Užíval niekto z vás Dorsiflex? Aké máte skúsenosti? Mám problémy s krčnou chrbticou a dostala som ho dnes od lekárky, ale keď som ho vyberala z lekárne, tak mi lekárnička povedala, že má veľa nežiadúcich účinkov a spôsobuje poruchy trávenia.
@fkata všetky lieky majú nežiaduce účinky. Aj vitamínové doplnky... 😉
Dorsiflex je pri určitých problémoch s bolesťou chrbtice veľmi účinný. Hlavne ak je bolesť spôsobená vnútorným napätím, stresom... Ide skôr o to, čo je dôvod bolestí. Robili ti snímku, či dôvod nie je v poškodení stavcov, platničiek...? To by ti Dorsiflex ani nepomohol :-/
Inak riziko je podľa mňa viac to, že je to taký oblbovák 🙂 ale keď si ho dáš večer, do rána je to o.k. Z vlastnej skúsenosti ti ale poviem, že sa treba zaoberať psychikou, time menežmentom a záťažou, ktorú si na seba kladieš. Chce to cvičiť, rehabilitovať a možno skúsiť jogu 😉
@fkata Ja som ho tiež užívala a vlastne ho mám dodnes doma, keby niečo. Ja som mala problémy s driekovou chrbticou, zabral takmer po prvom užití a bez tráviacich problémov.
Ak si tak vezmeš, tak aj Ibalgin má nežiadúce účinky a nie málo, dokonca aj obyčajný C vitamín, Ti môže spôsobiť obličkové kamene. Nežiadúce účinky sa, ale nemusia sa u každého prejaviť a ak aj, tak nie rovnaké. Mne jedna známa lekárnička odporučila brať Dorsiflex s mliekom, alebo po konzumácii mliečnych výrobkov, práve kvôli tráviacim problémom, tak prípadne môžeš skúsiť.
Ak máš problémy so stuhnutým svalstvom, tak sám liek Ti nestačí, bolo by dobré si stiahnuť cviky na krčnú chrbticu a cvičiť.
Zivot nikdy nebol a nebude fer.. rozmyslat a pozerat sa na matky, ktore nemozu mat alebo sa im nedari byt tehotne nie je na mieste. Kazdi sme individualita.. musim sama realne zhodnotit svoje moznosti, pocity... a dalsich xy aspektov. Ja som na interupcii bola a to z dovodu ze som zistila ze muz s ktorym cakam dieta je na heroine a mala som 18.. ano predtym som si to vobec nevsimla.. o dva roky na to ho na 5 rokov zavreli do basy a nikdy ani na sekundu som toto rozhodnutie nelutovala. Vtedy som koncila strednu skolu, nemala som zazemie na partnera sa nedalo spolahnut .. a bala som sa aby bolo v poriadku. A co sa tyka adopicie mam kamosku, ktora takto svoje dieta dala a do teraz (10r.), sa s tym nevyrovnala, stale chodi na urad po fotky a fakt je rozbita. A mam vela kamosik co boli na interupcii a su v pohode. A kazda z nich vratane mna.. sme otehotneli. Cize na ani jednej z nas to nezanechalo trvale nasledky.. ani psychicke ani fyzicke...
Baby omylom sa mi skopirovala reakcia na inu temu/// ospravedlnujem sa.. a z dorziflexu aom ja nemala neziaduce ucinky... len tolko som chcela 🙂
Suhlasim s @montemotherone taktiez mi.dorsiflex pomohol od akutnych bolesti chrbtice zapricinenych psychikou. Liecbu som doplnila masazami a jogou a problem rychlo odisiel. Dorsiflex som brala kratko, uz sa presne nepamatam, ale bolo to urcite menej ako tyzden, ja som na lieky strasny lajdak. Nemala som.z toho ziadne tazkosti.
Ja ho uzivam 20 rokov a myslim ze nic negativne som nespozorovala.😉
@bonetka
Uf, to je dost dlha doba 😲 to uz by som.sa snazila riwsit inak, ako tabletkami. Teda nvm, aku diagnozu mas, ale pokial to je chrbtica (teraz nemyslim vyskocene, poposuvane platnicky atd.), tak jedine ucinne je cvicenie.
