Doktorka si účtuje cez moje rodné číslo i napriek tomu, že k nej nechodím

10. okt 2022

Ahojte, mam aplikaciu (epobocka) zdravotnej poistovne VsZP a tam som iba tak zo zvedavosti klikla na to ze za cele obdobie poistenia kde som bola - su tam vsetky ukony za ktore si lekary zauctovali cez zdravotnu poistovnu cez moje rodne cislo a podobne.

Proste vsimla som si ze jedna doktorka u ktorej som bola raz v zivote cca pred 10timi rokmi si na mna takto zauctovala asi 5x proste nejaky ukon, ale ja som u tej doktorky vobec nebola.
A toto ma uplne zarazilo ze ako je to mozne, lebo predsa ked idem k nejakemu lekarovi tak tam podpisuje sa zakazdym aj nejaky papier s tym co si tam doktor napise, a teda ked som tam bola naposledy pred 10timi rokmi ako si na mna mohla nieco zauctovat? Ked som ani nic nepodpisala? Je to neurologicka ku ktorej treba vymenny listok, ani ten mi samozrejme obvodna nevypisala, lebo nebolo treba.
Boli zneuzite moje osobne udaje?

autor
10. okt 2022

Este dodam ze to si zauctovala pre dvoma rokmi, ked naposledy som tam bola u nej pred 10timi

alenamihal
10. okt 2022

Treba to nahlasit poistovni...

pukina
10. okt 2022

v tej aplikacii rovno mozes reklamovat ak je tam nieco, co si realne nepodstupila, ked si ten dany ukon rozkliknes

juliasb
10. okt 2022

Robí to strašne veľa doktorov a áno, je to hrozne

dilino
10. okt 2022

Robia to lekári. Napríklad ked máš kartu u danej lekárky a tam nechodíš vôbec poisťovňa jej každý mesiac vyplatí nejaké peniaze že ťa eviduje. Nejakých 10 eur.

selena_luna
10. okt 2022

@dilino tak to je rozdiel, to nie je napriklad, neporovnavaj normalny zakonny mesacny poplatok vs. ked si dr sama necha platit za neexistujuce vysetrenia.

kukulienka999
10. okt 2022

Aj ja som si tam našla take úkony, ktoré som určite neabsolvovala

mandzula
10. okt 2022

@dilino to sa vola kapitacia... vygoogli si to.

dilino
10. okt 2022

@mandzula no ved áno dostáva ako za evidenciu od poisťovne. Ale robí sa aj to že kadejaké veci pomimo receptu predpíšu aj na meno človeka ktorý to nikdy nevzal. Aj mne sa to stálo.

hugigugin
10. okt 2022

Reklamacia cez aplikáciu, robila som to min.rok keď my lekárka, ktorú som 30rokov nenavštívila a nemala som s ňou žiadnu zmluvu vypísala lieky 2x za sebou.

nikpa
10. okt 2022

Asi im málo zvýšili platy po štrajku tak musia sa aj takto obohacovať aby prežili. Ani kávičky, lahvinky a obálky čo príjmaju v ordináciach im nestačia. Ale nie všetci sú samozrejme takí.

mandzula
10. okt 2022

@dilino nepopieram, len ti pisem, ze ta kazdomesacna platba je kapitacia.

simca06022011
10. okt 2022

Reklamovať, vybaví si to poistovna

bianca11
10. okt 2022

Mne to robila dr pri synovi. Podľa nej sme chodili každý mesiac na poradne. Aj v karte som mala že vtedy a vtedy sme boli koľko vážil a koľko meral. Reálne som tam v tie dni nebola. Také nie o robila aj bývalá zubárka. Deti iba otvorili ústa a nič im nerobila ani nepozerala každý zúbok. A cez poisťovňu žiadala toľko € za úkony, ktoré nikdy neboli.

j93375
10. okt 2022

.

dilino
10. okt 2022

@mandzula no ved iste ale koľko je takých čo len majú tam dokumentáciu a nikdy tam nechodia. Poisťovňa im dá pekné peniaze.

