Doktor mi odmietol predpísať antibiotiká

maruniakovaeva
5. okt 2023

Ahojte, viete mi prosím poradiť čo v takejto situáciu robiť. Môj doktor nerobí crp, tak som si ho bola dať spraviť v Dr. Max, lebo som cítila, že je niečo zle. Podľa crp mi vyšlo, že mám dostať antibiotiká. Ale doktor mi ich odmietol napísať, ževraj ich nepotrebujem. Čo teraz prosím? Hodnota crp je 29.

belllinka
5. okt 2023

Lebo nemáš CRP na antibiotiká, tak sa ukľudni

janinah
5. okt 2023

Lieči sa pacient,nie číslo na CRP.

klarissa25
5. okt 2023

29 nie je hodnota na antibiotika....máš nejaké ťažkosti?

maruniakovaeva
autor
5. okt 2023

Pani v lekárni ma poslala za doktorom po antibiotiká.

maruniakovaeva
autor
5. okt 2023

@klarissa25 klasická nádcha, bolesť tela čo je ale iné, nedokážem prehĺtať a jox, ktorý mi vždy pomohol mi nepomáha. Chorá som dva týždne, toto hrdlo mám posledné tri dni v tomto stave.

maruniakovaeva
autor
5. okt 2023

Aj ked mi nedal antibiotiká, nedal mi nič. A lieky z lekárne mi nepomáhajú. On je zástanca zdravého životného štýlu, že mám oddychovať a pot veľa čajov. Ale už to mám dva týždne, nemôžem si dovoliť cajikovat ďalšie dva.

amonet
5. okt 2023

@maruniakovaeva paralen v spravnom davkovani? alebo acylpirin, tantum verde na hrdlo je to obycajna chripka alebo ina vyrus pliaga nato ti atb ani nezaberu

nurielka
5. okt 2023

Vyskúšaj Glimbax sprej je dosť silný, strepfen na cmulanie taktiež, jox mi málokedy zabral, je dost agresívny a vždy mi pohoršil ešte viac, veľa inhaluj Vincentku, preplachuj nos, Paralen ti zmierni bolesti, vypoť to, a ak nie si spokojná s dr.zmen ho.

maruniakovaeva
autor
5. okt 2023

Áno, liečim sa tak ako zakaždým. Aj sa mi polepšilo medzi tým a potom prišlo toto hrdlo. Dávam si aj strepfen aj doritricin som brala, len mi to nezaberá, ani domáce sirupy. Už neviem čo na to hrdlo

candii
5. okt 2023

Dr ti mal zobrať výter a CRP, ja som mala zapálenú mandlu, tiež som mala mierne zvýšené crp hodnoty tiež okolo 28 .. predpísal antibiotiká

mogaa
5. okt 2023

@maruniakovaeva prepáč ale trochu zdravého rozumu by ti neuškodilo...na nádchu chceš ATB? to naozaj?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sono2
5. okt 2023

@maruniakovaeva tak ak 2 týždne sa zle cítiš, niekde si zožen. Zinnat

nurielka
5. okt 2023

Za mňa to je tiež na ATB, mňa tak hrdlo bolelo 3 týždne aj viac, nič nezaberalo, výter mi zobrala-nic, crp nízke, dr.mi nakoniec dala Zinnat a zabral mi už po jednom dni. Do 3 dní som už fungovala, takže za mňa vymeniť dr.ak nie je ochotný ani po 2 týždňoch nič predpísať.

rebrambora
5. okt 2023

30 rokov som prezila bez antibiotik. Naco, ak to fakt nieje posledné riesenie.

zuzinka888
5. okt 2023

ATB sa maju predpisovat vtedy ked ich paciebt potrebuje a nie- CHCE

henka123123
5. okt 2023

@maruniakovaeva ja mam teraz toto tiez s tym prehltanim.zacalo to pred tyzdnom zimnicou po 3 dnoch sa pridalo to hrdlo a teraz uz od vcera aj usi ale tak ze nemozem sa ani vody napit.dnes som bola u lekara nerobil ani crp pozrel hrdlo a dal mi 3dnove atb bez penicilinu( som alergicka) a nejake lieky ze na odpuchnutie..a ibalgin si davam na bolest.aj ta nejako vysetroval?

