dokaze sa zmenit platnicka z protruzie na extruziu pocas neceleho polroka? podotykam je to stav , kt. je nelieceny ( lekar mi ziadne rehabky neodporucil ) len tlmiace lieky proti bolesti...na zaciatku som take bolesti nemala , no co raz viac tie bolesti teraz neustupuju a to uz su asi tak 3 mesiace co takto bojujem s bolestami , takze by to uz mohla byt extruzia ?
To to bez mri nikto nepovie a potom zavisi aj aka ci a aky je utlak miechy
Možné to je, ak sa nešetrís.Ja to tak mam. Vytečená platnička, bolesť som mala hroznú asi rok. Vystrelovalo do nohy. Ťahala som ju nevládne, až trochu strpla.
Pomohol mi kludovy režim a fyzioterapeut, no odporučil mi len jeden cvik. Lebo mi to tlači na nerv a úlomok z platničky he v blízkosti mirchy
Tie bolesti 3cmesiace sú bežné, mňa to bolelo ako šľak asi rok
@snezienkaaa82 chapem, no robila a pohybovala som sa dovtedy kym mi az take bolesti neprisli ( som uz aj na PN ) . ako mam tieto bolesti , tak mi zacala puchnut cela ruka , ach cele zle.
@loginexistuje v januari ma poslala na mri neurologicka , 4.5 idem ku neurochirurgovi...je mozne ze ma posle znova?
ked ma neurologicka poslala na mri , bolo zistene ze protruzia (no na tomto mri co som bola , nepisu kolko bola vyklenuta) + ze je utlak na nervovy koren
Áno, ten útlak na nervový koreň spôsobuje tu bolesť. Jed sa to upraví, tak to neboli, no dlho to trva
ak mas vysunutu platnicku a tlaci na koren miechy bolesti mas stale, (nemusi to byt vytecena platnicka) je potrebne cvicit sm system a vyhnes sa operacie, ja som napr. prasknutie platnicky citila/pocula a vedela som ze je zle akutne sa mi zhorsil stav
@kacena4 ja som sa uz pytala roznych lekarov ale vobec mi nedoporucuju sm system ani akekolvek cvicenie , len elektroliecbu
Ani mne neodporucili cviky,, teda len jeden môžem.
Aj ja mam utlak na nervovy koren a na to pomozu cviky. S nalezom s mri chod k fyzioterapeutoci,ale sukromnemu,tie co preplaca poistovna su uplne o nicom. Ak sa naucis spravne cviky,tak sa vies dat dokopy,len musis pravidelne a spravne cvicit.
Určite kvalitná fyzioterapia, ktorá nezahŕňa iba elektroliecbu.
@bubacik2 pri vážnom poskodeni fyzio v niektorých prípadoch neodporúčajú, pretože to tlači na miechu a stačí jeden nrssprávny pohyb a človek môže ochrnut. Poškodí sa miecha
@snezienkaaa82 ano , a pre toto mi neodporucaju nic ine ako len brat lieky , pretoze platnicka sa mi vysuva velmi nespravnym smerom co moze dojst k tomu ze sa poskodi miecha...
Ja mam ten isty, problém, mne vytiekla a ten úlomok, keď tlačil ba nerv, mala som veľké bolesti asi rok. Dávali mi silne lieky, bolesť ustúpila. Fungujem síce normálne, no dávam si veľký pozor na to co robím a ako robím. Túto zimu som si bola dokonca zalyžovať, veľmi opatrne. Zo športu len rýchlu chôdzu, ľahkú turistiku, bike a plávanie.
Chcela vy som operáciu, no neviem.
Inak noha je strpnuta trochu od lýtka po malíček.
SM len po porade s odbornikom, kedze ide o krcnu chrbticu. A ano, moze dojst k hernii aj razom, aj za pol roka, aj za 10 rokov. Treba sa o ten krk starat, aj v lete satky, mat to stale v teple, pozor na prievan, na spravnu polohu tela. na klimu, atd...mam multietazovu diskopatiu - protruzie a vyrastky v celej krcnej /nizsie mi nikto nerobil MRI mozno sj tam/. Cviky max v rovine, po porade s dobrym neurologom a fyzioterapeutom, ktory zohladni tvoj MRI nalez
mne SM nepomohlo tiez