Ahojte baby. Rada by som sa inšpirovala nejakými novými typmi na dobrú ústnu hygienu. Ďakujem.
Okrem spomenutého: Sonická zubná kefka, ja používam prírodné pasty (napr Biomed, Splat)
Ja na ďasná lacalut
Umývať zuby aspoň 3x denne, ideálne zvyknúť si umyť zuby hned po príchode z práce domov tak ako aj ruky. Pacientom najčastejšie odporúčam kúpiť jednozväzkovú kefku curaprox, namočiť ju do vody bez pasty a čistiť pri pozeraní TV 10 minút. Je to najlacnejšie a najefektívnejšie riešenie.
zuby umyt,medzizubna kefka,nit, jednozvazkova kefka a ustna sprcha ...
@sis12345 na čo 3x denne? Stačí večer a poriadne, bez nite a medzizubnych kefiek sa nezaobíde a jednozvazkovu ale to ju aj niekto musí naučiť aby si neublížila. Ale myslím ze toto by mala dobrá hygienicka vedieť, čiže som si aspoň spravila názor. A kefku netreba namacat do vody.
@autorka Cize nájsť si dobrú dentalnu hygienicku. To je základ, aby ona dobre ocistila a naučila ako a s čím spravme umývať zuby. Lebo to nie je len tak ze nejakú mezizubnu kefku ale presne veľkosť akú treba lebo mala nevycisti co ma a veľká sa nedostane do priestoru a pri zadných zuboch nestačí niť. Potom pasta podľa toho či je nejaký problém alebo nie. Ustna voda nie je nutná vôbec. Ráno sa zuby umývajú pre dobrý pocit, večer pre zdravie. Po umytí večernom piť už len čistú vodu. Kefka môže byť klasická ale kľudne aj sonicka, dobre sú philips alebo curaprox. Ak je nejaký mostík, ten treba tiež vedieť spravme čistiť bud ústnou sprchou alebo špeciálnou niťou superfloss. Plus pravidelne chodiť na hygienu a prehliadky.
@beataxxx ale áno ale máš ráno čas pol hodiny si umývať zuby? Ja nie a je aj pre zuby lepšie keď si ich poriadne umyjes večer a potom ideš spať. Lebo cez den piješ vodu, v noci sa hlavne tvoria kazy preto na noc treba mať 100% čisté, mas viac času na čistenie mezizubnych priestorov, viac sa zubom venovať. Preto je ze ráno si umývas pre dobrý pocit a večer pre zdravie.
@ronie338 som zubný lekár, nie dentálna hygienička, takže o tom viem oveľa viac než ty. Čo je náročné na krúživých pohyboch ? Je to kefka, nie ultrazvuk, ako si majú ublížiť? V ambulancii to ukážem a ked si to niekto prečíta tu, tak sa bud' opýta na najbližšej prehliadke alebo si to naštuduje ak má záujem. Za umývaním 3x denne si stojím z vlastných skúseností.
Zaklad je vobec spravne cistit zuby .
Man obyc kefku , lacnu pastu,medzizubne kefky ,2x rocne dentalna a zuby su ok.
@sis12345 môj zubár , inak veľmi vyhľadávaný vraví dvakrát denne, najdôležitejšie je sa zubom venovať večer , dentálna hygiena 1-2 krát do roka , podľa stavu ďasien a zubného kameňa. Nič netreba preháňať , ani čistenie zubov . Ja aj deti máme zuby v poriadku , len nedávno sme boli na preventívnej prehliadke , vrátane RTG , ja aj 15 ročná dcéra dentálna hygiena.
@sis12345 napísala si že minimálne trikrát denne. Môj zubár tento názor nezastáva a apeluje predovšetkým na večerné umývanie a čistenie . Ranné čistenie je čistenie aj pre neho len pre dobrý pocit , možno stiahnutie minimálneho plaku po noci . Maniakov , ktorí so sebou nosia zubnú kefku všade a po každom jedle si čistia zuby tiež poznám . Okrem iného svoju úlohu zohrávajú aj sliny, nekonzumácia sladených nápojov alebo koncentrovaných džúsov atď. Nie som zubár , ale za tie roky čo chodím do jeho zubnej kliniky , som sa napočúvala ako a čo robiť už dosť.
@sis12345 a koľko rokov praxe máš za sebou? Základ je zvládnuť večernú hygienu a nie 3x denne umývať keď nezvláda základ. Keď to odflakne môže si aj 10x denne umývať a bude to na dve veci. Ale to by mal zubny lekár vedieť. Na čo si umývať keď príde z prace? Co jej to pomôže? Keď by si povedala ze keď stoji v aute v zapche a vytiahne medzizubne kefky a si čistí ze to jej pomôže tak poviem ze ano. Neviem ale z mojich skúseností sa väčšina kazov tvory v medzizubnych priestoroch práve pre zlú hygienu, pripadne v hlbokých ryhach, málokomu sa spraví na ploche.
Toto je problém modrého koníka, že ľudia, ktorí by mali čo k téme povedať to neurobia pretože ostatní sa do nich pustia ako supy. Začala som sa zapájať do diskusii (aj keď som vedela, že to oľutujem) pretože som chcela ľudom dobre a zadamo poradiť, hoci toho voľného času mám už aj bez toho málo. Napísala som jednu dodatočnú dobre mienenú extra radu a vy ma tu idete preskúšavať. Nebudem sa tu naťahovať pretože to nemá zmysel. Týmto končím lebo je to ako hadzať hrach o stenu.
preventívna prehliadka, 2x do roka dentálna hygiena.
Ráno umyť zuby. Večer umyť zuby a použiť medzizubné kefky.
Tam veľa nevymyslíš nového