Domáca depilácia s teplým voskom

sykorka27
4. júl 2016

Aké máte skúsenosti? Mám doma kúpený "strojček" s teplými voskami. Chlpy sa mi neodstraňujú tak, ako u kozmetičky. S čím ten vosk odstraňujete? Originálne papieriky sa trhali a ostavali nalepené na nohe. Používame ľanové plátno, ale nie je to ako u kozmetičky.
Kde môže byť chyba?

norik85
4. júl 2016

Ahoj, ja mam s tymto typom depilacie velmi dobre skusenosti aj u mna doma. Depilujem sa takto uz nieco vyse 5 rokov, strojcek som si kupila v DM a vosky teraz nakupujem na inginails.sk, tiez aj papieriky na depilaciu. Dostanes tam aj olejcek po depilacii, ktory ti odstrani zbytocny vosk z noh a osetri ti ich. Ja mam doma levandulovy, krasne vonia a lozka sa mi po nom nezapaluju.
Mne sa tiez stava, ze nezidu vsetky chlpky dole na prvykrat, ale staci ten isty pouzity papierik prilozit este parkrat za sebou a chlpky idu dole :D.

sykorka27
autor
4. júl 2016

Tak neviem kde robíme chybu. Mne to nejde dole na 100%. Je to tak na 70%. vosk používam obyčajný hnedý. Mala som aj čokoládový - ale ten nešiel dole.
Trháme to proti smeru chlpkov. A akým smerom to natieraš voskom?

sissy27
4. júl 2016

@sykorka27 vosk treba natrieť v smere rastu chĺpkov, strhnúť v protismere a treba strhnúť rýchlo, silným švihom (alebo ako to pomenovať)... aj chĺpky samotné musia mať určitú dĺžku, aby sa dobre zachytili a odstránili, odporúča sa tak cca 4-5mm... vosk sa najlepšie odstráni niečím mastným...

norik85
4. júl 2016

Presne tak ako píše sissy27. A hlavne, pred depulaciou nemozes mať natreté nohy žiadnym kremom,najmä nie mastnym,lebo sa ti na nich vosk nezachyti. Na odstránenie vosku naozaj možno stačí aj bežný jedlý olej 😊 to som ale neskusala😁 ja mam osvedceny klasicky číry vosk (v nadobke ma zlatohnedu farbu a na koži zlatavu). Coko vosk je blbost,mne nechcel ani raz trhat.

sykorka27
autor
4. júl 2016

Dakujem za rady tak to robime ale niekde je chyba.