Dokážete fungovať s mŕtvym predným zubom?

4. júl 2024

ahojte dokazete fungovat roky s mrtvym prednym zubom alebo ake su vase skusenosti, rodine mam len takych co maju mrtve stolicky a vydrzali zatial,

zaujima ma predny

fomelka
4. júl 2024

fuha, roky neviem, ci je dobre nechavat v ustach mrtvy zub, podla mna by mal ist von. vies si ho dat spravit. tebe to nehnisa? nemas nad nim taku tu hnisavu fistulu? moj maly synovec mal mrtvy zub, narazil si ho pri pade z kolobezky, stmavol este v ten den. ale teda to je iny pripad, lebo bol mliecny, vypadol, narastol mu druhy.
v tvojom pripade by som ho dala asi von, to v tele proste nerobi dobrotu. aj ked to teraz moze byt ok, skor ci neskor ti bude robit problemy.

autor
4. júl 2024

@fomelka nehnisa

0silvia0
4. júl 2024

myslíš tým správne ošetrený mŕtvy zub, áno? Mám obe predné jednotky roky mŕtve, od minulého roka aj mŕtvu dvojku. Všetky zuby museli byť vnútorne vybielené, lebo začali tmavnúť. Jedna jednotka sa mi po 20 rokoch v polovici zlomila, ale zubár mi ju dorobil.

laurita285
4. júl 2024

@fomelka mŕtve zuby sa bežne zreparujú a slúžia aj desaťročia...

autor
4. júl 2024

@0silvia0 mozem ta poprosit o konkretny termin co ti robili napisem si to niekam bokom nech viem ci ma moja zubarka vobec ponatia

autor
4. júl 2024

@laurita285 reparacia znamena asi viac veci vsak?

0silvia0
4. júl 2024

myslíš to bielenie mŕtveho zuba? A ty máš v nejakom zlom stave mŕtvy zub? Čo ti s ním zubárka robila?

vanilkovazmrzka
4. júl 2024

@fomelka ale to sa bezne robi, vyberie sa nerv, vycisti kanalik, zaplombuje, a zub ti ostane a mas ho miesto umeleho implantatu. To len tak hlupo znie, ze mrtvy zub. Sama taky jeden mam a nie je problem. Vzdy na preventivke sa spravi rtg a poriadne sa skontroluje, ci sa okolo nieco nekazi. Urcite lepsia a najma ovela lacnejsia alternativa ako umele zuby.

autor
4. júl 2024

@0silvia0 co so pochopila s citania tak sa to nejak hoji nejakou vlozkou a potom sa to moze bielit , mojej zubarke idem v za tyzden mala dovolenku tak aby som vedela ked mi ponukne zapal nemam podla rtg

nikha2809
4. júl 2024

Mám už pár rokov mŕtvu spodnú jednotku, zubár mi ho ošetril ak by vraj robil problém dá ho von a spraví mi mostík povedal

autor
4. júl 2024

na nete sa pise ze mrtvy zub je z infekcie, narazu, zanedabneho kazu zaujimalo by ma ko to maju ludia, ja som nemala ani jedno...

0silvia0
4. júl 2024

Treba urobiť výplň koreňového kanála, čiže väčšinou sa zapálený nerv vytiahne, zub ošetrí a zaplombuje. Tou vložkou sa to lieči, ak tam je prítomný zápal, píšeš, že zápal nemáš, ale asi ti to prelieči.
Bieli sa to až keď zub tmavne, tvoj je už tmavý? Mne tie zuby začali tmavnúť až po roku, čiže opäť vyvrtať a vybieliť zvnútra.
Ani ja som tie zuby nemala mrtve zo zanedbanej hygieny, ani z nárazu, ako príčina je možná len nejaká vnútorná infekcia, ale netuším odkiaľ sa zobrala.

