Dobry den, dokazali ste sa same vyliečiť zo zavratov, tocenia hlavy a podobne? ja mam uz 3 roky problem s tocenim hlavy zavratmi tlakmi v hlave...ked ma to chytí celkovo mi nieje dobre...vsetky vyšetrenia mam v poriadku aj ct aj mri ekg holter...uz nevedia co mnou...ze vraj je to psychika...mam cvičiť jogu...prechádzky...kľud...po akom case by to mohlo zabrať? mne ked to po 2-3 dni nepomáha prestavam...neverím tomu nejak...aj magnezium som užívala 3 tyzdne a a nic..
stredné ucho máte vyšetrené?
a krvny tlak je aky? nizky?
tlak mam 114/70 pulz okolo70
chrbtica, oči... ? vyšetrené? Ja mávam taketo stavy z chrbta.. mne pomaha jedine cvicit a masaze.
Kdeže sama..pol roka som chodila po lekároch,nikto nevedel z čoho,tlak nižší (vraj v norme),pri zavratoch mi trpli končatiny..vyriesila to jedna návšteva u chiropraktika s akupunkturou..napravil mi krčnú chrbticu a chrbticu...odvtedy som mala viacmenej kľud,asi po pol roku sa mi ešte dva krát zatočila hlava ale inak ok..
Ahoj, trpim presne tym istym co opisujes.. mam spravene rovnake vysetrenia a tiez vsetko ok. Mne neurologicka tvrdi, ze je to psychika, podvedomy stres a tiez mi odporucila jogu, meditaciu, este som ale neskusala. Magnezium beriem kazdy den, predpisala mi este neurol, ked je zle beriem 0,25, to mi ako tak pomoze.
ja aj to aj to, niekedy mam najprv zatocenie hlavy a potom sa uz citim neisto, aj ked sedim, celkovo sa potom necitim vo svojej kozi
ja som mala vestibularny syndrem asi 2 krat..trvalo to cca. mesiac...brala som lieky a preslo to a mala som aj rehabilitacie na krcnu chrbticu..ale nemožem velmi cestovat na dlhe vzdialenosti
Na závraty je dobrý brat Betahistin
mne neuroligicka predpísala Meniserc ale vobec nepomohol....nadalej mi byva zle...teraz v praci mi od rana bolo zle motanie hlavy na vracanie a aj zvláštny pocit na hrudi...po par hodinach to prestalo a od vtedy zas nic...ako to pride tak aj odíde...niekedy to trva par hodin niekedy su to dni...ked mi je zle zmeram si tla ci ho nemam nizky alebo vysoky a vzdy je v poriadku aj pulz a ja sa pritom citim zle...
@jefinka18 môže to byť tým uchom . ušné kostičky ak to správne píšem .manžel cítil takí divný pocit .začalo sa mu točiť viac a viac hlava a keď prišiel domov z práce z turnusu bol úplne už ako opitý .takže pohotovosť a nechali si ho tam ...ale hodne robí krčná chrbtica ta má strašne veľa veci .takže by som vyskúšala zájsť na masáž kľudne zo začiatku čo druhý či tretí deň po úľave dať si raz týždenne a potom raz mesačne
@jefinka18 podobný problém má moja svokra.. Tocenie hlavy, bolesť hlavy, zavrate, strata rovnovahy... Po všetkých možných vyšetreniach jej zistili, že problém je v strednom uchu... Vola sa to Menierova choroba / Menierov syndrom. Keď ma veľký záchvat, tak ma problém chodiť a vyústi to az do vracania. Podpísali jej Betahistin a nejaké cipky. Betahistin berie denne, cipky len v prípade veľkého záchvatu.. Vraj sa to vyliečiť nedá, ale liekmi sa priznaky choroby dajú ciastocne utlmit. Svokra berie max moznu davku Betahistinu, a ma problém 3x v tyzdni.. Nikdy nevie, ako sa ráno zobudí a co bude...