henka123123
5. okt 2023

@maruniakovaeva tiez som si dacala tam tum verde.doritricin.strepfen a nic mi nepomahalo.chapem ta..ja son tiez citila ze nieco je inak a nic sa nezlepsuje ale zhorsuje

alenka7777
5. okt 2023

Môj manžel mal presne to isté. CRP 26. Dostal Zinnat a do 3 dní bol fit
Vymenila by som lekára.

lasona
5. okt 2023

Jasne ze treba obmedziť užívanie ATB...skúšať najprv čaje, paralen...ale ak sa cítiš 2 týždne zle a neprechádza ti, tak niekde je chyba...jedine ich niekde od niekoho zohnať...bohuzial

mamina7070
5. okt 2023

chod na pohotovost 😉

nikaeli
5. okt 2023

išla by som k nemu zase, že sa liečim už dva týždne s kde čím a cítim sa stále horšie.. crp z lekárne mu už nespomínaj, možno ho naštvalo to, že si si s lekárničkou sama naordinovala liečbu 🤷🏻‍♀️

koniarova
5. okt 2023

Choď na pohotovosť a zmeň lekára. Dva týždne je dlhá doba na to, aby si ďalšie dva cajikovala s bolesťou hrdla.

nevenka
5. okt 2023

No tak ale zeny, 2 tyzdne sa trapi a este sa to zhorsilo, podla mna to uz treba spravit vyter, to uz nemusi byt virus, ale pridruzena bakteria. A na tu tie ATB treba, ked su priznaky. Mne povedala doktorka, ze klasika tyzden trva nadcha, ale ma sa to casom zlepsovat, ak sa to nelepsi, ba zhorsuje, treba prist a spravi vyter. A niekedy mi ani vyter nerobi, ale po tyzdni, ked uz od kasla nemozem spavat, ani zit pomaly, tak tie ATB napise aj tak. Ale ja sa celkovo zo vsetkeho vyhrabavam stasne dlho tak ci tak.

nitka1157
5. okt 2023

@maruniakovaeva nieco podobne som mala aj ja.tyzden som sa liecila doma.podarilo sa tak trochu.co sa mi hned vratilo a dalsie 2 tyzdne sa to so mnou vlieklo.fakt vsetko som skusala.konvicka inhalovanie.obklad na hrdlo.kloktanie salvie.sirupy mozne nemozne.kalciovy na cmulanie od vymyslu sveta aj panthenol ci jak sa to uz volalo..spreje glimax podobnee dalsie...nic nic nezaberalo.tak som sa odhodlala k dr. Ta sa na mna pozerala ako na blazna co pisti ved mate len trosku cervene hrdlo.mam si spravit karamel s mliekom.dovidenia...
Vratila som sa tam na konci tyzdna nasrata uz ze jej nadam..mala naladu dala mi 3 kalciove.ustupilo mi to presne na 3 dni.bum vratilo sa.az potom mi zobrala crp a poslala na krcne s crp 20..krcna krutila hlavou ze ci mi nevie predpisat antibiotika naco ma k nej poslala vlastne..moja skusenost.nenechat sa odpinkat .chodit tam stale a trvat na riadnom lieceni
Krcna napisala do zaznamu dr odkaz nech si dostuduje zakladne veci ked nevie predpisat antibiotika

taktotedanie
5. okt 2023

@maruniakovaeva to nie je hodnota ktora by hovorila ze su nutne antibiotika

taktotedanie
5. okt 2023

@koniarova pohotovost? S dvojtyzdnovouanamnezou? Pohotovost riesi 24hod

maruniakovaeva
autor
5. okt 2023

@nikaeli no bohužiaľ on nerobí crp, ma ho na ambulancii, ale nevyužíva ho. A keďže vedel, že dva týždne som zle, išla som k nemu, že sa to zhoršilo nič mi nedal, že mám piť čaje tak až potom som bola na crp v lekárni, lebo som bola zúfalá, myslela som, že aspoň toto mi pomoze

nika23t
5. okt 2023

@maruniakovaeva ja sa už poznám, stačí, keď ma 3 dní boli hrdlo a bolest sa stupňuje a už viem, že potrebujem atb. Skus pohotovosť, ak nepredpise Tvoj lekár. A lekára co najskôr zmeň. Zdravý životný štýl je ok, ale sú zápaly a ochorenia, na ktoré atb potrebuješ.

marianarem
5. okt 2023

@maruniakovaeva Skus ten Dorithricin, je to volne predajne lokalne ATB. Mne to zabera velmi dobre, velmi som tomu neverila, ale bola som prekvapena.