Doktor mi zabudol predĺžiť PN

6. jan 2024

Ahojte, chcem sa vás spýtať, doktor mi pravdepodobne zabudol predĺžiť marodku. Nie som si istá. Len som si uvedomila že som od neho nedostala doklad o pnke ako obvykle. V pondelok tam idem a to zistím lebo dovolať sa mu neviem a od ordinácie bývam hodinu. 2 týždne ubehli od poslednej kontrole kedy mi mal predĺžiť tu marodku. Moja otázka znie môžu ma vyhodiť z práce ? Aj som mu to pripomenula aby nezabudol. Do prace ísť nemôžem keďže som tehotná a som na rizikovom…

nelca0510
6. jan 2024

Nemáš ePN? Vtedy prechodka nie je.

mogaa
6. jan 2024

ak už nemáš papierovú PN tak pri ePN sa žiadny doklad nedáva....vždy je tam kontrola a tam lekár len zapíše dátum nasledujúcej kontroly....ak je ten dátum cez mesiac tak je jasné že PN pokračuje.....problém by bol ak by na ePN nezapísal dátum ďaľšej kontroly...ak máš ale stále papierovú PN - prechodku musíš dokladať

nikiki29
6. jan 2024

Mne sa zdá, že PN môže byť vystavená už len elektronicky. Žiadne potvrdenia nevydávajú. Ak sa nedovoláš lekárovi, zavolaj si do sociálnej poisťovni.

autor
6. jan 2024

@mogaa nemám papierovú PN. Skôr sa bojím toho že nezapísal ten dátum. Lebo dostávala som od neho papier ešte jeden kde boli písané vychádzky ten papier bol určený len mne keďže všetko ostatné bolo polsielane elektronicky

autor
6. jan 2024

akurát že tentokrát mi už ten papier nedal preto nie sim si istá či mi predĺžil tu marodku. Ale snad áno….

ascotka
6. jan 2024

Ja som ten papier čo myslíš dostala len pri nástupe na PN. Pri predlžovaní už nie. Len si tam dopisujem dátum najbližšej kontroly. Aj som sa pýtala či mi vytlačia nový, ale nechceli.

nikiki29
6. jan 2024

Mne žiadny papier Dr. nedáva… vôbec to nie je povinnosť, zjavne len nejaká vlastná iniciatíva toho tvojho. Ak si si nie istá, treba si to telefonicky overiť.

simona1998
6. jan 2024

Ja som momentálne na pn a mám epn no papier som žiadny nedostala ani pri predĺžení .

autor
6. jan 2024

@ascotka ja som ho 2 krát dostala. Prvý mesiac kedy mi začala pn ale tu mi dal bez vychádzok a druhý mesiac keď mi chcel dať už aj vychádzky. Takže rozmýšľam že preto tentokrát mi ten papier nedal keďže vychádzky mi nepredlžoval ani nič podobne nemenil…

ascotka
6. jan 2024

To môže byť dôvod, nič nemenil, načo by tlačil papier... Ja som taká že tiež mám najradšej všetko písomne. Mne dávali ePN v nemocnici a keby mi nedali ten papier, ani neviem kedy mám vychádzky...

zalka
7. jan 2024

@ascotka treba na SP si aktivovať individuálny účet poistenca...a tam uvidíš všetko ... vychádzky, kontroly u lekára, kontrolné návštevy zo SP, aj výšku výplate aj PN a dátum kedy bola vyplatená.
Tiež prehľad poistení -zamestnani a mnoho iného.

ascotka
7. jan 2024

@zalka no práve to som nedávno urobila, zriadila som si ten účet ale pri prvom nazretí do toho účtu som tam žiadne info nenašla. Budem si musieť pozrieť nejaké návody alebo som na nesprávnom mieste alebo čo... 🤷‍♀️ inak si pripadám technicky zdatná, ale toto som nejak nedala 🤷‍♀️

drakvak
7. jan 2024

Bola som v septembri mesiac na PN, žiadny papier som od lekárky nedostala, všetko elektronicky, vychádzky mi len povedala časy. Ekonómka v práci si sama sledovala, či pokračujem v PN aj ukončenie, nič som nemusela riešiť. Podľa mňa zamestnávateľ by sa ozval, keby v systéme nevidel pokračovanie PN, hlavne na prelome rokov.

zalka
7. jan 2024

@ascotka no je to v sekcii PN...otvoris PN a roztvori sa stránka a tam postupne sú všetky info

lindus_esterka
7. jan 2024

@autorka papierom nemyslis len taky ten odpis? Lebo to nepotrebujes povinne dostat. Ak sa ti nechce trepat/volat doktorovi tak zavolaj na personálne, maju pristup do socialky, vidia ci pn trva a aj datum najbližšej kontroly. Ak je pn ukoncena, zamestnamec nechodi do prace a ani si to nijak ne(vy)rieši, tak áno, moze dostat vypoved pre neospravedlnene absencie, ale nemyslim, ze to bude tvoj pripad kedze mas rizikov3le a nie zapal svindlov

lindus_esterka
7. jan 2024

@nikiki29 vo vynimocnych pripadoch by sa mali dat stale aj papierove, ale fakt len z nutnosti - padol by system, cely den nejde elektrika atd..

1fifinka1
7. jan 2024

Ak by ti ju zrušil, isto by ti povedal, PN ukončujeme k tomu a tomu dátumu. A teda ak máš rizikové, tak PN bude do nástupu materskej, asi. Iba žeby sa niečo zmenilo k lepšiemu.

ascotka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilinka88
7. jan 2024

@lindus_esterka jedva vec je čo by sa malo, druhá realita... Stále sú lekári, ktorí vystavujú papierové PN

autor
8. jan 2024

@1fifinka1 no na prvej kontrole mi povedal aby som mu stále pripomenula že som na pn aby mi ju mohol predĺžiť. Neviem prečo pri každej kontrole musí predlžovať 🤷🏻‍♀️ či to je kvôli tomu že to je elektronicky neviem…. Ale pripomenula som mu to aj teraz akurát ma to zmiatlo že mi nedal ten papier. Ale už viem že to je kvôli tomu že na pn mi nič nemenil. Len mi ju predĺžil.