Ahojte zienky,
mam uz niekolkykrat problem s chlamydiami. 1x som ich dostala, ked som este nemala ziadny pohlavny styk, ked mi to lekar povedal, vobec som nechapala, dalsi krat som ich dostala, ked som uz mala priatela, ale on ich pri vysetreni nemal a ja ano a bola som verna a teraz do tretice ich mam zasa. Ja som mu verna a ja verim, ze aj on mne a keby aj nebol, tak stale pouzivame kondom, pri kazdom pohlavnom styku.
Som uz zufala, ze ako ich mozem dostat, min. rok, ked som bola na preventivke, nic mi nebolo a tento rok uz ich mam, v septembri po materskej som zacala znovu pracovat, myslite, ze by som ich mala z prace, z toalety? Na ziadnych kupaliskach som nebola, ani v saune.
Este ma aj napadlo, ci sa daju plucne chlamydie preniest na pohlavne organy cez oralny sex a potom sa to zmeni na chlamydie trachomatis
Som uz z toho hotova....
Budem Vam vdacna za kazdu vasu skusenost....
Ja na to odpoved tiež nepoznám,ale rovnako ma to zaujíma,pretože aj my s manželom sme mali chlamýdie a tiež netušíme,kde sme k nim prišli.V našom prípade boli chlamýdie nájdené už pred pár rokmi,ale po preliečení sa už ani u jedného neobjavili znova.Tiež ma to ale štve,že v očiach lekárov sme za nejakých smilníkov ☹
nefiltrovaná klimatizácia v nákupných centrách, ja som sa tak nakazila
baktérie sa šíria vzduchom, napr. klimatizáciou, takže možností, ako k nim prísť je v podstate neobmedzene... Stačí sa vycikať na toalete, ktorá je používaná verejne (reštaurácia, kúpalisko a pod.).
celkom sa nedá vylúčiť ani nakazenie sa na gynekologickom kresle. Takže lekára by som sa radšej pýtala, či po predchádzajúcej pacientke utieral.
ahojte zienky. ja mam taku otazku - ake ste mali priznaky nakazy? pokial viem vyter na chlam. nie je sucastou beznej prehliadky. prepacte ak je to od temy... dakujem za odpoved.
chlamydie su sex.prenosne,pravdepodobnost nakazenia na toalete alebo niekde inde je minimalna.ak sa potvrdia u jedneho z partnerov napr.u zeny,muz by mal ist na specialne odbery na urologiu.preliecit sa a zdrziavat sa .sexu pocas liecby,potom kontrolne odbery.chlamydia trachomatis z kllimy???to je snad vtip...
je aj plucna forma chlamydii-chlamydia pneumonie a ta sa prenasa kvapockovou infekciou.
@majcaaaa toto vysetrenie sa nerobi pri beznej preventivke,musis si on poziadat
Plucne chlamydie sa siria kvapockovou infekciou, naozaj sa mozu sirit aj klimatizaciou, v manzelovej praci takto ludia ochoreli jeden rok na streptokoka a druhy rok na chlamydie. Ale netusim, ci plucny typ tejto choroby moze prejst na dalsie organy.
Ano,pravdepodobne pri kyretazi.Pred tym ziadne problemy.. od kyretaze urogynekologicke problemy a zistena chlamydia...
@marikap18
Dobry den mal uz niekto z vas chlamydie zo spodu a mal problem s otehotnenim?
Inak ale toto by sa ti len tak z návštevy verejnej toalety nemalo diať a mala by si dať pozor na imunitu. Začať sa lepšie stravovať,cvičiť atď.
@jednoducha / pochopitelne a takmer 100% jasne ze pokial to ma sty ma to aj partner.
prosim vas ster na chlamýdie je kefičkou ako pri cyto alebo vatičkou?
Tak to som aj ja zvedavá. Tiež mám opakovane chlamýdie.Lekár sa na mňa pozerá ako keby som bola ..Len nikdy nerobil vyšetrenie manželovi. Tak potom si myslím že je to ako ping-pong.Ja sa vyliečim a on ma nakazí