Dojčenie a akné. Je dôvodom hormonálna nerovnováha?

8. okt 2021

Mám 35 rokov. Nikdy som nemala akné. Od narodenia dieťaťa pred 2 rokmi sa mi začali objavovať vyrážky na brade. Teraz to už vyzerá na regulérne akné. Stále kojím. Máte niekto skúsenosť s tým, že by toto mohla byť hormonálna nerovnováha, ktorá to zapríčiňuje ? Plus určite moc potešia tipy, ktoré vás zbavili akné v dospelosti. Je to stále horšie. Výhradne na brade.

anavianavi
8. okt 2021

Ja poznam dve zeny, ktorym sa akne takto rozbehlo a nestratilo sa ani ked prestali kojit, i ked sa to vyrazne zlepsilo. Ak kojis, tak len lokalna liecba, ktoru mozes a ak prestanes a akne sa nestrati, tak liecba aku ti odporuci dermatolog. Akne je zakerne a u kazdeho zafunguje ine. Treba hlavne skusat a sledovat reakciu. Nastuduj si na internete ako mozes upravit stravu a hormony po domacky a vhodne lieciva a skusaj zaradom.

panda21
8. okt 2021

Nikdy ma to nenapadlo dať do súvisu ale ja odkedy kojim mám akné na brade 🤔 ale odkedy beriem gynex, a ten ukludnuje hormóny, tak sa mi dosť zredukovali. Ale ja aj používam 2x týždenne AHA+BHA chemický peeling, plus kyselinu salyciovu 2% od revoxu sa mi zdá. Plus k tomu čistiace tonikum a čistiaci lieh od bione antakne. Ráno a večer poriadne čistiť pleť, plus spf 50tku 🙈

nikpa
8. okt 2021

Ja mám zase opačný prípad, rodila som po tridsiatke, dovtedy som mala od puberty akné, po pôrode z ničoho nič zmizlo a už sa nevrátilo. Určite za to mohli hormóny a podľa mňa to bohužiaľ funguje aj opačne

autor
8. okt 2021

@panda21 ja čistím pleť dvojfázovo. Používam aha,bha,pha toner 2x v týždni, ostatné dni Isntree Green tea a Pyunkang yul. Séra striedam s niacinamidom a probiotikami, cčkom, centellou. Nič nepomáha.

panda21
8. okt 2021

Skúšala si vysadiť niacinamid?

autor
8. okt 2021

@panda21 používam ho len krátko, možno 2 týždne.

autor
10. okt 2021

Náhodou ešte nejaké skúsenosti ?🙂