Dojčenie pri streptokokovi a antibiotikách?

bordinka
3. feb 2010

Našli mi v hrdle streptokoka beta hemolytický a môj lekár mi nechce nasadiť antibiotiká, keďže som už vybrala dvoje a stále to nezabralo. Chce aby som prestala kojiť a nasadí mi vraj ďalšie, ale ja nechcem prestať s kojením a tak neviem, či sa mám radšej skúsiť oíbrátiť na iného lekára. Môžem to preniesť aj na malého?

bordinka
autor
3. feb 2010

Zabudla som dodat ...babo ma 5mes. a ja mam ten bacil v hrdle....ak tu ma niekto s tym skusenosti a presiel tym....skuste mi poradit...dakujem.

skolara
3. feb 2010

skus homeo streptokoksin nam zabral doma. staci jedna gulka a mozno kloktak vodu a paru kvapkami tea trea oil ten je antibakterialny.
My sme sa zbavili jednou homeo gulkou aj staphylokoka
a urcite by som neprestala kojit 😉

skolara
3. feb 2010

boze pisem jak talian sorry 😀

petka035
3. feb 2010

ahojky bordinka ja mám tiež streptokoka v hrdle,mala som ho už pred tehu a nezaberali mi nan žiadne atb, brala som hádam osem druhov,pred tehu,ked mi ho teda našli,tak mi sposoboval vysoké teploty,ale ani bolesť hrdla ani nič iné.Mala som ísť na vybratie mandlí, no potom som otehotnela,tak sa nič nekonalo a na krčnom lekárka radila,počas porodu podať preventíne ATB.Malej som dávala svoje mliečko do jej 4m a 2tt a myslým,že tým sa jej práve vytvorili protilátky.Úž nekojím,ale na krčnom som ešte nebola,nie je kedy a atb mi nezaberú a na operáciu ísť teda nemiením a teraz ani nemôžem

skolara
3. feb 2010

kolko mesiacov ma tvoje babatko, ze doktor chce aby si prestala kojit? 😅 😕

bordinka
autor
3. feb 2010

iba 5mes. a ja urcite nechcem prestat kojit.len mam takeho lekara,ze mam pocit,ze nicomu nerozumie ..

skolara
3. feb 2010

tak to je cvok. Nech on prestane jest jedlo sorry za vyraz debil 😲

bordinka
autor
3. feb 2010

Je cvok lebo mi povedal,ze mi nic nepredpise...ze nech sa trochu potrapim...tak som tie bolesti uz nemohla vydrat a letela som na pohotovost...vobec tomu nerozumie.Ked som isla na kontrolu tak nevedel ako dalej lebo bolesti mam stale...tak som mu ja musela radit,ze nech si obvola gyn.ambulanciu...no a zajtra idem znova na ko.lebo mi ten bacil nezmizol...

ilijanka
3. feb 2010

bordinka, a aké atb si už vybrala? Ja by som tiež neprestala kojiť, máš s tým veľké ťažkosti- myslím s tým streptokokom? A aké atb Ti chce nasadiť? Ja som lekárka,možno by som Ti vedela poradiť. 😉

bordinka
autor
3. feb 2010

brala som penicilin a oxion...uf...ten nazov si moc nepametam...uz je krabicka fuc ☹

ilijanka
3. feb 2010

nebol to amoksiklav?

bordinka
autor
3. feb 2010

nie...urcite tam bolo pismeno x...strasne divny nazov...

ilijanka
3. feb 2010

oxacilin?

ilijanka
3. feb 2010

no a robili ti aj výter- zrejme áno, nevieš, na aké atb je citlivý?

bordinka
autor
3. feb 2010

hmmm.mozno to bol oxacilin...taka modra krabicka.Ja tomu nerozumiem naco je citlivy,ale co vravel lekar...tak vraj na take atb co sa nedava koj.maminam....

annalena
3. feb 2010

bordinka nevies nahodou nazov lieku, ktory ti chce dat? mohla by som ti to pozrie na embryotoxe, to je stranka pre lekarov, ktory potrebuju vediet, ci sa ten dany liek moze pocas tehotenstva a kojenia 😉

bordinka
autor
3. feb 2010

annalena....neviem...az zajtra idem k lekarovi... 🤐

annalena
3. feb 2010

lebo mnoho liekov sa radsej kojacim maminam vobec neda (farma firmy to totiz musia napisat do pribalovych informacii aby boli pravne kryte),zo strachu, hoci do mliecka prechadza len urcite male percento lieku a mnoho liekov babatkam v takom mnozstve ani neuskodi 😉

annalena
3. feb 2010

tak daj potom vediet.... 🙂 ak budes chciet, nieje problem.

bordinka
autor
3. feb 2010

tak ako mam zajtra pokracovat,ked en moj lekar je tak divny.Mam sa obratit na niekoho ineho ,,ale na koho?a kebyze neberiem ziadne lieky?Jednoducho skusim jednu bylinkarku co tu mame?

bordinka
autor
3. feb 2010

🙂 anna ale ako?

ilijanka
3. feb 2010

ešte ma napadlo, že by si sa potom mohla poradiť s vašou detskou lekárkou, ona by Ti mohla najlepšie poradiť,lebo by jej malo ísť o to, aby si kojila čo najdlhšie a tiež by mala vedieť, ktoré atb sa môžu a ktoré nemôžu pri kojení.

lizatko1009
3. feb 2010

ahoj ja som mala streptokoka v hrdle ked som bola tehotna, tak som brala nejake lieky a potom sa to uz neriesilo, mesiac po porode sa mi objavili v hrdle capy hnisu, a opakovali sa vzdy asi 10x, uz ma to nebavilo, vzdy pri malemu som musela nosit rusko,raz mi na pohotovosti predpisali atb, ktore sa pri kojeni nesmu uzivat tak som ich nebrala, omohol mi sumamed a bioparox, chvala bohu maly sa nenakazil, dala som mu vziat aj vyter, ale bol dobry, tak urcite sa nevzdavaj kojenia a chod na krcne co ti povedia tam, a maly sa neobral? robili mu vyter z hrdla, lebo streptokok je svina, moj oco ho mal a ja hned od neho.

a este ked sa koji tak sa mozu penicilinove lieky a na penicilin mam alergiu, mne tiez nechceli nic dat, ale toto mi pomohlo.

bordinka
autor
3. feb 2010

bioparox mi vobec nezabral...a maly to nedostal..tuky tuk!Tiez som rozmyslala naddetskou lekarkou...ta je super.Tak to bude asi jedine riesenie...

annalena
3. feb 2010

bordinka presla som vsetky antibiotika, co sa bezne davaju pri tomto streptokokovi...a vsetky sa mozu pocas kojenia. 😉 takze neviem, ake ine antibiotikum by ti tvoj lekar chcel dat......a ako som uz pisala, antibiotika prechadzaju len v malom mnozstve do mlieka a nemyslim si, ze by mali byt pricinou toho, aby si prestala kojit. urcite si zozen nazor aj ineho lekara. ten napad s detskou lekarkou alebo prip. aj s nejakou laktacnou poradkynou je super 😉

bordinka
autor
4. feb 2010

tak som bola dnes u detskej lekarky a poradila mi,ze ked som uz mala 2x atb..tak to uz mam nechat na prirodu,,,alebo mam ist za jednou bylinkarkou co tu mame.A ta je naozaj dobra,lebo mi dost pomohla,ked som bola tehotna.Ale dakujem pekne annalena.