Pekný deň 🙂 prosím vás o domáce rady na bolesť hrdla!? Dávam si strepsils a orofen. Ale ak si ty niekto prešiel a pomohlo mu niečo domáce tak prosím o radu 🙏
@natalia1997 skúšala som zázvor , obklady na hrdlo, strepfen aj orofar. Nič. Teraz ešte popíjam salviovy čaj s citronom a medom. Ja ten glimbax fakt odporúčam. Ani sliny som nevedela prehltnúť a v noci spať hoci som si dala ibalgin.
mne na hrdlo zaberá Strepfen, ak nie ten, tak Dorithricin. No skôr, ako použijem lieky si dávam silný zázvorový čaj z čerstvého zázvoru, štípe ako ďas, ale pomôže. Keď to vystihnem v začiatkoch, zázvor spoľahlivo pomôže, ak to prešvihnem, potom už len pastilky.
mlieko s medom, kokosovy zabal na krk/satka pokvapkana kokosovym olejom/, zazvorovy alebo bylinkovy caj ale nie horuci iba teply, slepaci vyvar - to mne zaberie viacmenej vzdy. z lekarne doritricin alebo nejake kloktadlo tantum verde.
@natalia1997 mne najviac pomaha dorithricin a z domacich receptov kloktanie slanej vody 🙂
Cibula, jednoznacne. Surova, ale nie nalacno, napr. na chlebe s mastou
@natalia1997 mne už roky zaberá jedine keď kloktam repikovy čaj. Aj teraz keď som schytala omikron. Za deň a pol ma hrdlo nebolelo. Veľmi odporúčam. Ja ho nepijem, iba vykloktam a vyplujem.
@natalia1997 horúce mlieko+ lyžička medu + lyžička masla.... Rozpustí sa malo.. A piješ teple
@natalia1997 teplé mlieko, lyžička medu, lyžička masla a pol lyžičky kurkumy. Pomáha mi aj čaj zo suchých fazuľových strukov, citron a med
jox-sice z lekarne, ale zabera, na kasel sirup med+cibula
Kloktanie slanou vodou alebo šalviu kloktat
Každé dve hodiny lyzicku medu.. Kvalitného. Vždy pomohlo
@natalia1997 domáce neviem, ja som teraz akurát kovid a ta bolesť hrdla brutálna, poradila mi dr. GLIMBAX, ale pozor kloktadlo nie sprej a pomohlo viac ako všetko predtým. Ostali mi ešte afty na podnebí a krku ale môžem už jesť aj piť bez ostrej bolesti