Dobrý deň, má niekto skúsenosť s dobrovoľnou hospitalizáciou na otvorenom psychoterapeutickom oddelení? Kedže som z okolia Popradu, najbližšie mi je Levoča. Pomohol takýto pobyt niekomu ?
Mám výmenný lístok od všeobecného lekára o psychiatrické vyšetrenie, avšak neviem sa dostať ku žiadnemu psychiatrovi skrz dlhé čakacie doby. Pracujem v zdravotníctve, vyhorela som a neviem z toho von sama. Beriem neurol 0,25mg večer, predpísal mi ho všeobecný lekár, predtým som brala lexaurin ale už mi nezaberajú žiadne lieky na upokojenie, nedokážem sa vyspať. Rozmýšľam nad výpoveďou v práci a zmenou zamestnania. Liečim sa na sínusovú tachykardiu, deti nemám , som slobodná mám iba priateľa. Bývam sama a externe študujem na VŠ, kde sa mi už 2x nepodarilo urobiť ústne štátnice. Ďakujem za každú radu.
@oriesocek Ďakujem 🙂 máte reálne skúsenosť s pani doktorkou ?
@vero_nika28 nie, ale ma dobre recenzie. Predpise potrebnu liecbu. Ja som sa napr dlho odhodlavala dat vypoved a uz to bolo neunosne. Aktualne som druhy mesiac doma, chcem si dat dlhsiu pauzu, kedze som sa nahanala poskednych 20 rokov kazdy den (2x VS, 3 deti, veduca pozicia v praci) a uz toho bolo privela...
@oriesocek ja som ešte nebrala podporu v nezamestnanosti nikdy ani nikdy nebola PN, takze neviem vobec ako to funguje. Preto chcem dať vypoved v práci, tak isto je to pre mňa už neúnosné.
ak sa dostaneš k lekárke a prejavíš záujem o hospitalizáciu, môže ti ju vybaviť v podstate hneď ak majú miesto. synov najlepší kamarát tak šiel, zo dňa na deň, volali synovi do práce že má chlapec vybavenú nemocnicu, nech ho odnesie ( dal syna ako kontaktnú osobu tak preto volala psychiatrička jemu…). chlapec mal depresie a vyhorenie, v podstate ho brali hneď keď povedal že hej, chce do nemcnice…
@vero_nika28 určite choď k tej lekárke,čo dala baba vyššie. A výpoveď zatiaľ nedávaj. Choď na PN. Možno ani hospitalizovať nepotrebuješ a stačia ti lieky.
@oriesocek ako dlho by si chcela zostať doma? A chces sa vrátiť späť do práce? Som na tom podobne, tiež druhý mesiac PN a zvažujem možnosti 😥
@1andrea111 minimalne pol roka chcem byt doma, zatial som PN. Pripadne aj na urad prace, ak by mi chceli ukoncit. Cim viac som pracovala, tym viac na mna tlacili s reportmi, projektmi, nova neprijemna sefka, do toho zdravotne problemy... Chcu, aby som sa vratila naspat, ale pri novej sefke to nevidim realne... Nepotrebujem sa vratit znovu do toho isteho. Prax mam, vzdelanie rovnako, robit viem hocico, takze uvidim, ako sa rozhodnem...
@vero_nika28 ahoj,ak potrebuješ viac info,napíš IP🙂
@oriesocek
@vero_nika28 mne pri vyhoreti pomohlo: magnosolv+guajacuran+3mg melatonin (vecer) a ak nezaberalo, k tomu teekane caj (Spanok a nervy) a mesiac doma na PN, zial rychlejsie to neslo. K tomu chodit von, nelezat len tak, nestudovat hluposti, len citat zabavne clanky (emefka) a vtipne videa, stretavanie s rodinou a kamoskami na caji. A dobry, i ked navykovy je liek na spanie co vie predpisat obvodak, Stilnox.
@vero_nika28 zatiaľ choď na PN nedavaj hneď výpoveď oddýchneš si a uvidíš ...Aj obvodná ti vie predpísať antidepresiva.A určite psychológ sú typy ľudí, ktorí vyhoreju v každej práci, lebo sú príliš zodpovední, majú predispozície ukázať každému, že všetko zvládnu atď...k tomu je dobrý psychológ stanoviť si hranice, oddych, mať aj iný život ako prácu relaxovať...nebrat všetko prilis vazne
Aj tu sa dá objednať na odporúčanie lekára. Ale neviem, ci staci od obvodneho.Skús zavolať. https://pentahospitals.sk/oddelenie/psychiatric...
@vero_nika28 tato doktorka ma termin. Skus mozno u nej... Ja pokial potrebujem rychlejsi termin, tak idem cez topdoktor alebo navstevalekara a je to sice platene, ale vzdy termin mam