Ahojte. Niesom zástancom antibiotik keďže mi stále rozhadžu čreva aj keď užívam probiotika ,samozrejme keď to inak nejde užívam ich. Od včera ležím v teplotách do 38 a mam brutálne zahnisane boľavé hrdlo. Kašeľ a hlien nemám. Je možné dostať sa z toho bez ATB alebo mam ísť na pohotovosť. Akože cítim sa strašne bolavo ale keď mam v sebe paralen na striedačku s ibalginom dá sa to zvládnuť .
@leameleg oči ma síce bolia ale ja mam vysoký očný tlak liečený. No mňa skôr štípu zrejme od teploty. Klokan slanú vodu dávam si pastilky na hrdlo a lieky od bolesti.
Je dost rozsirena sarlachova angina, u nas ma syn a kolegyna mala choru komplet celu rodinu. Najviac tu chorobu identifikuje jahodovy jazyk. Skuste pozriet,ci taky nieje. Sarlachova angina musi byt preliecena penicilinom,aby jej dosledky neboli zle pre organizmus ... tiez sa rada vyhnem antibiotikam,ale v tychto pripadoch je to nutnost. Pisem, len aby ste zvazili,ci by nebolo mozno fajn zabehnut k lekarke ,ak by to mal byt sarlach, ktory je teraz na vzostupe. Skore uzdravenie.
Žiaľ pri angine je väčšinou antibiotiká liečba nutnosť.
Ak ide o hnisavu anginu jednoznacne atb, neliecena angina v neskirsom veku moze mat za nasledok one zdravotne problemy vratane srdca. Okrem kneho je to aj infekcne ochorenie.
Pri ATB je vhodné užívať probiotika tak problém nebude
Aj mňa to zaujíma :/ teploty nemám, ale ležím od včera, ani prehĺtať nemôžem poriadne
Doritricin, pred tym vygurglovat ustnou vodou
Ak máš zahnisane hrdlo tak smer pohotovosť, k antibiotikám kúpite aj probiotiká. Potom sa čudujme, prečo čoraz viac mladých ľudí dostane infarkt alebo ochorenie srdca. Presne pre tieto neliečené a prechodné choroby.
No aj ja mam presne ten pocit a najhoršie to je k večeru
asi je to individualne, pokial mas beznu nekomplikovanu infekiu, mozes sa z toho dostat aj bez ATB.
ja bezne fungujem roky bez ATB. nejake som uzivala,a le z inych dovodov. pracujem v infekcnom prostredi a vdaka kontaktu s mikroorganizmami a tomu, ez to s ATB neprehanam mam vybornu imunitu. sem tam chora som, ale zvladam dobre, aj bez PN.
aby nedoslo k omylu, prehananie s ATB tym nemyslim, ze by sa nemali vobec nasadit pri angine, tam uz je indikacia, ale mnohokrat vidno, ze pri beznych infekciach dr hned nasadzuju ATB. imunitny system takto zahala, lebo ma ulahcenu pracu.
Odporúčam lekára a ATB aj keď nesuhlasis,ja som tak dostala zápal osrdcovnika
Skúste hrýzť klinčeky majú silné antibakteriálne a protizápalové účinky.
Oreganovy olej = prírodne antibiotikum
Mne to pomohlo viac ako antibiotiká predpísané od dr.
Dievčatá bola som na pohotovosti tak som tie ATB dostala snáď zaberu čo najskôr. Len spim a spim. Dúfam že zajtra už bude o trosku lepšie.
S anginou sa neoplati vobec bojovat nejak podomacky, len antibiotikami. Kedze ich uz mas, tak drzim palce, aby zabrali cim skor. Angina vie riadne potrapit.
Ahoj ten istý problém mám aj ja ale nemám teplotu. Vraj je niečo rozšírené. Mňa až oči bolia neviem či to máš aj ty. Skúšam theraflu, dorithricin a teplé čaje. Keď neprejde do pondelka asi budem nútená ísť k dr.