Zháňam niekoho, kto používa načúvací prístroj. Chcem vedieť, ako ste spokojná, a aký druh prístroja máte. Ja mám viac ako dva roky, ale je problém pri telefonovaní a tiež počujem zvuk ale nerozumiem...tak preto sa chcem informovať, či nie je vyvinuté niečo nové...
@jazminn mam zn siemens a to zariadenie sa vola easy tek, kuk ci aj na sk je
@jazminn zdravím Vás,myslím,že špičkové nacuvacie prístroje má firma Phonak. Sú však aj dosť drahé. Avšak viete si ich sparovat aj s TV ,teraz tie úplne nové modely aj s mobilom. Sú nastavené tak,aby tlmili vonkajšie zvuky, resp obchodný zástupca všetko nastaví pre potreby daného človeka. .neviem teda koľko by ste do takého prístroja chceli investovať.
otazka je ci tam diagnostikovanu poruchu sluchu a v akom rozpati. predavaju amaterske nacuvacie pristroje su o nicom, ak je to diagnostikovane daju vam vyrobit na mieru + je moznost ziskat aj ine veci cez poistovnu treba sa informovat u dr.
ak len amaterske tak my sme kupovali ten na krk co tu ukazovala pani hore je celkom fajt
Phonak je top...
ale to rieš cez foniatra...
@jazminn ahoj. Ja mam už od 2015, momentálne takmer rok od firmy unitron, kuk obrázok. Otázka je, či máš aparát kúpený z netu alebo na doporučenie orl. Ja mam aj silny tinitus a konkrétne môj aparát ho tlmí, teda na mieru a podla potreby. Ak máš na doporučenie orl, tak treba riešiť aparát s firmou, ktorá ti aparát dala. U nás to funguje tak, že ľudia z protetiky uraduju myslím raz za mesiac v poliklinike (konkrétny deň zistím telefonicky u orl), idem tam a aparát prestavia a nastavia tak, aby fungoval ako má. Nie je to iba kus plastu s baterkou.
Ja mám aktuálne zn. bellton a zvykla som si na neho. Foniatrička, kde som, má s nimi zmluvu. Predtým som mala Slovton, podobne funkcie. Zvukovodové. Mne to nastavovali technici cez PC, ale pýtala som ich, že nech to nastavia trochu tichšie ako augiogram, lebo som mala pocit, že sú hlučné. No teraz mi napríklad vadí, že keď je tichšie televízor, tak moji chlapi v pohode počujú a ja už nie zreteľne - rozlíšim zvuky ale nie zreteľne slová. Takže som si to asi mala nechať podľa audio. Ale inak ok, aj údržba aj komfort.
@bambulienka25 a kde si to prosím kupovala a čo to stálo?
@jazminn ja to mám na predpis ( žijem v AT ) a poisťovňa všetko preplácala
@jazminn Toto by som riešila s odborníkmi. Každá porucha sluchu má iné predispozície a takéto veci musia byť "na mieru"...
Človek tu môže napísať aké majú, ale neznamená to, že i tebe to sadne a budeš lepšie s tým počuť...