Dostali ste maródku na seknutie?

mamka34
25. okt 2020

Tento týždeň som mala smolu. Najskôr ma štipla osa a mala som taký opuch, že som sa nemohla obuť. Čakala som, že cez víkend sa dám dokopy. Už som raz skončila s opuchom na pohotovosti, keď sa mi noha nezohla v kolene. Teraz som chladila, máčala v ľadom repiku a ráno ma tak seklo, že som na tú pohotovosť zašla s chrbtom. Dostala som injekciu, lieky a teraz rozmýšľam, či sa vzchopim, alebo ísť ráno k obvodnému. Inak, aj pohár vody sa mi zdá ťažký.

kacusik69
25. okt 2020

@mamka34 seknuta som nebola ale cosi sa mi “pricviklo” a ano bola som PN, ale teda nasledovala navsteva aj fyzio a rehabilitacie potom

panelacikova
25. okt 2020

@mamka34 áno, bola som týždeň PN. ale bolo to málo. bolesti som mala ešte nasledujúci ďalší týždeň. ale keďže nepracujem manuálne, v robote mi to až tak nevadilo keď som si "našla polohu"..

janinah
25. okt 2020

klasika seknutie ti prejde za dva-tri dni,ak máš aj lieky patričné,ja to riešim 1-2 dni dovolenky....ale jasné,že niekto so seknutím vie zamarodovať aj na dva týždne...

medulienka81
25. okt 2020

@mamka34 mňa tak seklo, že som bola PN dva týždne a neprešla som sama ani na WC. Hrôza, nikomu to neprajem. Chodila som na infúzie. Prvé dni mi vôbec nepomáhali. Až po týždni sa mi to začalo uvoľňovať 🤷‍♀️

panelacikova
25. okt 2020

@janinah no...asi nie je seknutie a seknutie.. mňa seklo tak, že som sa nedokázala ani dvihnúť prvú hodinu. len som nehybne kľačala na pätách a tiekli mi od bolesti slzy..

kacena4
25. okt 2020

jasnacka s papierom z pohotovosti chod ty alebo niekto z rodiny k obvodakovi a vypise ti pn

mamka34
autor
26. okt 2020

@kacena4 super, ďakujem.

medulienka81
26. okt 2020

@panelacikova presne ja prvý deň po štyroch na záchod, so slzami v očiach brrrr

tehulka2011
26. okt 2020

uf, ako tak citam tie odpovede, vidim, ze nie som sama, co uz zazila take seknutie, ze som sa prvu hodinu nemohla ani pohnut... ale zeny ved mame 30+ rokov, je to normalne ze sa nam to (uz) deje? Ako riesite prevenciu? Pomohol vam fyzioterapeut?

medulienka81
26. okt 2020

@tehulka2011 ja mam 39 seklo ma cca tri roky do zadu. Sedela som tri hodiny v telocvični na detskom karnevale. Bolo tam aj chladnejšie, bundu som nemala. Deti behali, robili prievan a dva dni ma tie kríže pobolievali a tretí deň, keď som sa išla obuť do práce tak ma seklo. Dovtedy som aktívne beha vala. Teraz si dávam rýchlu chôdzu len. Odvtedy si dávam sakra pozor na križe. Sú už omnoho viac citlivé. Fyzioterapeuta som neskúšala. Ale ako dlhšie som zohnuta, niečo robím v záhrade hneď ich cítim. Jak stará žena 🤭🤦‍♂️

kacena4
26. okt 2020

mna tak seklo pri porode tyzden som chodila predklonena najhorsi zazitok v mojom zivote ☹ odvtedy mam problemy s chrbticou po 40tke mi praskla platnicka a museli mi ju operovat takze cvicit cvicit cvicit a teda pohyb kedze dnesna doba je taka ze vela vysedavame pred telkou, v praci, v aute ci autobuse.... ☹

mamka34
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz