Ahojte. Poprosila som svojho gynekologa o preventivnu prehliadku vratane cytologie. Kojim(uz rok) a menzes nemam. Preto mi povedal, ze mam prist na vysetrenie az ked dokojim resp. Mi nabehne menzes. Ze mi cytologiu jednoducho nespravi a dovidenia. Je to normalne? Sestre robili hned po sestonedeli. Mozu byt vysledky skreslene, ked nemam menzes (kvoli kojeniu) ? Alebo treba menit lekara?
@uradnikova a este som zabudla dodat, ze som bola tiez vyse roka bez menzesu
@uradnikova
@misica16 no mne každý rok robi citológiu a po pôrode mi akurát vyšla aj preventívka po šestonedelí asi tri mesiace a normálne mi zobral aj keď som ešte nemala menzes. A napr. aj na sone prsníkov
som bol normálne akurát som oznámila že kojím a vpohode
Ja chodim stale na cytologiu a stsle mam prist 3 dni po menstruacii, tak asi na tom nieco bude.
Ja kojim uz takmer 4 roky a cyto mi robi pravidelne, aj pocas tehotenstva
@uradnikova mal Ti spraviť cyto nevidím dôvod prečo nie?d
Jasné, že keď žena má pravidelny menzes, tak po menzese....budeš 3 r kojit a nespraví Ti?
To je riadna blbosť. Mne robili cytológiu aj keď som kojila. Rok po prvom pôrode som mala zlé výsledky a musela som ísť na konizáciu. Keby som to zanedbala, mohlo to dopadnúť zle. Trvaj na vyšetrení alebo zmeň lekára.
Ja by som zmenila lekára.....
@eliska13 no vyzera to tak. Nebudem riskovat a menim lekara. Mam 3 deti a 3 roky po sebe som vysledky nemala dobre. Az tie posledne boli ok cca 2, 5 roka dozadu. Dlha doba uz...
@uradnikova zmeň ho s tým neriskuj.
Mne bral normálne po 600nedeli, tiež som kojila
@ptmt1011 este mi slahol s telefonom len co mi to povedal ze dopocutia. Ani sa so mnou nebavil. Nabuduce uz osobne. Ale pre kartu
@ptmt1011 mam uz x dovodov. Pred porodom mi nechcel urobit odber kvoli epiduralke lebo som sla rodit do ineho mesta. Ze mam si to vybavit u nich.
@uradnikova nehovoriac o tom ze ma poslal na potrat pretoze som brala nejaky slaby liek v zaciatku tehu🙂. Samozrejme ze som nesla...
@uradnikova fuha a este ked si aj nemala dobre vysledky, tak to je velmi cudny pristup... najdi si co najskor ineho, necakaj s tym
Mne urobila doktorka bez problemov preventivnu, akurat na sone prsnikov som nebola koli kojeniu, ze treba aspon 3 mesiace po odstaveni pockat. No kojila som vyse dva roky a preventivku mam normalne kazdy rok takze je to zvlastne podla mna 🤔