Je pravda, že keď má človek omikron tak AG testy ukazujú slabšie čiarky?
Neviem videla som test dcerinej spolužiačky a normálne vysiel možno v začiatku choroby je slabsi
u nas to tak nebolo vyrazne ciarky omikron
U nás až 4 test po sebe pozitivny a aj to až vyterom z hrdla, následne pcr potvrdil pozitivitu.
Citala som aj v zahranicnych novinach, ze ano, ich zachytnost je omnoho nizsia.
Dcera je pozitív, neviem aký variant má, ale vcera sme robili test a behom par sekúnd úplne silná čiarka na pozitivitu
Podľa mňa je jedno či máš Omicron, deltu, coronu. Keď si pozitívna tak si pozitívna.☹️
@loginexistuje
@adrika25
@simsalabim
@laurikagab
@macilaci lebo ja som už 4 testy spravila - na všetkých slaba čiarka .. ale nesilnie
Objednaj sa na PCR a budeš vedieť.
@macilaci dnes som bola 🙂 uvidíme
Ak tam su 2 ciarky, test je bez debaty pozitivny.
Ja som čítala jednu štúdiu, kde vyšli slinne AG testy lepšie na omikron. Také čo sa robia len z nosa, často nezachytili. Dokonca aj pri PCR to tak vykazovalo.
U nás sa ukázali dve silné čiarky. Takže fungujú a ukazuje dobre. Je možné, že na začiatku pozitivity ukáže slabšiu.
U mňa to tak bolo pred par dnami,slabý duch...to bol domáci test. V nemocnici AG test negativ a PCR pozitiv.
Nie nie je to pravda. AG testy niekedy majú problem rozoznat chripku a covid takze tym by som sa neriadila. Slabsie ciarku ukazovali niektore este davno Ako vobec nejaky omikron bol.
@mamina0078 ďakujem
Neviem, ale aktuálne ležím v pôrodnici 3 dnovým babom na izolácke. Posledne 2 týždne pred pôrodom som si každý deň robila AG test a izolovala sa. V nemocnici pri hospitalizácii tiež ah negatívny. Na druhý deň mi robili PCR a pozitívny.. Deň nato mi robili AG test pre zaujímavosť a negatívny...
Takže som rodila ako pozitívna. No všetky AG testy ukazujú negativitu. Manžel úplne to isté. PCR pozitívny ak s príznakmi. AG testy negatívne
Tu je štúdia v angličtine: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12... Tie StandardQ testy, ktore sa stale pouzivaju v MOMkach maju velmi slabu zachytitelnost omicronu. Neviem, ako su na tom tie Siemens, co nam dodali v skole, snad lepsie.
Pri omicrone je nastastie clovek najviac infekcny 3-6 den od prvych priznakov. Znamemu bolo zle od piatka, kazdy den si robil AG test a pozitivny ho mal az v nedelu, PCR mu robili potom, to bolo pozit.
ide o typ testu....mame samotesty, take modre zo skoly, tie ukazuju uplne slabucke ciarky, obcas tu pozitivnu fakt tazko vidiet a potom mame take ruzove, co sa u nas v skole davali prve dva mesiace a na nich vysledok vidno riadne.
Treba vytrieť najskôr hrdlo a potom nos
Ja som muzovi urobila len tak ze sak aspon skusim.mal skrabanie v hrdle a sopel sa mu spustil.....takou rychlostou ako vysla ciarka...to som ani ja na tehotenskom nemala....obaja sme ostali obareni....a to sme boki u rodicov ,co si vycitane ,ze do kelu mai sme pred tym urobit
Menšej ukázal antigén normálne pozitivitu. Staršia dcéra a ja sme boli negatívne na antigéne, som zvedavá aké prídu staršej výsledky z PCR testu, schválne som ju otestovala pred PCR odberom antigénom, lebo príznaky mala - bolesť hrdla, hlava, nádcha, sopliská...Výsledky budem mať dnes alebo zajtra.
Teda že je ťažšie zachytiteľný