Dorsiflex je jediny liek ktory mi vyvolal vedl ucinky. Sice malatnost. Bola som ako utrhnuty vagonik. Nevedela som sa sustredit.... mne je ovela lepsi volnopredajny guajacuran. Kludne aj 2-3tabletky. Na bolest chrbta skombinuj napr s flectorom ibuprofenom ketonalom pabadolom. Co vies. Tiez odporucam suche teplo vlneny sal ci satku. Mbe pomaha aj horuca sprcha a vana aj ked sa vlhke teplo neodporuca. Hirucu vodu do flase a na krk. Kapsaicinove naplaste jemne si pocvicit a najma prechadzky po nerivnom povrchu cize v lese. Nestresovat sa zhlboka dychat pripadne navstivit kvalitneho fyzioterapeuta
@lindusss2016 skusala som uz vsetko ale mam poskodenie krcnej chrbtice ktore je nezvratne.
@bonetka
Tak ano, ak je tam taka dg.od dr, tak je to uz horsie 😔
@fkata každý jeden liek má negatívne účinky aj na niečo iné...riad sa tým čo tebe urobí dobre..ja mám tiež problém s krčnou chrbticou/zodraté stavce/ čo sa len zhoršuje a mne napríklad absolútne nezabral...bolesti som mala aj tak..za mňa napríklad nie lebo mi nepomohol..u mňa zabral diclobene...
Ja mam problemy tiez s krcnou chrbticou a dorsiflex je jediny liek,ktory mi dokazal zabrat,ale beriem ho len raz za cas,ked velmi boli...plus pomaha anatomicky vankus(robi male zazraky)teda mne pomohol...drzim palce
@juliet86 malátnosť by som ani nebrala ako vedľajší účinok 🙂 je to jeho dôležitý účinok. Ak je bolesť spôsobená stresom stuhnutymi svalmi, ktoré napríklad "pricviknu" nejaký nerv, Dorsiflex uvoľní to, čo nevieme uvoľniť vedome. Pri týchto prípadoch je účinnejší a rieši bolesť dlhodobejšie ak Ibuprofén, ktorý len odblokuje receptory bolesti, ale nerv ostáva stále pricviknuty. Suché teplo sa odporúča len v prípade, že v mieste nie je zápal, v opačnom prípade škodí. Používa sa hlavne pri "seknutí" (lopatky, kríže), či natiahnutí svalových úponov. Pri zápale naopak zaberie skôr studený obklad 😉
@fkata
Tak masaz a nezatazove cvicenie: joga, pilates, plavanie.
Quarelin
Ja som ho brala a tiez ho mam doma keby nieco, mne veľmi pomohol a ziadne neziaduce účinky som nemala a poznam ďalšich 5 ľudí co ho užívali a nikto nemal problem a ponohol každému
@lasulienka7 je iba na predpis a navyše má moc nežiadúcich účinkov.
Ahoj ja som mala tie tabletky jo mne bolo od nich velmi zle
Mne nezabral
Ja mam tiez Dorsiflex na driekovu chrbticu, nemam ziadne neziaduce ucinky, uzivam ho vecer.
Ahojte
Aj ja teraz beriem dorsiflex.No odkedy ho beriem pociťujem takú divnu slabosť a dnes mi je aj od žalúdka nejak zle.
Sú tam také nežiaduce účinky.
Čo som si všimla tak ja mám z liekov také nežiaduce ze niekto ani nevie že tam takej a ja to mám 😁
@fkata ahoj, ja som ho uzivala a mam ho stale doma keby nieco...mne pomohol, uzivala som ho vecer pred spanim...najlepsie na noc, aby sa ti v noci uvolnila krcna chrbtica.
Inak samozrejme okrem ineho som zacala cvicit jogu na krcnu chrbticu, kupila novy matrac a podusku a pravidelne ( aspon raz za 2 tyzdne chodim na masaz)... neviem ake velke bolesti resp problemy s krcnou chrbticou mas