Ahojte, 16.9 som bola u lekára, ktorý mi z moču urobil rýchly test a zistil zápal...dostala som antibiotiká Suprax 1 tbl za 24 hodín. Brala som ich 7 dní. No dnes ráno sa mi zdalo, že cítim močové cesty. Tak som si kúpila domáci test na zápal močových ciest Veroval a vyšiel mi asi pozitívny. Posielam foto v komente. Mám mu veriť? Momentálne som 9 deň menštruačného cyklu a test som nerobila z ranného moču, ale v priebehu dňa. Som zúfalá, bojím sa, že zase som chytila močové testy, a to sme sa chcela pokúsiť tento mesiac o bábo :(
Ten test položený na obale bol odfotený presne 60 sekúnd po namočení do moču, tak ako píšu v návode...ten test položený na papieri bol dfotení po viac ako 2 minútach...
@tessa2299 super, takže ten zápal nemám doliečený či ako? 😢 brala som antibiotiká do 22.9....prešlo od vtedy 2 týždne a 2 dni ...či to je len zostatkové? ...ja som myslela, že ten zvláštny pocit v močovom mechúre mám zo stresu ...nemám bolesti, len pociťujem častejší pocit na močenie...
Tiez sa priklanam k tomu, ze je to pozitivne. Mne vzdy najviac a najrychlejsie zabera na mocove cesty a mechur Rowatinex kvapky a vela vela tekutin. Ten rowatinex sice chuti hnusne, ale ucinok je takmer okamzity - aspon teda ja do 15-30minut citim zlepsenie. A este teplo - elektricky vankus, alebo horuca vana.
@gabika4 podla mna to mas chronicke, ze sa ti to bude objavovat castejsie po sebe. Jeden doliecis a za par dni zas. Ale je aj take obdobie. Hlavne nesadaj na studene, hrubsie ponozky nos a kup si susene brusnice. A v pondelok smer lekar, ze mas zas zapal mocaku. Dones aj moc ranny. Nech ti ho poslu na mikracku (co za pliagu tam narastie) a podls toho nech aj zvolia ATB. A vela tekutin.
Mne tiez zistila zapal dokonca oblicky a to som nemala ziadne extra tazkosti len som citila krize a bolesti v boku, brala som ATB na 7 dni (2 rano, 2 vecer). Po dobrati ATB som sa citila asi 2 tyzdne zase dobre a zrazu to zase citim tak som sla k doktorke a ze zase, alebo teda este je krv v moci tak na druhy den som mala doniest ranny moc na kultivaciu. Vysledky z kultivacie boli v poriadku a ze je to ciste. Bolesti mam vsak stale. Nie silne ale proste citim krize a boky. Doktorke som to hovorila ale ze vyzledky su v poriadku a ze nech si dam Dorsiflex ale ten pijem uz 3 den a ziadna zmena. Co este robit dalej??
@kiqusiq ja som to raz mala podobne, celé brucho ma bolelo i močové cesty, tak som šla pre istotu k lekárke a ona mi robila ten rýchly test i kultiváciu a všetko bolo ok...nakoniec som zistila, že všetko to bolo zo stresu a z toho, že som to preháňala s pitným režimom 😀...do pár dní to prešlo a bolo ok...teraz to mám podobné, no jeden domáci test mi včera ukázal zápal (bol robený ráno ale z nie ranného moču) a dnes ráno z ranného moču bol čistý ...niekde som čítala, že niekedy výjdu falošné pozitívne výsledky, keď je človek dehydratovaný a to som v sobotu ráno bola, v piatok som málo pila vodu, keďže som nič nestíhala, včera som to dohnala, pila som veľa vody, brusnicový extrakt a urologický čaj, dnes sa cítim omnoho lepšie...ale zajtra idem dať pre istotu moč na ten rýchly test i na kultiváciu...
@gabika4 ono keď sa robí test moču mne doktorka povedala že najlepšie je rovno predtým sa osprchovať dole a následne vymočiť... aj som rozmýšlala že si kúpim tieto samotestovacie prúžky ale sama by som tomu výsledku asi nerozumela 😀 no a mňa tie bolesti trápia po tých ATB zasa už 6 dní tak neviem nezdá sa mi že by to malo byť v poriadku aj keď doktorka mi teraz v piatok povedala že výsledky sú v poriadku a je to čisté 😔 Tak ja už ozaj neviem... pijem dostatočne ale zasa nepreháňam to, cca tie 2l denne. No neviem čo by to ešte mohlo byť.