lenadka
10. okt 2022

Kde konkrétne si môžem pozrieť tieto úkony?

mandzula
10. okt 2022

@dilino to, ze tam nechodia, je ich problem, nie toho lekara. Maju ich vseobecni lekari a gynekologovia - cize ti, ku ktorym by mali vsetci chodit na preventivky.

basska_b
10. okt 2022

Hned vedla toho falosneho ukonu tam je moznost kliknut - nahlasit. Ale predtym mozno skus doktorke zavolat. Mozno sa sestricka pomylila a maju tam tvoju menovkynu a nahadzali vykony na teba. Alebo sa pretukli v rodnom cisle.
@lenadka Podla toho, aku mas poistovnu. VSZP ma strenku ePobocka a tam si zriadis pristupy. Meno, heslo, potom pride GRID karticka s kodmi. Mozes si tam pridat aj deti a vidis aj tie. Blbe je, ze ukony tam natecu 3 mesiace po, cize cerstve ukony sa nedaju hned kuknut

maranco
10. okt 2022

https://hnonline.sk/slovensko/513670-lekari-rob...
Kvôli tomu chceli zaviesť u lekárov evidenciu návštevy vložením občianskeho preukazu do čítačky, ale posúvajú to už pár rokov. Preto aj deťom do 15 rokov mali vydávať "občiansky" bez fotky, ktorý mal slúžiť na preukazovanie prítomnosti u lekára.

stanulienkat
10. okt 2022

Robi to vela lekarov, je to hnus. A ludia iba drzia huby. Treba sa ist stazovat do poistovne, alebo pisat blogy.

autor
10. okt 2022

@dilino ano obvodna dostava kazdy mesiac, toje ine okolo 4eura na kazdeho kto ma u nej kartu

Aj ja som najskor nechcela za tym nieco hladat, ze mohla sa pomylit a pod. ale uz som sa pytala aj v okoli a presne s touto dr. malo viacero ludi tento isty problem
Najhorsie je to v mensich mestach lebo tam si pani Mudr. mysli ze je zrejme najmudrejsia na svete a ze vsetci su taki sprosti a nikdy na to ani nepridu

autor
10. okt 2022

Este ju asi nikto nezazaloval

cacianka
10. okt 2022

Nahlas to v tvojej poisťovni, nech si urobia poriadky.
Takto sa strácajú peniaze a potom nie sú tam kde treba.
Raz sestra nahlásila kožného, švagor bol na kontrole, pacient je ich syn. A šikovný doktorko si vyučoval behom roka cez 700e na švagra, ktorý jeho pacientom určite nie je. MUDr našli aj iné pochybenia, tisice €, tak dostal dobre pokefovanie.
Aj mne pri vybavovaní prístupu v poisťovni dala pracovníčka otázku - načo vám je a čo mienite urobiť.
Tak som odvetila že kontrola a nahlásim ! Poďakovala a že takýchto poriadnych pacientov si veľmi vážia.

loginexistuje
10. okt 2022

nahlas to mne fiabetolog takto vypisoval pomocky a vyberal si to na vychode kde som ja v zo ote nebola cez lekaren niekoho z rodiny

dilino
10. okt 2022

teraz na všetko každý príde ked je doba počítačov a všetko sa dá vyhľadať elektronický.

anicka182
10. okt 2022

Presne toto sa stalo aj mne, nahlasila som to poistovni, ta reagovala tak ze, maju mnou podpisany informovaný súhlas pacienta, ze som v dane dni osetrena bola. Poslala som im potvrdenie od zamestnávateľa ze som dane dni bola v praci a teda určite nie u lekara a ze teda moj podpis bol tym padom sfalsovany. Na to mi odpisali ze ak mam taketo podozrenie, ze sa mam obratit na sud a v ramco obciansko pravneho konania žalovať lekarku. Tak reku ja vám hlasim ze niekto vas okráda o prachy a vykazuje si neuskutocnene drahe vysetrenia a nasledne lieky a vy to mate na salame.

lenadka
12. okt 2022

@basska_b áno mám všeobecnú, ďakujem za info 🌷