Ahojte. Dnes sme boli na dentálnej hygiene. Čítala som tam, ze poisťovňa už dentálnu preplácať nebude. Chcem sa opytat, je nejaká dentálna hygiena co si človek urobí aj sam doma? Pripadne mate niekto, nasla som nejaky ultrazvuk.... Oplatí sa niečo také mat doma? Mate niekto skúsenosti? Pripadne rady... Dakujem
Poisťovne nebudú preplácať dentálnu hygienu? To si skôr asi čítala o zrušení príspevku na zuby, ktorý si ľudia za určitých podmienok žiadali. Ľudia čo chodili na dentálnu hygienu dávno, budú chodiť aj naďalej, aj bez príspevku.
Ja mám skúsenosť s ústnou sprchou, je to super na hygienu medzizubných priestorov. Ultrazvuk by som si doma nerobila, nepotrebujem si zničiť sklovinu. Možno sú aj nejaké špičkové s detektorom tlaku a pod. tie, ale niečo stoja.
Ja by som tiez nesla do domaceho ultrazvuku. A to chodim na hygienu 3x rocne.
Ani doteraz poistovne dentalnu hygienu nepreplacali, pacient platil sam a ak splnal podmienky tak mohol poziadat o preplatenie zo zubnych benefitov.
@viestta ale preplácali aj DH
A tých 50-60€ aspoň raz alebo dvakrát do roka nie je hrozná suma. Koľko hlúposti pokúpime za tu sumu každý mesiac..
@nicoletta98 mne robi dentalku nas zubar, ktory ma zmluvu. Dentalku sme platili vzdy a davali preplacat z benefitov
prosím vás, zabudnite na ten ultrazvuk 😓 nepomôžete si tým, naopak ublížite.. som hygienička a verte mi, že by sme neštudovali na Vš a nechodili na školenia, ak by si stačilo nejakým prístrojom odstrániť kameň doma😊 tá profesionálna dentálna hygiena je naozaj dôležitá, aspoň raz za rok.. a keď sa pýtate na dentálnu hygienu na doma.. každý deň medzizubné kefky správnej veľkosti + správna technika čistenia klasickou kefkou😊 vyššie spomenutá ústna sprcha a a škrabka sú fajn doplnok, ale nie nevyhnutný.. určite to nenahrádza hygienu v ambulancii
ja s tym sice osobnu skusenost nemam, existuju medzizubne kefky, skrabky na jazyk, ustne sprchy, ktorymi si tu hygienu vies zabezpecit, ale urcite by som doma nesla do odstranovania kamena, to by som nechala na odbornikov, zase az taka velka polozka to nie je (dva krat do roka), aby to nestalo za tu investiciu a nejake pripadne poskodenie..