Bola som na preventívne kde mám 2 zuby na vytrhnutie. Bolí ma no doktor mi odmietol ich vytrhnúť ani ma objednať vraj mám ísť na hygienu. Mám zdravotné problémy pri ktorých mám lieky ktoré mi ničia zuby a sú aké sú a hygiena nepomôže. Čistíme ich 3x denne ale vyzerajú akoby neboli čistenie.
Môžem sa objednať inde s tým nech mi vytrhnúť zuby? Dosť ma to bolí a som z toho nervozna
@harperka čistíme ich 3x denne lenže užívam lieky ktoré robí povlaky ktoré nejdú dole. Ani jemu nešli dole a keď som bola dentálnej a sl som k nemu obvinil má že som nebola lebo tie zuby vyzerali strašne. Keď len ofukal už krvacli ďasná že nemohol robiť. Už som aj premýšľala že vytrvať všetko a DT si spraviť normálny chrup umely
Zmen zubara ak myslis, ze vies o tom viac ako ten tvoj terajsi. Alebo si zaplat a ziadaj od ineho nazor
Prečo nejdeš na hygienu viac krát za rok? Zmena zubára ti podľa mňa nepomôže.
No ak ti krvacaju dasna, len ked ti ich ofukol, tak mas ozaj problem, a skutocne treba ist v prvom rade na dentalnu hygienu (aj viackrat do roka, ja tiez chodim viackrat), aby ti poriadne dali ten povlak dole. Inak sa ti dasna predsa neuzdravia…
No takze ti tu hygienu ani neurobili? Super sluzba... Najdi si normalnu hygienu, to ze krvacaju dasna, co sa zlakol? No krvacaju, ale ked sa kamen neodstrani, tak sa nikdy nezahoja dasna a ani ten zapal. Mozno ta bolia prave krcky a dasna a zuby su ok. Ak je potrebne, hygiena sa robi na viackrat, ja som bola a tri tyzdne.
Al ale nemas na to, aby si isla k inemu zubarovi, vies co stoja umele zuby? Si budes musiet zobrat hypoteku
Počkaj, čiže ty máš deravé zuby a odmietol ti ich vytrhnúť alebo opraviť alebo je to len tvoj pocit, že sú žlté a tak si sa rozhodla že naj nápad bude si ich dať vytrhat a nastrelil nové? (Tie nové priblble trendy)
Krvacajuce dasna su aj podla mna zapalene, tym padom je trhanie pre zubara rizikove. Cistis spravnou technikou? Pouzivas aj medzizubne kefky a nitku? Sonicka kefka? Dasna by krvacat nemali, ake lieky uzivas? Zafarbenie zubov nevadi, to mam aj ja po caji, kave a trosku zide, trosku nie na dentalnej hygiene, ale dasna nekrvacaju…
Problém je že mám na jednej strane len otvorené diery a na druhej strane otvorený zub. Bolí ma to neskutočne a nemozem dať si lieky proti bolesti. Veď to mi ani dentálnu nemôže urobiť veď by som zosalela od bolesti. To teraz akože mi tie zuby neosetri kvôli tomu? To mám radšej skončiť zo zapálenú okosticou? To mu nevadí?
@lenkakravcova mám dve diery ktoré treba dať von a druhý otvorený a mňa to už boli pri uchu a odmietol mi to spravit
Choď k inému dr. Nečakaj.
Doktor postupoval správne. Vytrhnutim zubov pri takej nepostačujúcej hygiene by narobil viac škody ako úžitku. To že podľa vás to nie je dôležité je vás názor on študoval nato aby vedel čo robiť s pacientom. Ak chcete mat po vytrhnutú zuba komplikáciu ,infekciu …nech sa páči tlačte na nejakého lekára aby vam ti spravil…
Jedna vec je mat zničené tkanivo zuba a druha mat na zuboch hrubú špinu a to už na lieky nezhodite