Pred 2 rokmi som priniesla na svet krásnu dcérku,zdravú zo začiatku aj so mnou bolo vsetko v poriadku ... Ako náhle som ju prestala kojiť (mala 4mes) začala som chudnúť trva to do dnes uz 2 roky... mam 45kg výška 165cm ... prosim o radu ako pribrať co mam robiť ... lekárky mi predpisujú samé B vitamíny
nemáš žiadne zdr. problémy? Ani psychické? Psychika vie narobiť s človekom poriadnu paseku...Ja som mala po vš 48 kg, troška som vyššia....a predpísali mi nejaký sirup na jedenie.... ale zaberal...
skúšala si Nutridrink? Daj si predpísať, z toho sa priberá... moja dcéra to pila roky...
@deti95060810 pocula som o nich ...viete mi napisat prosim vás ci ste s tym bola spokojná,koľko sa musí užívať kým pride viditeľný výsledok
na sirup si už nepamätám ako sa volal...
Nutridrink - predpisuje odborný lekár. sú rôznej príchute. pije sa to 2-3 krát za deň. účinok ako u koho...ale trvá to dlhšie. Pri dcére sme boli radi že váha nejde smerom dole - aj to sme považovali za úspech... na priberanie je potrebné kľud...kľudní ľudia bývajú pribratejší....
@zdenka2016 juuj to je veľmi málo..moja 8 ročná dcéra na 39 kíl..ale to ako kocky spomínajú,skús toho Endokrinologa..môže to byť aj tým..štítna žľaza žiadna sranda.ja mám zvýšenú funkciu vypijem liter vody a priberiem dve Kila a môj brácho presný opak, zje celé kura grilované na posedenie a ešte je schopný schudnúť z toho..berieme lieky..je na to normálne liečba dlhodobo nastavená..urobí sono štítnej žľazy a uvidíš..môže to byť kľudne aj to
@deti95060810 fungujem ako klasická žena v domácnosti bez stresu neviem čím to mam. V pondelok mam termín u obvodného tak uvidíme v každom prípade ďakujem za radu
@zdenka2016 ..držím palce 😉
@kikina84 no strasne malo ... nikdy som nemala pneumatiky na bruchu vzdy som mala okolo tých 54kg nebolo to bohvie co ale cítila som sa dobre. Teraz si to na sebe uz všímam
daj si spraviť rozbor krvi...aj to veĺa napovie...
@deti95060810 skusim hocičo ďakujem za rady
Niekto daval detom Peritol na zvysenie chuti do jedla, vraj zaberal. Ale najskor treba vysetrenia, vsak dr. uz vie co treba. Napr. aj parazity (pasomnica...), ani nemusis vediet ze nieco mas. Drz sa.
@maminecka2 Peritol som brala no uspávalo Ma to :( pomáhalo to ale v tedy som nemala malu. Mohla som vyspavat koľko som chcela teraz ťažko :( ... ďakujem
@zdenka2016 na tie nutridrinky by som si dala trochu pozor, lebo su zalozene na vysokom obsahe glukozy, cukru. To tiez nie je nic moc, mat taky obsah cukru v krvi. Viem, lebo mam toho doma zasoby pre onko pacienta. Ak nemate problem s prijmom potravy a aj tak chudnete, dam krk na to, ze bude problem niekde v traviacom trakte, ze sa Vam nevstrebavaju ziviny tak ako maju. Takze urcite by som isla smer gastroenterolog na krvne testy. Toho endokrynologa by som tiez este navstivila. Pokial B beriete dlhsi cas a nezabera, treba s tym poslat lekara do prdele a pozadovat krvne testy. Ved predsa nemoze byt blby, aby nevedel, ze konstantna strata vahy pri normalne prisune potravy nie je normalna a zdrava pre ludske telo. A ked je blby, ok, ale vy nechcete doplatit na jeho blbost svojim zdravim a chcete skratka tie krvne testy. Drzim palce
@zdenka2016 ahoj, moze to byt cokolvek zo spomenuteho, urcite by som navstivila odbornika. napisem svoju skusenost: ako 16 rocna som sama od seba dost schudla (ziadne diety ani cvicenie, vysoka som bola rovnako), ucitelky si mysleli, ze mam anorexiu. ja som pritom jedla normalne, mohla som zjest cokolvek a nepribrala som (vtedy som si myslela, ze ake super :D ). no a bola z toho nakoniec Crohnova choroba (chronicky zapal traviaceho traktu). ano, okrem toho ma potom casto nafukovalo, co som ale brala ako normalne, az neskor prisli aj ine priznaky.
ale to je len moj pripad, tvoj to byt nemusi. ja som schudla na urcitu vahu a potom uz som dalej nechudla, len som nemohla pribrat.
@evitka83 čakám man výsledky dala som si odobrať vzorku krvy aby mi pozreli ci naaaahodou nemam so štítnou žľazou problém. Ďakujem za radu ☺️
@skyahiah Ja od narodenia som chudokrvna tomu je uz 22 rokov no teraz som ako chudokrvna na druhu 😂 ... ďakujem za radu ☺️
@zdenka2016 ale testy na stitnu zlazu su ine ako gastro. Tie ti moze spravit bud gastroenterolog, alebo ti vypise ziadanku pre obvodaka, ale obvodak ti tieto testźy nespravi bez odporucania
skus si dat vysetrit stitnu zlazu, ci nemas zvysenu funkciu