@kiqusiq áno, viem o tom sprchovaní, aj treba odobrať moč v strednom prúde, teda ten začiatok do skúmavky nechytať...manžela som dnes poslala po sterilné skúmavky z lekárne, aby sestrička nevymýšľala, že mám priniesť v utorok moč do sterilnej skúmavky...nechce sa mi tam chodiť na dvakrát...ja už svojmu telu nerozumiem, ale že vôbec...je pravda že problémy pri močení, alebo nejaké nepohodlie robiť aj stuhnuté svalstvo či problémy v krížovej časti chrbtice alebo v oblasti bedier a podobne...tak možno ten dorsiflex by mal pomôcť...ale ten, aspoň u mna zaberá až po niekoľkých dnoch a bez cvičenia to neide :( ...ja som brala antibiotiká týždeň, potom týždeň mi bolo tak zvláštne, potom prišla menštruácia a opäť som pocítila močový mechúr na 8/9 deň menštruačného cyklu (teda 3 týždne po dobratí antibiotík), ale zdalo sa mi, že kvôli tomu, že som málo vtedy pila...no som zvedavá ako zajtra dopadnem aspoň s tým rýchlym testom...inak neviete koľko sa čaká na kultiváciu moču? teda koľko dní? kedy budem mať výsledky, ak dám zajtra moč na tú kultiváciu?
@gabika4 mne to v podstate tiež tak ako vám, že som dobrala antibiotika a za nejake 2-2,5 tyzdna som zase začala pocitovať tú bolesť aj keď ako hovorím, kultivácia moču bola v poriadku a vraj aj čisté... tak neviem... poradila mi doktorka ten dorsiflex, tak uvidim beriem ho druhý deň, ale stále cítim bolesti. Ešte ho budem užívať a ak nič tak predsa k doktorke opäť zájdem. A áno doneste moč v skúmavke aj ja som niesla. Skontrolovala ho pomocou toho papierika a hovorí že je tam ešte krv tak som na druhý den musela doniesť zasa a ten poslala na kultiváciu. V utorok ráno som jej ho zaniesla a výsledky boli až teraz v piatok, čiže 4 dni vrátane utorka a piatka. Keď ho donesiete zajtra tak tiež výsledky možno vo štvrtok budete mat 😔
@gabika4 ani nehovorte urologicky caj pijem uz asi 3 tyzdne 😀😀 a možno mate pravdu že to treba ešte doliečiť ale asi sa zastavím predsa u tej doktorky poviem jej to a uvidí sa... lebo ked som brala a doužívala ATB tak bolesti žiadne dokonca mi to vyliečilo aj dlhoročné bolesti krčnej chrbtice 😀😀😀 ...noo ja som tiež myslela že výsledky budú skôr vobec by som nepovedala že to bude trvať tak dlho 😔 ale aspoň budete vedieť na čom ste... ja som sa na jednej strane potešila že je to v poriadku no na druhej strane som zúfala prečo to tesa stále bolí 😔
@kiqusiq mne to naposledy prestalo bolieť, keď som sa upokojila a prestala tak veľa piť 😀 no teraz mi to nejde sa upokojiť :( už pol roka čakám na zelenú od gynekológa, aby sme sa pokúšali o bábo a teraz nám to udobril, ovuláciu mám už o pár dní a toto mi pridalo ďalší stres :(
takže recenzia na tieto testy: dnes som dostala výsledky z kultivácie moču a moč je sterilný...tieto testy z lekárne som si robila v sobotu ráno (nie z ranného moču), v nedeľu ráno (z ranného moču) a v utorok ráno (z ranného moču)...prvý test bol pozitívny (mierne zafarbené fialové políčko), ostatné negatívne...v piatok som pila málo vody a hneď sa mi niečo tam dialo, v sobotu som to napravila a už je to ok...aj som niekde čítala, že tieto testy môžu byť falošne pozitívne ak je človek dehydratovaný...takže som sa zbytočne vystresovala :/ ...ale možno sa začalo aj niečo diať len ja som pila urosept urologický čaj, dávala som si aj uroval manosa a brusnicový extrakt...možno som zabránila najhoršiemu 🙂