Dostanem aj ja kiahne?

lila8686
11. máj 2023

Moj 3 rocny syn ma od vcera kiahne a ja som vraj kiahne neprekonala tak ma zaujima ci je sanca,ze sa im ja vyhnem alebo je to iste ze ich aj ja dostanem ? Ma s tym niekto skusenost ? Dakujem.

anjelicek26
11. máj 2023

Mne lekarka vravela, ze ked sa do 24h od kontaktu zaockujem, nedostanem...ale co je na tom pravdy (?). Ja uz zaockovana som, pre dospelych je mat kiahne vo vela pripadoch tazky priebeh. Ak si nemala, tak ich s velkou pravdepodobnostou dostanes, malokto sa im vyhne....

mirka193
11. máj 2023

Dobrý deň, naša dcéra 4 r. mala kiahne na jeseň (nakazila sa v škôlke). Mladšia dcéra 1 r. ich nedostala.

lily14
11. máj 2023

@anjelicek26 to je veľmi individuálne,podľa imunity.mozno si mala ani nevieš! Aj moja 9 ročná má od vcera

ankare
11. máj 2023

@lila8686 je veľká pravdepodobnosť,že sa nakazis aj Ty. Priblizne po 2 týždnoch cakaj výsev. A nahlas pediatricke, že synček má kiahne. Skoré uzdravenie synčekovi!

anjelicek26
11. máj 2023

@lily14 tak mne robili protilatky pred ockovanim - ani kiahne, ani osypky som nemala... tak mi pichli oboje... len ruzienku som prekonala ako dieta. Ale ano autorka si vie dat vziat krv na protilatky, ale ak uz im bola a je vystavena (dietatu doma sa nevyhne), tak je to zajedno, bude ako bude.

evaachesa
11. máj 2023

@anjelicek26 do 72 hod sa dá zaočkovať. Teoreticky ich možno nedostane, ale skôr áno ale mal by byť len mierny priebeh.

anjelicek26
11. máj 2023

@evaachesa vdaka tak este dlhsie sa da. Ja som do 35 vahala, ci ano-nie doockovat a teda som rada, ze som sa dala, sestra sa dala tiez, jej chalani to mali, jej sa to vyhlo, za to druha sestra, co sa zaockovat nedala to zlizla pekne v 11-13.tyzdni tehotna od starsieho syna, hrozili jej cely cas na infekcnom, ze mala bude hlucha, slepa, mentalne postihnuta, boze take stresy cele tehu mala :( Ale to je uz mimo temy, vela mojich znamych malo v dospelosti tazky priebeh, dvaja boli v nemocnici, prakticky silny chlapi.

evaachesa
11. máj 2023

@anjelicek26 áno áno tak viem lebo syna som dávala očkovať tak som si študovala 🙂
Inak som veľmi rada že je očkovaný lebo môj synovec to tiež veľmi zle schytal, čistá hrôza. Ja som dostala kiahne v 18tke a možno aj preto mám problémy otehotnieť, ktovie, no už som čítala že to môže súvisieť. Škoda že sme vtedy nevedeli o možnosti očkovať, isto by som sa dala.
Našťastie som rada že švagriná to zvládla...ozaj v tehotenstve je to to najhoršie.
Mali by to gynekológovia riešiť a upozorniť že ak žena plánuje tehotenstvo a nemala kiahne aby sa dala zaočkovať.

lily14
11. máj 2023

@anjelicek26 ja som mala a ani neviem,robili mi protilátky v tehotenstve ani v karte nemám.ze som prekonala,niekto má slabý priebeh 1-2 vyrážky a niekto môže dostať aj 2 krat

trinityf
11. máj 2023

Je dost velka pravdepodobnost ze sa za dva tyzdne aj ty vyhadzes, ak si to este neprekonala. Kiahne su vysoko infekcne. Moje deti si tym tiez teraz prechadzaju 🤒

saxana000
11. máj 2023

Do dvoch tyzdnov ich budes mat jedine ak.si ich prekonala.s tak.malym vystpom ze.ho.nikto.nespozoroval.
Ja.som.chytila minuly.rok ked priniesla.dcera.zo skolky da.sa.to.prezit.a vzdy je lepsie prekonat ako ockovat alp.povedal.mne infektolog.ale.vo vyssom veku uz je to zaujimavy zazitok

jana_eyre_2
11. máj 2023

Vraj až 48h po kontakte môžeš byt chránená ak sa zaockujes.. ale ak sa dnes vyhadzal tak včera, predvčerom už bol infekčný.. ak si naozaj neprekonala tak ich dostať samozrejme môžeš, do 21 dní.. ale je možné že si prekonala tak, že si mala tak málo vyrážok že si to tvoji rodičia ani nevšimli (napr.vo vlasoch).. moj otec a sestra vraj nikdy nemali a nikdy ich ani nechytili, aj keď sa s nimi niekoľko krát stretli.. sestra si dávala robiť protilátky (keď mali jej deti kiahne), tie jej vyšli pozitívne takže podľa mňa ich mala tak málo že si to nikto nevšimol..

Ja som ako 14r chytila od 3r netere, čo to mala zo škôlky..

ema22270
11. máj 2023

Ja som dostala od 5 ročného syna, ktory ich dostal aj ked bol uz vyse roka proti nim zaockovany 🙈 teraz v novembri to bolo min rok. A to som kojila 5m syna este. On to nedostal, zazrakom. Mala som 39.5 teploty a par kiahni, bolest hrdla, ine nic. Ale prijemne to nebolo. Dostala som to tak po vyse tyzdni az od neho aj viac. Boli sme doma asi mesiac. Lebo synovi sa stale robili dalsie a dalsie kiahne a iba po tvari.

ankare
11. máj 2023

@ema22270 vidíš, o čom je to očkovanie. Chudák malý. Chvalabohu,že mladšieho si dojcila, protilátky v mliečku ho isto ochranili.

terina25
11. máj 2023

@lila8686 u nas najprv mal syn,potom dcera a ja posledna. Podla mna,velka sanca ,ze dostanes

ema22270
11. máj 2023

@ankare neviem je to zaujimave ze to ich dostal, ale snad uz ich nikdy nedostane

evaachesa
11. máj 2023

@ankare
@ema22270
Žiadne očkovanie nezaručí 100% ochranu...aj ten čo prekoná kiahne ich môže ešte raz dostať. Po očkovaní by mal byť ľahší priebeh.