Ahojte! Prosim Vas viete mi poradit dobreho gynekologa v Procare? Momentalne v centrali pracuje iba MUDr. Hruzik, MUDr. Lackova, MUDr. Chrastinova. Bola som nemilo prekvapena lebo mi oznamili, ze MUDr. Durinova, u ktorej som bola a bola som s nou velmi spokojna, tam uz nepracuje. Aj MUDr. Vaclavova tam bude iba do konca januara, tak som mierne bezradna. Koncom tohto roku by sme chceli babatko, tak mam zaujem o dobreho lekara.
Ake mate s tymito lekarmi skusenosti?
Dakujem za vsetky odpovede.
Doktor Hruzik je velmi fajn, tiez k nemu chodim, je velmi skuseny odbornik a taky pohodak 🙂
Joj skoda ze neviem meno, ja som bola na vystave planeta a 3D mi vtedy robil taky starsi p. doktor, velmi pokojny a taky milucky, ale uz starsi, neviem ci este pracuje... a dokonca nam prezradil pohlavie a vyslo mu to 😀 bol to len 19tt na dievcatko este dost skoro niekedy
@lili2015 ja som chodila k dr. lackovej a odisla som, terminy mi davala o 2 mesiace, dokonca aj po kyrete mi povedala ze mam ist k niekomu inemu na kontrolu, ze ona nema cas, nehovorim o tom ze ked som bola tehotna, nic si nepamatala. mala som problemi a prekonala som zamlcany potrat a ona si pred vysetrenim nepozrela ci srdiecko bilo na predoslej poradni a zacala sa mna vypitovat ci tam minule bolo a pod. Nehovorim o tom ze ma zle informovala o vysledkoch krvi 🙂. Inak je mila, mam len pocit ze trosku popletene a ma extremne vela pacientiek a nezvlada to
ja som cersto odidena z procare- aj koli gynde. ked zene nic nie je,tak je to pohoda..terminy 6 tyzdnove (u Hruzika) ,ale ked clovek nieco ma,tak uz to potom ok nie je, podla mna nabrali prilis vela pacientiek. Hruzik bol mily,pohodovy ..... snazil sa - ale ...
pri prvom potrate -aj ked som mu hovorila komplikacie z predosleho tehotenstva-nikam ma neposlal - bral to ako hop alebo trop. potom po troch biochem- tehotenstvach zhodnotil,ze bude problem asi v nekvalitnych vajickach koli PCO. Co iny lekar povedal presny opak,ze keby boli nekvalitne tak saa ani neoplodnia, nakoniec bol moj problem v imunite (tam ma ale uz poslali z gyn-fivu)
no a este perlicka, pred prvou navstevou gyn-fivu som mala cudny vytok a stipanie,isla som tam,pozrel saa povedal,ze to vyzera ok, urobil ph posvy-to vyslo OK a proste povedal,ze to nic nie je, to si prostredie same poradi.(ster povedal,ze netreba) o tusim tri dni mi brali preventivne stery v gyn-five -a vysledok bol -ze tam bola klebsiella masivne. a tu mi preliecili oni nakoniec.
takze pohodovy ano , vtipny,mily -ale podla mna podcenuje veci. A terminovo uplne cele zle v procare.
@katkaajurko no som rada ze nie som sama s takymto nazorom, procare je fakn ked si zdrava, ak ale uz zdrava nie si tak mas problem, lebo lekari nemaju cas, na pacientku maju 10 min a dovidenia, na urgentny termin clovek caka 2-3 tyzdne. No ja to co som v procare zazila cez potrat a po nom neprajem nikomu a presla som zas dspat do Kochu 🙂
uz pred rokom som uvazovala, ci si predlzit zmluvu v procare, lebo odkedy je poliklinika central, tak je vsetko nanic. terminy v nedohladne, problem objednat sa v den nastupu choroby, resp. nejakom urgentom zdrav. probleme. Ano nabrali vela pacientov a uz druhy rok ide kvantita na urok kvality, a pacient je dost v nevyhode, nehovoriac o vyske rocneho poplatku. Uz nemam preco predlzovat zmluvu, pretoze lekari, ktori boli dobri, tak uz sami poodchadzali.
