vôbec nevšímam, veď to sú hormóny

autor
27. jún 2024

@canany no toto je na tom najhoršie že to vždy stojí všetko na tých mamách 🙂 a potom je tá dovolenka viac o strese

autor
27. jún 2024

@tilly no snažím sa tiež si to veľmi nevšímať ale cítim to v tele normálne haha 🙂 podvedomí stres z niečoho čo ani neviem z čoho ale ono to odíde keď budeme na mieste

guudy
27. jún 2024

Cestovna horucka, normalka.
Peknu dovolenku ;)

lakebabe
27. jún 2024

Nestresuj, vyloz nohy a klud🙂 kedysi som tiež mala takéto stresy pred cestovaním je to úplne normálne. Tebe ešte do toho bijú hormóny.
Ale posledne roky som viac preč ako doma , takže už to tak nepreživam. Ale pre mňa je vyčerpávajúce baliť vybalovat hore dolu, ale bohužiaľ sa tomu minimálne raz týždenne nevyhnem. Takže je to úplne normálne.

evaachesa
27. jún 2024

ÁNO, úplne presne toto som zažívala keď sme sa chystali na dovolenku do Turecka ..prvá dovolenka celkovo v Turecku, celkovo s dieťaťom ...takže stresy som mala už 2 dni pred, predstava balenia (u mňa je to na dlho) a či niečo nezabudneme, najhoršie sa balia tie drobné serepetičky ako kozmetika, lieky atď, proste na nič nezabudnúť. Muž že čo stresujem, však len nahádžem do kufra a hotovo. 🤦🏻‍♀️🤷 Muži....samozrejme že on si zabudol niečo zbaliť keďže som sa ho 2x neopýtala či si zbalil. 😂 Ďalšia vec bol stres aké budeme mať meškanie keďže niekoľko dní vopred na nete samé sťažnosti na 3 a viac hodinové meškania...takže zbaliť dostatok jedla aby sme neostali o hlade. Potom či nebudeme mať nejaké žalúdočné problémy (našťastie všetko ok, brali sme vopred probiotiká). Cestou naspäť opäť stres až kým sme nesedeli v lietadle ktoré našťastie nemalo meškanie. No a potom doma bordel lebo všetko to treba odpratať, vyprať, poskladať. ...áaaaaaa. 😂😂😂

salamistka
27. jún 2024

My s mužom nechodievame na dovolenky do cudziny, lebo pre nás by to nebol oddych, ale stres, radšej sme doma v pokoji a kľude...keď bola dcérka menšia, tak sme chodievali k moru, ale vždy som sa tešila domov...na pár dní do okolia vybehnem, ale ja som ten typ: všade dobre, doma najlepšie, nikde sa necítim tak dobre ako doma.

dorottka
27. jún 2024

@salamistka jej tak rada vidim, ze niekto to ma uplne rovnako ako ja, vacsinou sa stretavam s reakciou, ako keby som bola z Marsu :D

salamistka
27. jún 2024

@dorottka ja som si už vypestovala postupom rokov možno aj fóbiu z cestovania, lebo keď som bola napr. minulý rok s rodinou v Budapešti na pár dní, tak ma niekedy až úzkosť chytala, hlavne u mňa je to o to horšie, že mám veľmi silnú klaustrofóbiu, takže lietadlá, výťahy, metro neprichádza do úvahy, všetci sa mi musia prispôsobovať a mne je to potom aj ľúto...preto radšej vybehnem do okolia, odkiaľ sa dá v pohode dostať domov, keby bolo treba :D

tenerifka
27. jún 2024

Cestujem casto a vela a vzdy som nervozna. Ako zaparkujem auto na letisku, prejdem kontrolou, zaregistrujem sa v lounge a nalejem pohar sampaña, vtedy to zo mña opadne a zacnem sa velmi tesit....
Ono to prejde hned zajtra, ako vyrazis z domu, neboj. Peknu dovolenku😊

autor
27. jún 2024

JOJ ďakujem vám všetkým veľmi pekne 🥹 povzbudilo ma to veľmi sa verím že zajtra už bude parádne 🙂

canany
27. jún 2024

@dorottka @dorottka och aj ja by som rada taku dovolenku doma, kdbyze mam rodinny dom, dam si bazenik a nepotrebujem nikam chodit. Aj decka by boli viac na vzduchu, viac aktivit by sa dalo na dvore.
Zial v meste a v byte to je katastrofa, clovek chce vypadnut niekam do ticha, kludu, aspon mna laka take tiche kludne miesto niekde. Tie natlacene destinacie plne ludi vobec, mam panicky zachvat, len si to v hlave predstavim

mara66
27. jún 2024

Podľa mňa to patrí k tomu. Hlavne keď sa ide do cudziny. Dva dni pred už vnútorné napätie, zoznam vecí mám pripravený cca týždeň vopred, aby sa na niečo nezabudlo a balím na poslednú chvíľu, neznášam, keď mám obchádzať nejaké kôpky, moja mama to robila, ja to neznesiem, do poslednej chvíle nech je všetko na poriadku. Večer pred alebo ráno, keď odchádzame pred obedom. Keď opustím byt, už je dobre, už sa cítim božsky, už si užívam, nevadia mi žiadne prestupy a čakania a kontroly na letisku, teším sa jak divá sviňa, že povinnosti nahradia zážitky. A keď prídeme domov, za dve hodiny už mám všetko upratané, niečo poprané, niečo sa poperie na ďalší deň a všetci prepadneme takej melanchólii, že už je po...