autor
4. júl 2024

@0silvia0 silvinka ja mam zub zlty uz dva roky hore a zubarka nic nehovorila dent hygienik povedal ze pigment a bola som vybavena teraz zacal trpnut a pulzovat tak som si zaplatila akutne vysetrenie a hop mrtvy nazltly zub

minenkak
4. júl 2024

Mala som 30rokov,v pohode

bublinka1426
4. júl 2024

zub mas osetreny? endonencia urobena? lebo ked je raz mrtvy treba vybrat nervy a vycistit kanale. mas???

ak mas, takto vies fungovat roky rokuce ...

az na to ze zub postupne sedne a moze byt nachylnejsi na odlamovanie ked je mrtvy....

luliu
4. júl 2024

@fomelka prosím ťa načo reagujes, ked nemáš ani šajnu o téme?
Normálne môžeš fungovať aj do smrti s riadne osetrenym mŕtvym zubom

bublinka1426
4. júl 2024

@fomelka ked je spravena endonencia, vydrzi az do...konca

0silvia0
4. júl 2024

Oni to automaticky neriesia, ze podme riesit sfarbeny zub, ja som tiez mojmu zubarovi musela povedat, ze nechcem zlty zub. Tak mi navrhol riesenie, ze vyskusame vybielit zvnutra a ked sa to nepodari, tak fazetu. Nastastie mi vnutorne bielenie zub vybielilo, ale muselo sa to opakovat 3x,dal mi tam taku bieliacu vlozku

mata0076
4. júl 2024

Mam mrtvu prednu 2ku uz asi 6 rok, tesne 3 dni pred dovolenkou ma zacal boliet. Co som snim zazila ani nehovorim, na dobolenku s vyvrtanym zubom, dala mi zubarka ihlu na cistenie, bolelo to ani jest som nemohla. Po dovolenke mi ho vyplnila. Ale citila som ze je to zle aj rok ma bolel. Navstivila som sukromneho zubara, ten mi zacal opravovat zuby a aj na ten mrtvy po 2 rokoch doslo cely vyvrtal a znova vyplnil kanal, kedze stara zubarka mi ho vyplnila zle, ze mi to tlacilo az do kosti. Konecne po 2 rokov citlivosti aj bolesti sem tam som mala klud, nehnisa mi to vobec. Najst dobreho zubara na vyplnenie kanala je zaklad.

mikadooo
4. júl 2024

Hej. Mám mŕtvu prednú dvojku, drží sa dobre, darí sa jej, človek by ani nepovedal, že už je 10 rokov RIP, len na rtg vždy svieti tá výplň či čo to tam mám namiesto koreňa, tak to mi vždy pripomenie, že ten zub už vlastne nie je celkom ok. A zrovna taký pekný bez jediného kazu sa rozhodol umrieť 🤷.

autor
4. júl 2024

@mata0076 ano zrusila som dovolenku tiez

autor
4. júl 2024

@mikadooo potvora je to 😍

pukina
4. júl 2024

ano mam hornu jednotku mrtvu, ale kedze bol vyrazne tmavsi ako ostatne zuby (do zlta, nie do cierna, takze nedal sa ani vybielit) mam ho zbruseny a na nom nasadenu korunku. Dobry zubar ti ho zvnutra spevni, aby ta korunka na nom nieco vydrzala.

zorkahorka
4. júl 2024

Myslis zuby bez nervov? Lebo ja mam horne predne uz roky zuby mrtve - bez nervov a uplna pohoda

mata0076
4. júl 2024

Ja som nezrusila normalne s dierou som sla pchala som si tam vaticku a s ihlou cistila ptoom, ako po par dnoch bolo aj lepsie ale mne aj stara zubarka vravela co si by som pre blby zub nesla. Jasne vsetko bolo cilive kusat som nemohle ale dalo sa to zniest a uzila som si dovolenku ptoom. Ale jasne je to velky strasiak lebo odrazu to zacne boliet a navyse predny zub. Zatial ho nemam ani nejak tmavsi a drzi.

rozculena
4. júl 2024

každý zaplombovaný zub môže odumrieť.

rozculena
4. júl 2024

@fomelka😖 to máš odkiaľ,prosím ťa? mám niekoľko mŕtvych zubov už viac ako 30rokov...