Snáď som niektorej pomohla.. Veľa zdravia prajem všetkým 😉
ja mávam závraty z krčnej chrbtice ... keď je najhoršie, nedokážem sa ani postaviť z postele a aj tá sa so mnou krúti ... chodievam pravidelne na masáže a keď mam dlhšie trvajúci závrat, beriem homeopatiká VERTIGOHEEL, dajú sa voľne kúpiť v lekárni
Problemy s tocenim hlavy mam odjakziva. Uz v skole som nemohla robit kotule, hned som vracala ucitelia ma nadalej nutili. Kolotoce boli pre mna uplne nepredstavitelne. Vysku som ako tak prezila, lebo aj dlhsie citanie z pc, hlavne hladanie nejakych dokumentov je hrozne, hned mam tocky. Na lodi umieram, lietadlo nejak pretrpim. Nik tomu nevenoval pozornost. Ked som raz darovala krv, odpadla som, hned ma odviezli na neurologiu, urobili ct, vraj je to psychicke- to na sk pouzivaju velmi radi. Prestahovala som sa do Spanielska, zavraty sa dali zvladat, ale po porode to bola nocna mora- prvy polrok som ledva prezila, pri kojeni zavraty, z prechadzky s kocikom ma neraz brali policajti- bud som ich zavolala sama, ze nemozem kracat, alebo ma nahlasili ludia, ze som ozrata s babom- zacalo ma totizto tackat doprava. Muz si musel bravat volno, nosit ma na wc, lebo som nemohla ani chodit. Konecne vysetrenia, najprv ocny, usne, neurolog, magneticka- tu slm nedala, povracala som sa. Este chceli skusit jednu vec, pred tym, ako ma na magneticky uspia- manever epley- lieci sa nim polohove vertigo- napravanie kosticiek v uchu- prvy zabral, 2 tyzdne som sa tesila z normalneho zivota, potom opat. 2. pokus bol katastrofa- vracala som celou celoou cestou domou plus dalsie 2 dni som nevstala z postele. Teraz sme sa prestahovalo, zas som objddnana u novych lekarov na 500 vysetreni a dufam, ze uz mi niekto pomoze. Ano, nie je to smrtelne, zijem...ale obmedzene. Bojim sa kazdeho vyletu, navstevy, obycajneho dna, lebo neviem, kedy ma to chyti a uz sa citim ako idiot aj pred vlastnym manzelom. Neraz mu placem, ze mu prajem normalnu zenu a nie tieto problemy.
inak mam tabletky sulpirida, celkom zaberaju, ale niekedy sa uz citim ako narkoman.
@amelie2017 to mi je luto.. ja som mala vestibular 3 mesiace.. neprajem nikomu 😥
Moja babka mava uz roky zavraty, ze sa jej proste velmi moc toci hlava a ma to z chrbtice. Zistili ze ma niektore stavce proste zle. Nedavno som rovnaku zavrat mala aj ja. Spoznas ich jednoducho. Pri zavrati z chrbtice sa ti toci hlava ale ak mas hlavu rovno a pozeras priamo, otacas sa v podstate tak ze celym telom, tak hlava sa ti netoci. Mne na to pomohlo tzv. suche teplo (termofor, lampa, sal, proste cokolvek taketo) a trochu som sa prespala asi 20 minut. A uz bolo dobre.
@aiti mne ho robilo 2 krat, moj dr povedal, ze mal pacientku, ktorej presli az po 4. Vraj 5 je svetove maximum. Ja uz neverim ani 10.
@jefinka18 ja som mala závraty pri používaní ústnej odsávačky na sople (trvalo mi dosť dlho, kým som si to dala do súvisu) a mám aj keď fukam deťom balóny, takže to už nerobím. Predpokladám, že to súvisí so stredným uchom. A mávam závraty aj keď som nevyspata a mám stresy, a to su také silné až z toho vraciam. Vtedy si musím oddýchnuť a magnézium ale vo vysokých dávkach a dlhodobo. Muž má diagnostikovanú tetániu, ja som sa zatiaľ k neurologovi nedostala, ale tiež mi to na to vychádza.
@aiti betahistin sa u nas predava pod nazvom serc-pol roka sol brala slabsiu davku, pol roka zvysenu a nic.
@aiti ako mne uz robili tolko testov, vysetreni a stale nic. Teraz idem do Barcelony, tak snad na nieco pridu. Ale dakujem
chrbtica je ok?