@mimikas ja som aj teraz ked som otehotnela-tak ako mi potvrdili tehotenstvo - kazali mi OKAMZITE sa objednat a nechat skontrolovat u svojho dr. tak som tam volala - termin mi povedali,ze prvy volny na konci januara (to by som bola uplne na konci celeho prveho trimestra!) a to si picham injekcie na riedenie krvi a imunitu.... no tak mi volali na zaklade urgencie a doktor povedal,ze sak aj tak by sa nedalo nic robit,vidiet ma nemusi a dali mi aspon termin v polke januara-prvy. ze ma vidiet netreba,ked mi potvrdili uz srdiecko. tak som obvolala inycch lekarov a nasla takeho ,ktory si nemyslel,ze rizikovu pacientku staci vidiet raz za mesiac.
ja som v septembri zmenila aj obvodneho,pretoze mi az na treti pokus diagnostikovali zapal pluc -co som uz nevladala dychat a chodila jak na klavir tam v auguste., aby lekar pochopil,ze vazne aj mlady clovek moze byt vazne chory a potrebuje ozajstne lieky 😒 to sa mi potom tahalo 7 tyzdnov a zostala mi slaba forma astmy po zapale . a ked nova mudr videla lieky co som brala zalamovala rukami...ze sa tieto pri zapale pluc neberu....
Takze tento rok je moj posledny v procare.
presne, a rocny poplatok je kazdy rok vyssi a nechapem,za co , ked si vzdy musim termin doprosovat, skoro vzdy som urgent,lebo ved clovek ide hlavne k lekarovi ked je chory a je mu naprd, nie?
akurat jedna ocna lekarka je tam super,ta mi minuly rok pomohla vyriesit problem a dermatologicka - za nimi mi bude luto ,ze ich musim nahradit, inak nie.
@katkaajurko no ja som zrusila clenstvo od tohto februara, jedine dobra bola alergologicka, zvysok o nicom, super bola Dr. okolycanyova a ta odisla, na kozne som naposledy cakala na termin 8 tyzdnov, gynekologicku som po potrate vymenila, lebo povedat pacientke zle vysledky je uz aj na mna dost a este po kyrete chodte k inemu lekarovi, ja nemam cas - tak to je uz drzost podla mna. ja som pisala staznost na riaditelstvo, nikto sa neozval, sak naco, takze ja odchadzam definitivne
@lili2015 fakt tam Vaclavova bude iba do konca januara? Ja som tiez chodila k Durinovej a prehodili ma k Vaclavovej, tak som si myslela ze fajn, lebo som k nej chodila predtym nez isla na matersku. Tak to som uplne nadsena ze budem mat za jedno tehotenstvo x lekarov 😒 . Fakt asi ako mi skonci zmluva odidem.
@mimikas tak ja cakam kym mi clenstvo vyprsi... kedze to je rocny poplatok....kym by som niekoho z nich este potrebovala tak vyuzijem, ale to bude max ta dermatologicka,co mi predpisuje kremik .... hej,k nej je tiez termin 4 tyzdne cakaci,ale to nemavam take akutne ako klasicke veci,to mi az tak nevadilo a pomohla mi jej liecba... je sikovna,rychla...ziadne drahe blbosti nevymyslala, ved pockam kym aj ona od nich odide,lebo mam pocit,ze lekari tam toho tiez maju plne zuby,preto odchadzaju.
@katkaajurko rocny poplatok sa zvysuje, aby mali z coho platit to drahe najomne v centrali, potom otvorili aj nejake ambulancie v bory a na betliarskej postavili predsa novu polikliniku, dalej platy lekarov a sestier. Len je velka skoda, ze posledne roky asi ozaj nabrali vela pacientov a potom terminy na 4-6 tyzdnov obsadene. "Dakujem pekne" za take sluzby za tie nehorazne prachy.
@konik11 hej a pneumologa nemali ziadneho ked som mala zapal pluc- toho si platim samozrejme extra...a ze su v boroch je mne na dve veci,nepojdem cez cele mesto... mojmu svokrovi zrusili diabetologa a nevedel o tom- a potreboval inzulin a ked im volal,tak mu poslali ze si ma najst inde 🙄 ale urobil rosambo a niekoho mu zohnali ....
@mimikas to je pravda..asi aj nas je to posledny rok.. Este ked to bolo cez zamestnavatela,aspon bol vyhodnejsi poplatok,ale tiez mame problem.s terminmi u hocakych doktorov...
Ale.ja .am.gyndosa inde,ostala som.u porodnika..aj ked za poplatok,no riesim si unho urcite veci,pozna ma,tak kvoli tomu.
@lili2015 ja som chodila k dr.Hruzikovi. Ale je to uz 6rokov. Ja som.s nim mala velmi dobru skusenost. Jedine,ze on uz nerodi.
Ale vraj je aj odbornikom na neplodnost (toto som.nastatie nepotrebovala riesit).
On je mozno trosku typ flegmosa,t.j.nevyplasi ta ,skor skonstatuje a odpovie na otazky. Celkovo bola v ambulancii vzdy prijemna nalada ,len netusim,ci ma tu istu sestricku.
Mne povedal veci,ktore mi ziaden gyndos/gynda predtym nepovedali a to som.ich vystriedala viacerych.