Zdravím Vás mala som dosť veľký stres v jeden deň a na druhy deň to začalo po celý deň mi bolo zle a mala som vysoký tlak na druhy deň zas a dnes som sa ráno zobudila a celá som triasla tak vnútorné a bušilo srdce a bolo mi priserne zle taka vystresovana som bola a pritom som dnes nemala mať prečo stres ale teraz neviem či to mohol ten deň spôsobiť až takéto fyzické problémy ako studené ruky po celý deň tras točenie hlavy a tlaky v hlave samozrejme dnes aj sanitka prišla a museli mi dat pod jazyk liek na tlak a smer obvodná v pondelok ...nechcem skončiť na liekoch na tlak preto sa pýtam tu či môže zo stresu prísť vysoký tlak ďakujem vopred za radu
@adzy ano veru moze. Treba riesit. Moze to naozaj zostat chornicke.
samozrejme. Dokazuje to aj holter, prostroj upevneny na tele, ktory meria tlak a kedsi clovek zapusuje cinnisti krasne vidno co tlak vystreli
@adzy a kolko si mala tlak ? samozrejme stres a psychika maju negativny vplyv na tlak najma na ten horny
@mamina7070 170 na 110 ale po chvíle už bol 155 na 98 a po 10 minútach 117 ma 120 hore dole to lieta po celý deň
@adzy ano beriem lieky na tlak, lebo spodny tlak mi nesiel za mesiac merani pod 100 a to uz ani zmena zivotospravy nenapravi. A aktualne si znovu pojdem asi predpisat ine lieky, alebo inu davku, lebo znovu som na tom zle, t.j. spodny je stale v rozmedzi 95-105, asi si telo zvyklo na lieky.
@egonsk mojej mame dobre zbera hypertenzin je to cisto prirodna vec
@palculienka40 dakujem za radu, ale ja som mal vysoky tlak uz par rokov a koli tomu som aj uplne zmenil zivotospravu (pohyb, jedlo, obmedzil stres), no pomohlo to len docasne, resp. oddialilo mozno asi o 6 - 8 rokov. Tu uz nejake doplnky teda nepomozu.
@egonsk je to na zvazenie mamq bola na liekoch a teraz je bez.
@palculienka40 no chlapom pomaha pre znizenie aj pravidelny kazdodenny sex, ako to uvadza aj union poistovna:
https://www.union.sk/vplyv-sexu-na-vase-zdravie...
... ale to by som si musel najst nejaku 20tku aby nas to este bavilo do mojej staroby 🙂 ... takze ostanem pri pirulach, tie mi aspon znizuju aj libido 🙂
Mne dlhodoby stres zvysil tlak uz aj natrvalo, takze ano, moze a dokaze.