Ahojre. Ako je to teraz s doplacanim na lieky pre deti do 6 rokov? Viem, ze to bolo zadarmo. Dnes som vyberala kvapky do oci pre rocnu dceru a doplacala som 8€. Zrusilo sa to? Sme vo VSZP.
@sweet20 ale donedavna sa za lieky na predpis nedoplacalo nic pre deti do 6 rokov..
tak neviem..asi uz to zaviedli, ze sa doplaca
Doplacalo mam vszp a vzdy nieco doplacame
Kto ti predpisal kvapky do oci?
@slavomira236 ocny lekar predpisal mojej dcere..
My sme jednu dobu vobec nedoplacali..
Vždy sme doplacali 🤔
Od 1. apríla 2021 vstúpil do platnosti právny predpis, podľa ktorého sú deti do 6 rokov od doplatku vo výške najlacnejšieho náhradného lieku (alebo dietetickej potraviny či zdravotníckej pomôcky) oslobodené už priamo v lekárni
Ani za ockovacie latky sme nedoplacali
Možno tie kvapky neboli najlacnejšia náhradná alternatíva, možno ste dostali drahý originál.
A mal očný lekár zmluvu s poisťovňou? Lebo ak nie, tak to nebol doplatok, ale plná úhrada. Alebo možno ti peniaze vráti poisťovňa.
Ake to boli kvapky?
Nedoplace sa len za kategorizovane lieciva v zozname-zoznam k dispozicii na minist.zdravotnictva meni sa kvartalne obcas nieco vyhodia obcas pridaji.
Mam 3.5r syna nedoplacame za vacsinu(fenistil kremy apod) veci ale za taky erdomed trifed ame doplacali. Ale stale si to nahodim ako benefit a eura vracaju.
ale on ma aktualne prerusene dodavky a ak si mala predpis od zmluvnehonlekara doplacas okolo eura
nezavisi to od poistovne ale od kategorizacie co dava ministerstvo zdravotnictva
Tak asi záleží v ktorej lekarni si to vybrala.
Ked moja dcera dostala chemoterapiu v tabletkovej forme u nas som za to zaplatila 60euro, v Košiciach v nemocnici 0,20 centov.Skoro mi dych vyrazil ten rozdiel
@mamina7070
@ildiko36 doplacala som 8€ bez par centov a vyberala som to v benu lekarni. Som netusila, ze co lekaren ma ine doplatky..
A ano, predpis od zazmluvneneho ociara
doplacala si preto, lebo Tobradex uz nehradi poistovna vobec.
Odpustené doplatky sú vtedy, keď je liek aspoň čiastočne hradený poisťovňou.
@maryskas aha, dakujem za objasnenie
@judit47 dobrý deň. Prosim, vrátili vám niekedy v rámci benefitu za lieky peniaze za trifed? Mne ho VSZP zamietla, pretože liek nie je kategorizovany...trapas...minule ma dojali, keď som chcela využiť benefit na zuby -.dcére plombovali mliečny zub a mi to zamietli, že na mliečne zuby sa to nevztahuje...už som rozhodnutá v septembri prejsť do inej poisťovne,.síce neviem, či tym niečo získam, ale vo vszp už neostanem
vszp ma male platby za lieky aj benefity nakolko je to statne