Dospelosť a zubný strojček v detstve

veronique_1
19. okt 2024

Poprosim maminky, ktore nosili v detstve zubny strojcek kvoli krivym zubom o info. Ako ste na tom v dospelosti? Strojcek ste odlozili v 18tke a stale mate rovne zuby? Strojcek ste museli pouzivat aj v dospelosti, aby ste si udrzali rovne zuby? Ako casto?

mamamasama
19. okt 2024

Nepouzivam strojcek odkedy ho zlozili. Zuby su na mieste

veklipo
19. okt 2024

Mala som vyberaci ako dieťa, potom fixný ako 20r. A opäťsa mi posunuli až v po 35r po tehotenstve. Dnes mam 43r a nosím invisalign.
Takže u mňa je to na celý zivot

zuzanaete
19. okt 2024

Ja som mala fixny. V 18tich isiel dole a potom som mala este nejaku dobu vyberatelny na noc. Uz to bolo veeeelmi davno, tak si nepamatam presne. Odvtedy su zuby stale rovnake.

hopsas
19. okt 2024

@veronique_1 ja som mala ako dieťa vyberaci a do 30 rokov som mala pokoj. Boli zuby rovné. Ale ako mi začali rásť osmičky pokrivili sa mi predne a nosila som neviditeľný.

denisa_deniska
19. okt 2024

@veronique_1 v 18tich fixný, 1-2 roky na noc retenčné dlahy, zuby sa mi však posunuli, pomaly ale dosť, najmä očné zuby. Pred rokom v 29tich som opät dokončila liečbu fixným (horné fix.priesvitný, dole obyč), a hodlám nosiť tú retenčnú platňu dokým budem môcť (min. na noc, bežne cez deň keď som mimo domu nenosím), keďže keď si ju dám napr po 20tich hodinách, cítim už mierny tlak. Nuž, niektoré sme aj takéto, ktoré to majú na celý život.